Latvijas atbalsts Ukrainai
REPORTĀŽA: Ukrainas bēgļi Moldovā mēģina izdzīvot un iedzīvoties
REPORTĀŽA: Ukrainas bēgļi Moldovā mēģina izdzīvot un iedzīvoties
Pagājušā gada sākumā Moldovu pāršalca milzīgs ukraiņu bēgļu un patvēruma meklētāju vilnis. Dažu mēnešu laikā šīs 2,5 miljonu iedzīvotāju valsts robežu šķērsoja aptuveni 850 000 bēgļu. Vairums no viņiem devās tālāk uz Rumāniju un citām Eiropas Savienības valstīm. Tomēr ievērojams cilvēku skaits palika Moldovā, un šobrīd pēc dažādiem aprēķiniem tajā uzturas no 80 līdz 100 tūkstošiem ukraiņu bēgļu. Latvijas Radio devās uz Kišiņevu, lai noskaidrotu, kā šie cilvēki jūtas tagad.
Vecrīgā atklāj radošo viesistabu ukraiņiem
(papildināts)
Vecrīgā atklāj radošo viesistabu ukraiņiem (papildināts)
Viesistaba "Творчі зустрічі" jeb, pārtulkojot no ukraiņu valodas, "Radošas tikšanās" – tā sauc vietu Vecrīgā, kurā ukraiņiem būs iespēja satikties, apgūt dažādas jaunas prasmes, izpaust savus talantus, tostarp arī mācīt citus.
«Ziedot.lv» sarīko svētkus ukraiņu bērniem
«Ziedot.lv» sarīko svētkus ukraiņu bērniem
Popkorns, ziepju burbuļi un biezpiena saldējums ar avenēm! Tik dažādi, koši un garšīgi ceturtdien, 1. jūnijā, Starptautiskā bērnu aizsardzības diena svinēta Rīgā, Sēlpils ielā. Labdarības organizācija "Ziedot.lv" uz svētkiem aicināja Latvijā mītošos ukraiņu bērnus. Viņi paši sacīja, ka šeit jau ir iejutušies. Un ir ģimenes, kuras vairs nelieto vārdu "pagaidu patvērums", bet – mājas, jo viņi Latvijā plāno palikt.
Kuldīgā labāko skolēnu skaitā arī astoņgadīgā Zlata no Ukrainas
Kuldīgā labāko skolēnu skaitā arī astoņgadīgā Zlata no Ukrainas
Nepilna gada laikā no Ukrainas atbraukusī astoņgadīgā Zlata, kura mācās Indriķa Zeberiņa Kuldīgas pamatskolā, ir apguvusi latviešu valodu tādā līmenī, ka saprot visu un arī runā vienkāršos teikumos. Turklāt ar savu neatlaidību ir kļuvusi par vienu no labākajām skolniecēm skolā.
Arī Rīgā ukraiņi atzīmē tautas ģenētiskā koda nesējas un spēka avota višivankas dienu
Arī Rīgā ukraiņi atzīmē tautas ģenētiskā koda nesējas un spēka avota višivankas dienu
Viens no lielajiem ukraiņu svētumiem un simboliem ir višivanka – tautiskiem rakstiem izšūta blūze vai krekls. 2006. gadā Černivcu Universitātes studenti iedibināja īpašus šim simbolam veltītus svētkus – Višivankas dienu. Kopš tā laika kļuvis par tradīciju, ka to atzīmē katra maija mēneša trešajā ceturtdienā, un tā vieno ukraiņus visā pasaulē.
Ministrs: Ukrainas bēgļu skaits Latvijā mazinās; NVO uzsver ukraiņu bērnu nepietiekamu iekļaušanu La...
Ministrs: Ukrainas bēgļu skaits Latvijā mazinās; NVO uzsver ukraiņu bērnu nepietiekamu iekļaušanu Latvijas izglītībā
Pēdējā laikā Ukrainas kara bēgļu skaits samazinās, kas ir secināms no sarūkošā pieprasījuma pēc atbalsta, intervijā LTV raidījumā "Rīta Panorāma" pastāstīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks ("Apvienotais saraksts"). Tikmēr ar bēgļiem strādājošajā biedrībā norādīja uz nepietiekamu rīcību ukraiņu bērnu iekļaušanā Latvijas mācību sistēmā.
Ukraiņu mammai Svetlanai lūst sirds par kara dēļ izkaisīto ģimeni
Ukraiņu mammai Svetlanai lūst sirds par kara dēļ izkaisīto ģimeni
Ukrainiete Svetlana Vorožbita Krievijas tanku savā dārzā ieraudzīja okupācijas pirmajā dienā. Tagad viņa Rankā radusi pagaidu mājas un darbu skolas virtuvē. Bet Mātes dienā īpaši ilgojas pēc savas mammas, kura palika Ukrainā, un savas meitas, kura devusies uz Spāniju. Karš kuplo ģimeni izmētājis pa trim valstīm, un Svetlana nezina, kad atkal izdosies Mātes dienu svinēt tā, kā bija ierasts.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd