Ziņas
«Hamās» pieprasa pilnīgu Izraēlas spēku izvešanu no Gazas
(papildināts)
«Hamās» pieprasa pilnīgu Izraēlas spēku izvešanu no Gazas (papildināts)
ASV izvērtē palestīniešu teroristu grupējuma "Hamās" otrdien iesniegto atbildi uz Vašingtonas piedāvāto plānu uguns pārtraukšanai Gazas joslā. Sākotnējā informācija liecina, ka "Hamās" vēlas nozīmīgas atkāpes no ASV sākotnējā piedāvājuma, ko Izraēla jau ir iztulkojusi kā plāna noraidīšanu. Analītiķi uzskata, ka neviena no karojošajām pusēm nemaz nesteidzas izbeigt karu.
Revidenti: «Rail Baltica» pamattrases izmaksas Latvijā kāpušas septiņas reizes līdz 8,7 miljardiem e...
Revidenti: «Rail Baltica» pamattrases izmaksas Latvijā kāpušas septiņas reizes līdz 8,7 miljardiem eiro (papildināts)
Vērienīgā dzelzceļa projektā "Rail Baltica" Latvijas posma pamattrases būvniecības izmaksas ir kāpušas septiņas reizes līdz 8,7 miljardiem eiro, secinājusi Valsts kontrole. Tāpat revidenti atklāja, ka "Rail Baltica" lēmumu pieņemšanā un projekta uzraudzībā nepietiekami iesaistīts Ministru kabinets (MK). Tas attiecas arī uz Rīgas Centrālās pasažieru stacijas mezgla projektu, kas būtiski mainījies.
Pensiju indeksēšanas diskusijas FM mudina nesasteigt un atsākt augustā
(papildināts)
Pensiju indeksēšanas diskusijas FM mudina nesasteigt un atsākt augustā (papildināts)
Jautājums par to, kā virzīties ar pensiju indeksāciju šajā un nākamajā gadā, vēl risināms nākamā gada budžeta veidošanas sarunās, secināms no apspriedēm Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē. Labklājības ministrijas (LM) plāns paredz nākamgad indeksēt visas pensijas, šogad – daļu, taču Finanšu ministrija (FM) šo sarunu mudina atlikt līdz augustam, kad būs zināmas ekonomikas attīstības prognozes, uz ko balstīsies budžeta izveides procesā.
Uz robežas ar Krieviju izbūvēti 46% žoga
Uz robežas ar Krieviju izbūvēti 46% žoga
Šobrīd uz Latvijas–Krievijas robežas izbūvēti 130 kilometri jeb 46% no plānotā žoga, informēja VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ). Kopumā uz robežas ar Krieviju paredzēts izbūvēt 283 kilometrus žoga, prioritārajos posmos darbus pabeidzot līdz šī gada beigām. Būvdarbi vienlaikus rit 6 darbu daļās.
Baltijas valstu revidenti: «Rail Baltica» īstenošana ir apdraudēta; trūkst 10–19 miljardu eiro
Baltijas valstu revidenti: «Rail Baltica» īstenošana ir apdraudēta; trūkst 10–19 miljardu eiro
"Rail Baltica" projekta virzība ir apdraudēta, jo aprēķinātās izmaksas septiņu gadu laikā ir pieaugušas četrkārtīgi un var radīt 10–19 miljardu eiro budžeta deficītu atkarībā no projekta tvēruma, secinājušas Igaunijas, Latvijas un Lietuvas augstākās revīzijas iestādes savā kopīgajā ziņojumā. Situācija ir saasināta Eiropas Savienības (ES) paredzamā divu gadu finansējuma pārrāvuma dēļ 2027.–2028. gadā, kas prasa lielāku trīs Baltijas valstu ieguldījumu.
Krasi pieaudzis iesniegumu skaits invaliditātes saņemšanai
Krasi pieaudzis iesniegumu skaits invaliditātes saņemšanai
Termiņu neievērošana, komisijas lēmumu pārsūdzēšana – ar to nākas saskarties cilvēkam, kurš vēlas nokārtot formalitātes invaliditātes noteikšanai. Ilgā iesniegumu izskatīšana saistīta ar to, ka Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisija (VDEĀVK) katru dienu saņem vairāk nekā 150 iesniegumu. Rīgā novērots – jo vairāk bonusu piešķir par invaliditātes grupu, jo vairāk cilvēku iesniedz pieteikumus. Kā mainās cilvēka ikdiena, kad invaliditātes termiņš ir beidzies un uz ilgāku laiku zūd dažādās priekšrocības?
Turpmāk kriptovalūtas tirgu regulēs īpašs likums. Ko tas mainīs?
Turpmāk kriptovalūtas tirgu regulēs īpašs likums. Ko tas mainīs?
Jaunais Kriptoaktīvu pakalpojumu likums, ko Saeima galīgajā lasījumā varētu skatīt rīt, 13. jūnijā, noteiks galveno kriptovalūtas tirgus uzraugu un arī regulēs līdz šim neregulēto tirgu. Tirgus dalībniekiem arī būs nepieciešama tā saucamā baltā grāmata, lai varētu nodrošināt tirgus pārskatāmību.
Bāzeles ielās izstāda mākslas darbus
Bāzeles ielās izstāda mākslas darbus
Šveices pilsētā Bāzelē sākusies viena no Eiropā lielākajām mākslas izstādēm publiskajā vidē. Darbi izvietoti ielās un laukumos, kā arī dažādās sabiedriskās vietās un ēkās.
Korejā atsākas «skaļruņu karš»
Korejā atsākas «skaļruņu karš»
Starp Ziemeļkoreju un Dienvidkoreju atsākas tā dēvētais skaļruņu karš. Propagandas atskaņošana pāri robežai ir kārtējais mēģinājums ietekmēt otras valsts iedzīvotājus.
Stājies spēkā katalāņu separātistu amnestijas likums
Stājies spēkā katalāņu separātistu amnestijas likums
Spānijā stājies spēkā  katalāņu separātistu amnestijas likums. Tas izraisīja asas diskusijas, jo premjers Pedro Sančess dokumentu atbalstīja apmaiņā pret katalāņu partiju deputātu balsīm, kas bija nepieciešamas viņa pārvēlēšanai.
Šogad gaidāma laba medus raža, zemās cenas dēļ tirgus stagnē
Šogad gaidāma laba medus raža, zemās cenas dēļ tirgus stagnē
Šogad gaidāma laba medus raža, prognozē Biškopības biedrība. Jau sezonas pirmajā mēnesī izdevies pietuvoties teju visas sezonas vidējam saražotā medus apjomam. Tradicionāli intensīvākais medus ražošanas mēnesis ir jūlijs, bet šogad ziedēšanas procesi jau maijā ir bijuši straujāki siltā laika dēļ. Netipiski agri ziedēšanu palēnām sāk arī liepas pilsētā.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd