Panorāma

Allažos dejo visa dzimta

Panorāma

"Vairāk saules" līdzīpašnieka uzņēmums iepriekš sodīts

Skolas gaida VUGD atļauju izmitināt svētku dalībniekus

Dziesmu un deju svētku dalībnieku izmitināšanai skolās padomā arī plāns B

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Lai gan ugunsdrošības noteikumu dēļ joprojām vairākas Rīgas skolas nav saņēmušas atļauju izmitināt Dziesmu un deju svētku dalībniekus, organizētāji un ugunsdzēsēji mierina – pašlaik notiek pēdējie sagatavošanas darbi un nav nevienas skolas, kas būtu nedroša skolēniem un dalībniekiem.

55 no 73 izglītības iestādēm šobrīd ir saņēmušas atļauju izmitināt Dziesmu un deju svētku dalībniekus. 18 skolās turpinās darbi – ugunsdzēsēji stāsta, ka uzņēmumi solīja darbus pabeigt līdz Jāņiem, bet nepaspēja.

“Daudzi cilvēki ir satraukušies, ka skolas nav ugunsdrošas, kā tad tur bērni var mācīties un tamlīdzīgi. Nē, tas tā nav. Skolas ir vairāk vai mazāk kārtībā, bērni tur var droši mācīties. Bet šobrīd ir tā atšķirība, ka mēs izmitinām cilvēkus arī pa nakti, kam skolas, protams, nav paredzētas. Līdz ar to mums ir virkne ar papildu prasībām – telpām, evakuācijas izejām, apgaismojumiem, signalizācijas sistēmām,” skaidroja VUGD priekšnieka vietnieks Kristaps Eklons.

Rīgas domes Īpašuma departamentā apstiprināja, ka patlaban norit pēdējie darbi un līdz nedēļas beigām VUGD prasības tiks izpildītas. Pat ja kāda skola paliks bez atļaujas, Dziesmu un deju svētku organizatoriem ir plāns B.

“Piemēram, lielākajai daļai no visām šīm skolām nav sasniegta maksimāla kapacitāte, ar kuru var ietilpināt visus dalībniekus. Pastāv arī citi alternatīvo skolu varianti. Tāpēc, ja netiek noslēgts optimālais plāns ar visam šobrīd iecerētajām skolām, mums pastāv daži paralēlie situācijas risināšanas plāni,” stāsta svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva.

Jāpiebilst, ka šogad dalībnieku skaits un līdz ar to uzņemošo skolu skaits ir lielāks nekā iepriekšējos svētkos. 2013.gadā tie bija 25 tūkstoši dalībnieku, kuri dzīvoja 58 Rīgas skolās, bet šogad jau 43 tūkstoši cilvēku un 73 skolas, kas ir pusotru reizi vairāk. Tāpat kā iepriekš dalībnieki būs izmitināti Daugavas labajā krastā, lai viņiem būtu vieglāk pārvietoties starp naktsmītnēm un pasākumu norišu vietām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti