Ziņas
Eiropas Parlamentā pēc vēlēšanām radikālas izmaiņas nav gaidāmas; Francijā – politiskā zemestrīce
(p...
Eiropas Parlamentā pēc vēlēšanām radikālas izmaiņas nav gaidāmas; Francijā – politiskā zemestrīce (papildināts)
Ar centriski labējo spēku panākumu ir noslēgušās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas 27 Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs. Labus rezultātus guvušas arī eiroskeptiskās un galēji labējās partijas, bet zaudējumus cieta liberālie un zaļie spēki. ES ietekmīgākajās dalībvalstīs Vācijā un Francijā sakāvi piedzīvoja valdošās partijas. Reaģējot uz to, Francijas prezidents Emanuels Makrons paziņoja par nacionālā parlamenta atlaišanu un pirmstermiņa vēlēšanām. 
Krasā izmaksu pieauguma dēļ «Rail Baltica» projektu līdz 2030. gadam īstenos tikai daļēji
(papildinā...
Krasā izmaksu pieauguma dēļ «Rail Baltica» projektu līdz 2030. gadam īstenos tikai daļēji (papildināts)
No sākotnēji nepilniem sešiem miljardiem eiro līdz gandrīz 24 miljardiem eiro – aptuveni tik daudz Baltijas valstīs izmaksās vērienīgais dzelzceļa projekts "Rail Baltica". Tā pirmdien paziņoja projekta vadība. Projekta sadārdzinājums ir tik vērienīgs, ka līdz 2030. gadam plānots īstenot tikai projekta pirmo kārtu – divsliežu ceļa vietā pamatā izbūvējot viensliežu ceļu.
112 var sazvanīt arī ar citām ciparu kombinācijām
112 var sazvanīt arī ar citām ciparu kombinācijām
112 gan Latvijā, gan citviet pasaulē zināma kā ciparu kombinācija, ar kuru ārkārtas situācijās iespējams izsaukt policiju, medicīnisko palīdzību un ugunsdzēsējus. Nesen kāda ģimene pārliecinājās, ka glābējus iespējams sasniegt arī citā veidā. Jaunākajām atvasēm spēlējoties ar telefonu bez SIM kartes, 18 reizes tika saspiests trīs ciparu numurs 000, un visas reizes izdevās sasniegt glābšanas dienestu. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) apstiprināja, ka tas ir iespējams.
Vēlētāju aktivitāti plāno veicināt, sākot ar skaidrojošo darbu skolās
Vēlētāju aktivitāti plāno veicināt, sākot ar skaidrojošo darbu skolās
Nobalsojušo vēlētāju proporcija šajās vēlēšanās tikai par viena procenta desmitdaļām pārsniedz aktivitāti iepriekšējās Eiropas Parlamenta vēlēšanās. Ekspertu vērtējumā nobriedušai demokrātijai šis rādītājs ir par zemu, taču, mērķtiecīgi strādājot, to ir iespējams labot. Kā vienu no pirmajiem soļiem saskata aktīvāku skaidrošanas darbu skolās.   
Rīgas pašvaldība aicinās Konkurences padomi pārbaudīt daudzmiljonu vērtā ielu uzturēšanas iepirkuma...
Rīgas pašvaldība aicinās Konkurences padomi pārbaudīt daudzmiljonu vērtā ielu uzturēšanas iepirkuma norisi
Rīgā 210 miljonus eiro vērtā ielu uzturēšanas konkursa norisi dome aicinās pārbaudīt Konkurences padomi (KP). Tā pirmdien, 10. jūnijā, paziņojusi pašvaldība. Piektdien Rīgā noslēdzās pieteikšanās vērienīgākajam iepirkumam. Todien atklājās, ka konkurence teju nepastāv – uz iepirkuma četrām daļām pretendē pieci uzņēmumi, turklāt tikai par vienu daļu interesējas divi komersanti.
Latvijas Banka pārskata prognozes: Inflācija nākamgad augs straujāk, IKP – lēnāk
Latvijas Banka pārskata prognozes: Inflācija nākamgad augs straujāk, IKP – lēnāk
Latvijas Banka publiskojusi jaunākās makroekonomiskās prognozes – saskaņā ar tām 2024. gadā Latvijā prognozējama zema inflācija – 1,5% un gausa iekšzemes kopprodukta (IKP) izaugsme – 1,8%. Salīdzinot ar iepriekšējām – šā gada marta prognozēm – 2024. gada IKP un inflācijas izaugsmes prognozi Latvijas Banka nav mainījusi. Toties mainītas 2025. gada inflācijas un IKP prognozes – ekonomika 2025. gadā augs lēnāk, bet patēriņa cenas straujāk, nekā lēsts iepriekš.
Pozņaks: Ceru, ka no naudas lūdzēja varēšu kļūt par ziedotāju
Pozņaks: Ceru, ka no naudas lūdzēja varēšu kļūt par ziedotāju
Esot Eiropas Parlamenta deputāta amatā, no "Apvienotā saraksta" ievēlētais "Tvitera konvoja" vadītājs Reinis Pozņaks darīs visu, lai turpinātu atbalstīt Ukrainu, cerot no naudas lūdzēja kļūt par ziedotāju. To Pozņaks sacīja intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma".

Vairāk

Svarīgākais šobrīd