Ziņas
Slovākijā un Ungārijā atbalsts prokremliskajām partijām sarucis un iezīmē tautas vēlmi pēc pārmaiņām
Slovākijā un Ungārijā atbalsts prokremliskajām partijām sarucis un iezīmē tautas vēlmi pēc pārmaiņām
"Tas ir Orbāna varas fabrikas beigu sākums," pēc Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu rezultātu paziņošanas Ungārijā pavēstīja opozīcijas jaunais līderis Pēters Maģars. Lai arī šajā valstī lielāko daļu balsu joprojām ieguvusi varas partija "Fidesz", atbalsts tai bijis zemākais 14 gadu laikā. Zaudējumu piedzīvojusi arī Slovākijas prokremliskā premjera Roberta Fico pārstāvētā "Smer". Eksperti un opozīcija lēš, ka šie rezultāti iezīmē tautas vēlmi pēc būtiskām pārmaiņām abās valstīs.
Dombrovskis: EP vēlēšanu rezultāti dod politisko un demokrātisko leģitimitāti manis atkārtotai virzī...
Dombrovskis: EP vēlēšanu rezultāti dod politisko un demokrātisko leģitimitāti manis atkārtotai virzīšanai uz eirokomisāra amatu
Eiropas Parlamenta vēlēšanu rezultāti dod politisko un demokrātisko leģitimitāti tikt atkārtoti virzītam uz eirokomisāra amatu, tomēr praktiskie soļi ir premjerministres Evikas Siliņas ("Jaunā Vienotība") rokās, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Valdis Dombrovskis ("Jaunā Vienotība"), kurš saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) provizoriskajiem rezultātiem ir pārvēlēts darbā Eiropas Parlamentā.
LIAA rīko mācības arī diasporas pārstāvjiem un aicina viņus veidot uzņēmumus Latvijā
LIAA rīko mācības arī diasporas pārstāvjiem un aicina viņus veidot uzņēmumus Latvijā
Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbojas ar diasporas pārstāvjiem visā pasaulē, lai veicinātu viņu iesaisti mūsu valsts tautsaimniecības attīstībā. Viņi var piedalīties īpaši diasporai radītā pirmsinkubācijas programmā, papildināt zināšanas biznesa inkubatorā un saņemt grantu biznesa idejas attīstīšanai, lai dibinātu savus uzņēmumus Latvijā.
Ijabs: Latvijas deputātiem Eiropas Parlamentā savā starpā vairāk jākoordinējas
Ijabs: Latvijas deputātiem Eiropas Parlamentā savā starpā vairāk jākoordinējas
Deviņi no Latvijas ievēlētie deputāti jaunajā sasaukumā varēs paveikt vairāk Latvijas labā, un arī jaunievēlētie eiroparlamentārieši – Reinis Pozņaks ("Apvienotais saraksts") un Mārtiņš Staķis ("Progresīvie") – būs aktīvi, tomēr Latvijas deputātiem Eiroparlamentā savā starpā būtu vairāk jākoordinējas, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" vērtēja deputāts Ivars Ijabs ("Latvijas attīstībai"), kurš pēc provizoriskajiem Centrālās vēlēšanu komisijas datiem ir pārvēlēts Eiropas Parlamentā.
Ušakovs: «Saskaņai» izdevies pamudināt uz Eiroparlamenta vēlēšanām atnākt balsotājus Latgalē
Ušakovs: «Saskaņai» izdevies pamudināt uz Eiroparlamenta vēlēšanām atnākt balsotājus Latgalē
Partija "Saskaņa" ar rezultātu Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās ir apmierināta, un partijai izdevies pamudināt uz vēlēšanām atnākt daļu balsotāju, īpaši Latgalē, Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" viedokli pauda partijas saraksta līderis, deputāts Nils Ušakovs, kurš saskaņā ar provizoriskajiem rezultātiem ir pārvēlēts nākamajā EP sasaukumā.
Skaistums prasa upurus. Fotografēties kārotāji izbradā zemnieku iesētos āboliņa laukus
Skaistums prasa upurus. Fotografēties kārotāji izbradā zemnieku iesētos āboliņa laukus
Pie dzelteniem rapša un violetiem lavandas laukiem Latvijā jau ir pierasts, bet šogad zemnieki Latvijas ainavu izrotājuši arī ar koši sarkaniem inkarnāta āboliņa laukiem. Tas izraisījis ažiotāžu fotografēties tīkotāju vidū, bet ne visi apmeklētāji prot ar cieņu izturēties pret zemnieku darbu. Dundagas pusē fotografēties gribētāji izbradājuši ap 35 ha āboliņa laukus, bet Dunalkā bradātājus salīdzina ar briežu baru.
Beļģijā pēc parlamenta vēlēšanām atkāpsies premjers
Beļģijā pēc parlamenta vēlēšanām atkāpsies premjers
Beļģijā vienlaikus ar Eiropas Parlamenta vēlēšanām tika izraudzīti nacionālā un reģionālo parlamentu deputāti. Balsojumos uzvarējuši flāmu separātisti, tāpēc no amata atkāpsies premjerministrs Aleksandrs de Kro.
EP vēlēšanās lielāko atbalstu saņēmušās partijas: Gandarījums par savu rezultātu un «Latvijai nedrau...
EP vēlēšanās lielāko atbalstu saņēmušās partijas: Gandarījums par savu rezultātu un «Latvijai nedraudzīgo spēku zaudējumu» (papildināts)
Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās četru vislielāko vēlētāju atbalstu ieguvušo spēku pārstāvji gandarīti par vēlēšanu rezultātiem, savu sniegumu vērtējot pozitīvi, un daži arī pauž gandarījumu par "Latvijai nedraudzīgo spēku zaudējumu". Bet otro vietu ieguvušās Nacionālās apvienības saraksta līderis sola – partija cīnīsies par uzvaru nākamajās Saeimas vēlēšanās.
Eiropas Parlamenta vēlēšanās visvairāk balsu «Jaunajai Vienotībai»; mandātus iegūst septiņas partija...
Eiropas Parlamenta vēlēšanās visvairāk balsu «Jaunajai Vienotībai»; mandātus iegūst septiņas partijas (papildināts)
Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās Latvijā visvairāk balsu ieguvusi "Jaunā Vienotība", bet gan "Jaunajai Vienotībai", gan Nacionālajai apvienībai katrai ir pa diviem mandātiem. Kopumā Eiropas Parlamenta jaunajā sastāvā iekļuvuši septiņu politisko spēku pārstāvji, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas paziņotie provizoriskie vēlēšanu rezultāti.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd