Rīta Panorāma

Intervija ar Tomu Brici

Rīta Panorāma

Itālijā cep koronavīrusam līdzīgas kūciņas

Intervija ar Arturu Skuteli

Mūziķis Arturs Skutelis jubilejas koncertā sola audiovizuālu piedzīvojumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Piektdien, 6. martā, koncertzālē “Palladium” mūziķis Arturs Skutelis svinēs debijas albuma “Manī mīt” un savas muzikālās darbības desmitgadi. Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta Panorāma” Skutelis atklāja, ka koncerts solās būs iespaidīgs audiovizuāls piedzīvojums.

Pagājušā gada nogalē tika izdots Artura Skuteļa albums “Lavīna”. Stāstot par jaunāko albumu, Skutelis atzīst, ka darbs pie tā bijis savdabīgs, jo “Lavīna” sākotnēji tikusi iecerēta kā singlu sērija, kurā katrs skaņdarbs tiktu izdots pa vienam un pēc tam tie tiktu apkopoti albumā.

“Man likās, ka tā būs daudz vienkāršāk, jo līdz “Lavīnai” es biju ierakstījis pāris ierakstus, kas ir konceptuāli ļoti sarežģīti, un es gribēju kaut ko vienkāršāku,

bet beigās sanāca tā, ka “Lavīna” ir viens no maniem sarežģītākajiem ierakstiem,” stāstīja Skutelis.

Tomēr viņš atklāja, ka albuma vienojošais vadmotīvs ir “mēģinājums neaizmirst, mēģinājums atcerēties. Albuma centrā ir tie mehānismi, kas saistīti ar cilvēka prāta darbību, cilvēka spēju atcerēties, saglabāt informāciju, atsijāt informāciju. Tie ir tie būtiskie motīvi man. Bet albuma sižetā ir stāsts par cilvēku, kuram ir amnēzija, kurš neko neatceras, un tad viņš, ieejot mūzikā, ir spējīgs kaut ko no savas pieredzes atminēties.”

Savukārt par gaidāmo koncertu 6. martā Skutelis stāstīja, ka tas solās būs iespaidīgs un ar vienotu stāstu.

“Mēs esam katrai dziesmai sagatavojuši ja ne gluži videoklipu, tad visai iespaidīgas vizualizācijas.

Es parasti uzstājos kā mūziķis, kurš piedāvā mūziku, un ar to arī viss beidzas. Šoreiz tas būs audiovizuāli un visādi citādi pieejams piedzīvojums klausītājiem,” atklāja Skutelis.

Taču uz jautājumu par to, kādi viesmākslinieki piedalīsies koncertā, mūziķis izvairījās atbildēt – tas paliek noslēpumā, līdz koncertam 6. martā koncertzālē “Palladium”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti