Ziņas
Polijas prezidents intervijā LTV: Austrumeiropas balsī NATO ieklausās un to ņem vērā
Polijas prezidents intervijā LTV: Austrumeiropas balsī NATO ieklausās un to ņem vērā
Austrumeiropas balsī NATO ieklausās un to ņem vērā, pauda Polijas prezidents Andžejs Duda. Viņš šonedēļ ieradies galvaspilsētā Rīgā, kur norisinās NATO austrumu flanga valstu (B9) samits. "Esmu pārliecināts, ka gadu gaitā samits bijis ārkārtīgi svarīgs sabiedrotajiem. Turklāt par to liecina tas, ka Bukarestes devītnieka sanāksmēs teju vienmēr piedalījies NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs un vienmēr piedalās ASV pārstāvis," viņš teica.
Tiesībsargs: Skolām būtu jānosaka dāvanu politika
Tiesībsargs: Skolām būtu jānosaka dāvanu politika
Vecāku gādātas dāvanas skolotājiem, audzinātājiem, skolu un bērnudārzu direktoriem izlaidumos, jubilejās vai citos svētkos joprojām daudzviet ir nerakstīta tradīcija. Tiesībsarga birojs šogad saņēmis vairākus jautājumus par to, vai vecākiem tiešām obligāti jāpiedalās apdāvināšanā un kādas ir samērīgas summas. Birojā norāda, ka dāvanas ir brīvprātīgas, un iesaka mācību iestādēm noteikt savas nostājas politiku.
Rīgas pašvaldība mudina māju iedzīvotājus aktīvāk nomainīt pārdēvēto ielu plāksnītes
Rīgas pašvaldība mudina māju iedzīvotājus aktīvāk nomainīt pārdēvēto ielu plāksnītes
Ielu un māju numuru plākšnīšu nomaiņa Rīgā sākta jau pirms vairāk nekā diviem mēnešiem, taču tā aizvien ir procesā. Galvaspilsētas domē vērtēja, ka iedzīvotāju aktivitāte ir laba – patlaban izņemti 80% jauno plāksnīšu. Ir ielas, kuru nosaukumu zīmju noliktavā vairs nav, taču Latgales ielas norādes izņemtas mazāk nekā puse. Tiesa, tās varēja sākt izņemt tikai pirms nedēļas. Rīgas dome mudina iedzīvotājus plāksnītes izņemt un nomainīt šomēnes.
Briselē pēc Eiropas Parlamenta vēlēšanām jau dala amatus, bet Francijā pirmstermiņa vēlēšanu spriedz...
Briselē pēc Eiropas Parlamenta vēlēšanām jau dala amatus, bet Francijā pirmstermiņa vēlēšanu spriedze
Ārkārtas parlamenta vēlēšanas, kas šī mēneša beigās ir gaidāmas Francijā, joprojām ir viens no galvenajiem sarunu tematiem Briseles varas gaiteņos. Daudzi politiķi, žurnālisti un eksperti prāto par Francijas prezidenta Emanuela Makrona izvēlēto stratēģiju un strīdas par tās pareizību. Tomēr šķiet, ka Francijas vēlēšanas nebūs par šķērsli, lai līdz jūnija beigām vienotos par amatu sadali Briselē.
Ārzemēs dzīvojošie latvieši var nepamanīt «izkrišanu» no Latvijas vēlētāju reģistra
Ārzemēs dzīvojošie latvieši var nepamanīt «izkrišanu» no Latvijas vēlētāju reģistra
Tikai vēlēšanu iecirknī uzzināt, ka nobalsot nebūs iespējams – šāda situācija izveidojusies latvietei, kura uz ilgāku laiku apmetusies un dzīvesvietu deklarējusi Nīderlandē. Atnākot sestdien, 8. jūnijā, uz vēstniecību balsot Eiroparlamenta vēlēšanās, izrādījies, ka viņas vairs nav Latvijas vēlētāju reģistrā. Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) atzīst, ka vēlētāju datu izmaiņām ar citām valstīm nevar izsekot, tāpēc nesaredz iespēju ārzemēs dzīvojošajiem Latvijas pilsoņiem nodrošināt kādu tiešu atgādinājumu rīku par izmaiņām reģistrā.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd