Ziņas
Neoficiālie dati: Eiroparlamenta vēlēšanās līderos «Jaunā Vienotība» un Nacionālā apvienība
(papildi...
Neoficiālie dati: Eiroparlamenta vēlēšanās līderos «Jaunā Vienotība» un Nacionālā apvienība (papildināts)
Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās Latvijā lielāko balsu skaitu varētu būt ieguvušas "Jaunā Vienotība" (JV) un Nacionālā apvienība (NA), liecina Latvijas Televīzijas (LTV) rīcībā esošie neoficiālie dati par rezultātu tendencēm. Oficiāli provizoriskos rezultātus Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) publiskos līdz ar pārējām Eiropas Savienības valstīm svētdienas, 9. jūnija, noslēgumā (pusnaktī).
LOSP no jaunā EP sagaida saprātīgu lauksaimniecības politiku un gatavošanos Ukrainas dalībai ES
LOSP no jaunā EP sagaida saprātīgu lauksaimniecības politiku un gatavošanos Ukrainas dalībai ES
Lauksaimniecības jomā Eiropas Parlamenta (EP) jaunajam sasaukumam būs jādomā par saprātīgu nozares politiku, kā arī būtisks izaicinājums būs gatavošanās Ukrainas kā milzīgas lauksaimniecības valsts dalībai Eiropas Savienībā (ES), intervijā LTV sacīja biedrības "Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padome" (LOSP) valdes priekšsēdētājs Guntis Gūtmanis.
Dizaina un mārketinga nozaru eksperti: Politiķu reklāmām naudas daudz, bet kampaņas visbiežāk neuzru...
Dizaina un mārketinga nozaru eksperti: Politiķu reklāmām naudas daudz, bet kampaņas visbiežāk neuzrunāja
Eiropas Parlamenta vēlēšanu priekšvēlēšanu aģitācijas periods noslēdzās ceturtdienas, 6. jūnija, vakarā. Partiju tēriņi reklamēšanās aktivitātēm pārsnieguši divus miljonus eiro. Vai pieeja un instrumenti popularitātes celšanai izmantoti pietiekami gudri, lai veicinātu aktivitāti nu jau aizvadītajās vēlēšanās? Latvijas Radio uzrunāto ekspertu atbilde ir, ka drīzāk ne, aicinot to neaizmirst pirms nākamajām vēlēšanām.
Vācijā EP vēlēšanas aizvada protestu ēnā
Vācijā EP vēlēšanas aizvada protestu ēnā
Eiropas Savienības lielākā ekonomika Vācija arī ir viena no tām valstīm, kur svētdien notiek galvenā Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu diena. Vācijas pilsoņiem būs jāizvēlas 96 kandidātus, kas ir lielākais skaits starp ES valstīm.
Beļģijā svētdien notiek parlamenta vēlēšanas
Beļģijā svētdien notiek parlamenta vēlēšanas
Beļģijā svētdien līdz ar Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām notiek arī nacionālā parlamenta un reģionālās vēlēšanas, kurās savas pozīcijas varētu nostiprināt flāmu separātisti, kas sarežģīs nākamās valdības izveidi vēl vairāk nekā iepriekš.
Karostas kanālā vadulas uzlabos kuģošanas drošību
Karostas kanālā vadulas uzlabos kuģošanas drošību
Karostas kanālā izdevies uzlabot kuģošanas drošību, uzstādot pie izgriežamā O. Kalpaka tilta īpašas aizsardzības vadulas. Problēma aktualizējās laikā, kad tur 2006. gadā ietriecās tankkuģis un nācās ilgstoši gaidīt, kamēr tilta darbību atjaunos, turklāt tas izmaksāja ievērojamu naudas summu. Apzinoties iespējamos riskus, Liepājas SEZ pārvalde īstenoja projektu, kas uzlabos kuģošanas drošību.
Ukrainā varētu tikt izveidots NATO īpašā sūtņa postenis
Ukrainā varētu tikt izveidots NATO īpašā sūtņa postenis
NATO plāno izveidot alianses īpašā sūtņa posteni Ukrainā. Par to, atsaucoties uz informētiem avotiem, vēsta amerikāņu žurnāls "Foreign Policy". Saskaņā ar avotu teikto, NATO "vecākā civilā pārstāvja" pozīcija Ukrainā varētu tikt anonsēta jūlijā gaidāmajā NATO 75. gadskārtas samitā Vašingtonā.
Koalīcijas politiķi pirms EP vēlēšanu rezultātiem izvairīgi par nākamā eirokomisāra nominēšanu
(papi...
Koalīcijas politiķi pirms EP vēlēšanu rezultātiem izvairīgi par nākamā eirokomisāra nominēšanu (papildināts)
Kamēr nav zināmi sestdien notikušo Eiropas Parlamenta vēlēšanu rezultāti, koalīcijas politiķi izvairās publiski spriest par nākamā Latvijas pārstāvja izvirzīšanu darbam Eiropas Komisijā, neatbildot, vai atkal tiks nominēts pašreizējais eirokomisārs no Latvijas – Valdis Dombrovskis ("Jaunā Vienotība"), kurš jau iepriekš pauda vēlmi turpināt darbu EK.
KNAB: Vēlēšanu dienā kopumā ievēroti aģitācijas ierobežojumi
KNAB: Vēlēšanu dienā kopumā ievēroti aģitācijas ierobežojumi
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) Eiropas Parlamenta vēlēšanu dienā, sestdien, 8. jūnijā, saņēmis 19 signālus par iespējamiem priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem. KNAB pēc to pārbaudīšanas un sava monitoringa nav konstatējis iespējamus aģitācijas pārkāpumus, paziņojumā medijiem informēja birojs.
CVK vadītāja par aktivitātes datu kļūmi mājaslapā: Neviena balss nav pazaudēta un nav lieki pieskait...
CVK vadītāja par aktivitātes datu kļūmi mājaslapā: Neviena balss nav pazaudēta un nav lieki pieskaitīta
Sestdien pēcpusdienā Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) mājaslapā bija publicēti kļūdaini dati par vēlētāju aktivitāti, uzrādot lielāku aktivitāti, nekā bija patiesībā, taču šī kļūme notikusi, pārnesot datus no vēlētāju reģistra uz mājaslapu, un neviena balss nav lieki pieskaitīta klāt un neviena balss nav pazaudēta, LTV uzsvēra CVK priekšsēdētāja Kristīne Saulīte.
«Nezaudēt saķeri ar zemi» – prezidenta novēlējums EP deputātiem
«Nezaudēt saķeri ar zemi» – prezidenta novēlējums EP deputātiem
Katram no mums ir savi kritēriji, prasības un vēlmes par to, kādas īpašības un kādu rīcību sagaidām no politiķiem, kuri mūs pārstāvēs Eiropas Parlamentā (EP). Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs sestdien, 8. jūnijā, no rīta pēc nobalsošanas dalījās pārdomās – kādam jābūt labam Eiroparlamenta deputātam.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd