Kristaps Vanags

Kristaps Vanags

LTV Ziņu dienesta korespondents

Apskatīt autora rakstus: Latviski

Autora ziņas
Gruzijas prezidente aicinās rīkot referendumu par dalību ES
Gruzijas prezidente aicinās rīkot referendumu par dalību ES
Gruzijas prezidente Salome Zurabišvili aicina sarīkot referendumu par valsts turpmāko ārpolitisko kursu pēc tam, kad valdošās partijas "Gruzijas sapnis" kontrolētais parlaments otrdien atcēla viņas uzlikto veto tā dēvētajam "ārvalstu aģentu" likumprojektam.
Ukraiņu ikdiena frontes tuvumā – mobilo sakaru, medikamentu un pārtikas trūkums
Ukraiņu ikdiena frontes tuvumā – mobilo sakaru, medikamentu un pārtikas trūkums
Krievijas karaspēks būtiski pastiprinājis sauszemes uzbrukumus Pokrovskas un Kupjanskas virzienos, ziņo Ukrainas ģenerālštābs. Sīvas cīņas notikušas arī Černihivas, Sumu un Limanas apkārtnē. Karš Ukrainā būtiski mainījis frontes tuvumā esošo ciemu un pilsētu ikdienas dzīvi. Līdzās Krievijas apšaudēm un uzlidojumiem vietējie iedzīvotāji saskaras arī ar mobilo sakaru un medikamentu piegādes grūtībām.
Starptautiskā sabiedrība nosoda Izraēlas triecienu Rafahā
(papildināts)
Starptautiskā sabiedrība nosoda Izraēlas triecienu Rafahā (papildināts)
ANO Drošības padome otrdien rīkos ārkārtas sanāksmi saistībā ar svētdien Izraēlas īstenoto triecienu Gazas joslas dienvidu pilsētai Rafahai, kur izraisītā ugunsgrēkā telšu pilsētiņā gājuši bojā vismaz 45 palestīnieši un vēl 200 guvuši ievainojumus. Ārkārtas sanāksmes rīkošanu pieprasīja Alžīrija.
ANO Starptautiskā tiesa: Izraēlai jāaptur uzbrukums Rafahai
(papildināts)
ANO Starptautiskā tiesa: Izraēlai jāaptur uzbrukums Rafahai (papildināts)
ANO Starptautiskā tiesa lēmusi, ka Izraēlai ir jāaptur militārais iebrukums Rafahas pilsētā Gazas joslas dienvidos. Lēmums publiskots tiesas oficiālajā mājaslapā. Dokumentā noteikts, ka Izraēlai jāatver robežšķērsošanas punkts ar Ēģipti, lai Rafahā varētu iebraukt humānās palīdzības konvoji.
Francija nemieros Jaunkaledonijā vaino Ķīnu, Krieviju un Azerbaidžānu
Francija nemieros Jaunkaledonijā vaino Ķīnu, Krieviju un Azerbaidžānu
Dūmi virs Francijas aizjūras teritorijas Jaunkaledonijas Klusajā okeānā – šomēnes tur izcēlās nemieri, kas prasījuši arī cilvēku upurus. Francijas valsts galva Emanuels Makrons otrdienas vakarā iekāpa prezidenta lidmašīnā un devās ceļā uz Parīzei stratēģiski svarīgo Klusā okeāna arhipelāgu. Parīze nemieru uzkurināšanā apsūdzējusi arī Krieviju, Ķīnu un Azerbaidžānu. 
Spānija atsauc savu vēstnieku Argentīnā
Spānija atsauc savu vēstnieku Argentīnā
Spānija paziņojusi, ka atsauks savu vēstnieku no Argentīnas, pēc tam kad Argentīnas prezidents Havjers Milejs pasākumā Madridē nosauca Spānijas premjerministra Pedro Sančesa sievu par korumpētu.
Ukrainas spēki turpina aizstāvēt Harkivas apgabala ziemeļus
Ukrainas spēki turpina aizstāvēt Harkivas apgabala ziemeļus
Vovčanskas pilsēta Ukrainā, Harkivas apgabalā ir gandrīz pilnībā iznīcināta, bet nav ieņemta, savā "Telegram" kanālā ziņo Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes Dezinformācijas apkarošanas centra vadītājs Andrijs Kovalenko.
Izraēlas līderiem nesaskaņas par Gazas joslas nākotni
(papildināts)
Izraēlas līderiem nesaskaņas par Gazas joslas nākotni (papildināts)
Gazas joslā turpinās Izraēlas armijas un palestīniešu teroristiskā grupējuma "Hamās" cīņas. Sīvas ielu kaujas notiek Gazas joslas ziemeļu pilsētā Džabalijā. Kaujinieki izmanto tuneļu sistēmu un uzbrūk Izraēlas karavīriem no visām pusēm. Cīņas turpinās arī dienvidu pilsētā Rafahā, un Izraēlas spēki ir pārtraukuši virzību uz priekšu.
Izraēla nepiekrīt piedāvājumam uguns pārtraukšanai Gazā
(papildināts)
Izraēla nepiekrīt piedāvājumam uguns pārtraukšanai Gazā (papildināts)
Izraēla nepiekrīt Kataras un Ēģiptes piedāvātajiem nosacījumiem uguns pārtraukšanai Gazas joslā un gatavojas sauszemes operācijām Rafahas pilsētā Gazas dienvidos. Izraēlas paziņojumi ir izskanējuši pēc tam, kad vakar vakarā teroristu grupējums "Hamās" paziņoja, ka piekrīt vidutāju piedāvājumam. Taču izraēlieši esot gatavi turpināt sarunas, lai panāktu sev vēlamu vienošanos.
«Gazprom» pērn cietis rekordlielus zaudējumus
«Gazprom» pērn cietis rekordlielus zaudējumus
Krievijas valsts dabasgāzes lieluzņēmums "Gazprom" pērn strādāja ar 629 miljardu rubļu (6,4 miljardi eiro) zaudējumiem, kas ir visu laiku lielākie zaudējumi kompānijas vēsturē, liecina uzņēmuma gada pārskats.
Lielceļa nogruvumā Ķīnā desmitiem bojāgājušo
Lielceļa nogruvumā Ķīnā desmitiem bojāgājušo
Ķīnas dienvidu provincē Guandunā šosejas nobrukumā gājuši bojā 48 cilvēki. Glābšanas un meklēšanas darbi joprojām tupinās, tādēļ Ķīnas varasiestādes brīdina, ka upuru skaits varētu pieaugt.
Apšaudē ASV nogalināti četri policisti
Apšaudē ASV nogalināti četri policisti
Veicot dienesta pienākumus, četri policisti nogalināti un vēl četri smagi ievainoti apšaudē ASV Ziemeļkarolīnas štata Šarlotas pilsētā. Sadursme izcēlās starp likumsargiem un bēgošu noziedznieku.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd