Ziņas
Ēģiptes vēstnieks Latvijā: Divu valstu risinājums ir vienīgā izeja no Izraēlas un palestīniešu konfl...
Ēģiptes vēstnieks Latvijā: Divu valstu risinājums ir vienīgā izeja no Izraēlas un palestīniešu konflikta
Jau vairāk nekā astoņus mēnešus palestīniešu apdzīvotajā Gazas joslā notiek Izraēlas karš pret teroristisko grupējumu "Hamās". Izraēlas militārā operācija palestīniešu teritorijā izvērtās ļoti asiņaina, izraisot starptautiskās sabiedrības, tostarp Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu, centienus panākt kara izbeigšanu un mieru. Četras Eiropas valstis – Spānija, Īrija, Norvēģija un Slovēnija – oficiāli atzinušas Palestīnas valsti, nosaucot to par būtisku prasību mieram. Arī arābu pasaules lielvalsts Ēģiptes vēstnieks Latvijā Ahmeds Adels Sobhijs sarunā ar Latvijas Radio norāda, ka divu valstu risinājums ir vienīgais risinājums izraēliešu un palestīniešu konfliktam.
Satiksmes ministrija: «Rail Baltica» projekta sadārdzinājums ir pamatots
Satiksmes ministrija: «Rail Baltica» projekta sadārdzinājums ir pamatots
Starptautiskās "Rail Baltica" dzelzceļa līnijas projekta izmaksu pieaugums Baltijas valstīs no sākotnējiem nepilniem sešiem miljardiem eiro līdz gandrīz 24 miljardiem eiro ir pamatots un saprotams. Šādu viedokli intervijā Latvijas Radio raidījumā "Labrīt" pauda Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretāra vietniece "Rail Baltica" jautājumos Kristīne Malnača.
Mākslīgā intelekta uzplaukums nes riskus arī finanšu sektorā – būtiska ietekme uz privāto investoru...
Mākslīgā intelekta uzplaukums nes riskus arī finanšu sektorā – būtiska ietekme uz privāto investoru aizsardzību
Mākslīgā intelekta uzplaukums rada arvien vairāk iespēju, taču tajā pašā laikā arvien jaunas bažas vai risināmas problēmas. Tas attiecas arī uz finanšu sektoru. Mākslīgā intelekta uzplaukums palielinās banku atkarību no lielajiem Amerikas Savienoto Valstu tehnoloģiju uzņēmumiem, radot nozarei jaunus riskus, vēsta aģentūra "Reuters". Tikmēr Eiropas Vērtspapīru un tirgu iestāde atgādinājusi finanšu institūcijām par to pienākumu no riskiem pasargāt klientus.
ANO Drošības padome aicina uz pamieru Gazas joslā
ANO Drošības padome aicina uz pamieru Gazas joslā
ANO Drošības padome pirmdien, 10. jūnijā, pieņēma rezolūciju, kas atbalsta ASV ierosināto pamiera plānu karadarbības pārtraukšanai Gazas joslā. Dokumentu atbalstīja 14 no 15 Drošības padomes dalībvalstīm, jo Krievija balsojumā atturējās. Pagaidām gan nav skaidrs, vai dokumentā iekļautos nosacījumus izdosies īstenot.
Bulgārijas parlamenta vēlēšanās uzvar ekspremjera Borisova partija
Bulgārijas parlamenta vēlēšanās uzvar ekspremjera Borisova partija
Bulgārijā vienlaikus ar Eiropas Parlamenta vēlēšanām svētdien tika izraudzīti arī nacionālā parlamenta deputāti, un uzvaru guvusi bijušā premjera Boiko Borisova konservatīvā partija "GERB". Tomēr valdības izveidošanai tai nāksies meklēt sabiedrotos, un sarunas būs sarežģītas.
Rēzeknes dzīvnieku patversmē krasi pieaudzis pamesto dzīvnieku skaits
Rēzeknes dzīvnieku patversmē krasi pieaudzis pamesto dzīvnieku skaits
Pavasaris un vasara ir pārbaudījumu laiks dzīvnieku patversmēm, jo šajā laikā tajās krasi pieaug bezsaimnieka kaķēnu un kucēnu skaits. Arī Rēzeknes patversmē atzīst, ka sācies pamesto dzīvnieku bums un, raugoties pēc iepriekšējo gadu pieredzes, šāda situācija turpināsies līdz pat rudenim. Pašlaik Rēzeknes dzīvnieku patversmē jau atrodas 21 kaķēns un 15 kucēni, kuriem ir jāatrod labi saimnieki un mājas.
Kallasa: Opozīcijas panākumi EP vēlēšanās nešūpo Igaunijas valdību
Kallasa: Opozīcijas panākumi EP vēlēšanās nešūpo Igaunijas valdību
Eiropas Parlamenta vēlēšanās Igaunijā lielāko vēlētāju atbalstu guva opozīcijā esošā partija "Isamaa" jeb "Tēvzeme". No tās saraksta kandidējušais bijušais Igaunijas premjers Jiri Ratass, kas ir ieguvis eiroparlamentārieša vietu, neslēpa gandarījumu par politiskā spēka panākumiem. Viņa ieskatā balsojuma rezultāti dod signālu valdošajai koalīcijai.
Eiroparlamenta vēlēšanās 21% iecirkņu – daļai vēlētāju nepieejami
Eiroparlamenta vēlēšanās 21% iecirkņu – daļai vēlētāju nepieejami
2024. gada Eiropas Parlamenta vēlēšanās no 945 vēlēšanu iecirkņiem, kas atradās Latvijas teritorijā, 21% jeb 200 bija nepieejami tiem, kam ir kādas pārvietošanās grūtības. Šādi iecirkņi ne tikai apgrūtina iespēju atdot balsi vēlēšanās, bet arī liedz cilvēkiem ar invaliditāti strādāt vēlēšanu iecirknī. 
Eiroparlamenta vēlēšanas: Sedā viena no zemākajām aktivitātēm Latvijā 
Eiroparlamenta vēlēšanas: Sedā viena no zemākajām aktivitātēm Latvijā 
Vidzemē, Sedā, balsotāju aktivitāte bija viena no zemākajām Latvijā un arī rezultāti stipri atšķiras no valsts kopējiem. Tur 24% balsi atdevuši par "Apvienību Jaunlatvieši", otrajā vietā ar 14% jeb 22 balsīm ir "Jaunā Vienotība" un trešajā vietā ar 16 balsīm jeb 10% ir "Suverēnā vara". 
«Kāpēc lai ietu balsot par mazāko ļaunumu?» Viedokļu līderi vērtē plašākas sabiedrības iesaisti vēlē...
«Kāpēc lai ietu balsot par mazāko ļaunumu?» Viedokļu līderi vērtē plašākas sabiedrības iesaisti vēlēšanās
Lai arī vēlētāju līdzdalība šajās Eiropas Parlamenta vēlēšanās, salīdzinot ar 2019. gada vēlēšanām, ir nedaudz pieaugusi, kopumā to nevar vērtēt kā augstu. Vairāk cilvēku izvēlējušies nebalsot vispār, nevis doties uz vēlēšanām. Vai tas ir sava veida protests vai neinteresēšanās par politiku vispār? Un kā labāk sabiedrībā popularizēt vēlēšanas?
Vērtēs CVK darbu Eiropas Parlamenta vēlēšanu nodrošināšanā
Vērtēs CVK darbu Eiropas Parlamenta vēlēšanu nodrošināšanā
Centrālā vēlēšanu komisija vadās pēc likumā paredzētā, uzsver komisijas vadītāja Kristīne Saulīte, noraidot atsevišķu politiķu pārmetumus, ka vēlēšanu rezultāti tika paziņoti diennakti pēc iecirkņu slēgšanas. To, kā vēlēšanas tika organizētas un kā Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) tika galā ar saviem pienākumiem, jau drīzumā vērtēs Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija.
Liepājā daļa skolēnu sāk atteikties no krievu valodas apguves
Liepājā daļa skolēnu sāk atteikties no krievu valodas apguves
Liepājā reģistrēti 26 skolēnu iesniegumi par atteikšanos no krievu valodas kā otrās svešvalodas. Šobrīd vairāk nekā pusē Latvijas skolu gandrīz 86 tūkstoši skolēnu kā otro svešvalodu mācās krievu valodu. Liepājā uzskata, ka to aizstāt ar citas svešvalodas apguvi nebūs problēmu.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd