Ksenija Koļesņikova

LTV žurnāliste

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
«Lielā talka» bankās – šogad aizplūduši vismaz 5 miljardi eiro
«Lielā talka» bankās – šogad aizplūduši vismaz 5 miljardi eiro
Latvijas komercbankas pārtraukušas sadarbību ar tā dēvētajām čaulas kompānijām, kas neveic saimniecisko darbību un ir reģistrētas valstīs, kur nav jāiesniedz finanšu pārskati. Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) gaida no komercbankām atskaites un turpmākās darbības plānus. Pēc sākotnējiem aprēķiniem kopš gada sākuma no bankām aizplūduši 5 miljardi eiro.      
Dziesmu un deju svētku dalībnieku izmitināšanai skolās padomā arī plāns B
Dziesmu un deju svētku dalībnieku izmitināšanai skolās padomā arī plāns B
Lai gan ugunsdrošības noteikumu dēļ joprojām vairākas Rīgas skolas nav saņēmušas atļauju izmitināt Dziesmu un deju svētku dalībniekus, organizētāji un ugunsdzēsēji mierina – pašlaik notiek pēdējie sagatavošanas darbi un nav nevienas skolas, kas būtu nedroša skolēniem un dalībniekiem.
Aņa un Ksjuša kārto pilsonības eksāmenu: Pases rokā!
Aņa un Ksjuša kārto pilsonības eksāmenu: Pases rokā!
Nedaudz vairāk nekā pirms gada mums, Ksenijai un Annai, savos divdesmit "ar astīti" apstākļu sakritības dēļ bija nepilsoņu pases. Mēs stāstījām par iemesliem, kas mūs mudināja sākt naturalizēties, kā iesniedzām dokumentus, vēl nezinot, kur var "aplauzties", kā arī par gatavošanos eksāmeniem, tiem sekojošo gaidīšanu un svinīgo ceremoniju. Bet mūsu ceļš beidzot ir galā, jo esam ieguvušas sarkanos "diplomus". 
Paplašina «zaļā koridora» diagnozes un ārstu loku  
(papildināts)
Paplašina «zaļā koridora» diagnozes un ārstu loku (papildināts)

"Zaļais koridors" ātrākai onkoloģisko slimību diagnostikai turpmāk būs atvērts plašākai pacientu grupai un nosūtījumu varēs dot ne tikai ģimenes ārsti. Tā otrdien, 31.oktobrī, nolēma valdība. Pacientu un mediķu organizācijas par šo lēmumu pauž gandarījumu, norādot, ka tas atrisinās daļu no problēmām, kas bija konstatētas "zaļā koridora" darbības pirmajā gadā.

Ārsti: Nav ziņu, ka šogad gripa būs īpaša
Ārsti: Nav ziņu, ka šogad gripa būs īpaša

Tuvojas gripas sezona, un pagaidām nav ziņu par to, ka šī gripas sezona būtu ar kaut ko īpaša, atzīst slimību profilakses un kontroles centra pārstāvis Jurijs Perevozčikovs.

Sākas pieteikšanās ES atbalstītiem kvalifikācijas celšanas kursiem
Sākas pieteikšanās ES atbalstītiem kvalifikācijas celšanas kursiem

Līdz 2022.gadam darba tirgū varētu trūkt vairāk nekā 25 000 vidējās kvalifikācijas speciālistu. Īpaši darba roku trūkums būs jūtams būvniecības, informācijas un komunikāciju tehnoloģiju, elektronikas, kokapstrādes, kā arī  metālapstrādes un mašīnbūves nozarēs. Tāpēc vairāk nekā 25 miljonus eiro tuvākajos gados ieguldīs, lai jau pašreiz strādājošie celtu kvalifikāciju un spētu pielāgoties jaunajām darba tirgus prasībām.   

NVO lūdz politiķiem iespēju piedalīties valsts budžeta tapšanā
NVO lūdz politiķiem iespēju piedalīties valsts budžeta tapšanā

Nevalstiskās organizācijas (NVO) lūdz politiķiem iespēju piedalīties valsts budžeta tapšanā no paša procesa sākuma. Biedrības “Ascendum” valdes priekšsēdētāja Zaiga Pūce norādīja, ka esošā sistēma, kurā NVO vēršas ar saviem priekšlikumiem pie atbildīgās ministrijas, nedarbojās.

Latvijas Radio vadītājs Pauliņš atkāpjas no amata
(papildināts)
Latvijas Radio vadītājs Pauliņš atkāpjas no amata (papildināts)

Nepilnu gadu pirms pilnvaru termiņa beigām par atkāpšanos no amata paziņojis Latvijas Radio valdes priekšsēdētājs Aldis Pauliņš. Tāda rīcība seko pēc medijos plaši izskanējušajām ziņām par sabiedriskā medija darbinieku neapmierinātību ar zemajām algām. Pats Pauliņš aiziešanas iemeslos savu atbildību par neizdarībām nemin.

Eksperti: «Nordea» un DNB apvienošanās ir loģiska
(papildināts)
Eksperti: «Nordea» un DNB apvienošanās ir loģiska (papildināts)

Komercbankas "Nordea" un DNB darbības apvienošanu, lai izveidotu jaunu banku Baltijā, ir loģisks solis, saka banku eksperti. Turklāt tādējādi varētu izveidoties otra lielākā banka Latvijā, lēš Latvijas Komercbanku asociācijas prezidents Mārtiņš Bičevskis.

Mediķi pagaidām atliek lēmumu par protestiem 
(papildināts)
Mediķi pagaidām atliek lēmumu par protestiem (papildināts)

Cerot uz pēdējā brīža pozitīvām izmaiņām, Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) padome otrdien, 16.augustā, nolēma vēlreiz aicināt valdību finansēt nozari atbilstoši labai starptautiskajai praksei un atkārtoti jautājumu par protesta akciju rīkošanu izskatīt 20.septembrī.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd