Eksperti: Covid-19 Latvijā izplatās, jo cilvēki noguruši ievērot ierobežojumus
Eksperti: Covid-19 Latvijā izplatās, jo cilvēki noguruši ievērot ierobežojumus
Latvijā Covid-19 pēdējā mēneša laikā izplatījies daudz straujāk, jo cilvēki ir noguruši un neievēro ierobežojumus, bet situācija aizvien tiek kontrolēta un infekcijas apturēšanai iedarbīgi tie paši līdzekļi, kas palīdzēja pavasarī, – distancēšanās un higiēna, LTV raidījumā “Šodienas jautājums” pauda Pasaules Veselības organizācijas (PVO) pārstāvniecības Latvijā vadītājs Uldis Mitenbergs un Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologs Jurijs Perevoščikovs.
Lielbritānijā atjauno pasākumus Covid-19  ierobežošanai
(papildināts)
Lielbritānijā atjauno pasākumus Covid-19  ierobežošanai (papildināts)
Lielbritānijas valdība pirmdien paziņoja par jauniem ierobežojumiem, kas attiecināti uz Angliju, lai mēģinātu apturēt strauji pieaugošo koronavīrusa izplatību. Ieviesta trīs līmeņu trauksmes sistēma, vissmagāk skartajos Anglijas reģionos slēgs bārus. Nacionālais veselības dienests paziņojis, ka patlaban slimnīcās atrodas vairāk ar Covid-19 saslimušo nekā martā.  
Uziet nakts ballītes Covid-19 uzliesmojuma laikā. Pēta «Aizliegtais paņēmiens»
Uziet nakts ballītes Covid-19 uzliesmojuma laikā. Pēta «Aizliegtais paņēmiens»
Neraugoties uz Covid-19 atkārtotu uzliesmojumu, riskiem un ierobežojumiem, kas tiešā un netiešā veidā ietekmē visu Latvijas sabiedrību, atsevišķās jomās pret Covid-19 izplatību valda ļoti vieglprātīga attieksme. Izrādās – Rīgā ir vairāki naktsklubi, kuros nakts ballītes, turklāt plaši apmeklētas, notika arī pēc atļautā laika, ziņo LTV raidījums "Aizliegtais paņēmiens".
«Aizliegtais paņēmiens»: Karantīnā esošos kontrolē mazāk stingri nekā pašizolācijā
«Aizliegtais paņēmiens»: Karantīnā esošos kontrolē mazāk stingri nekā pašizolācijā
Lai gan karantīnā esošie cilvēki ir ar lielāku risku būt inficētiem ar Covid-19, tomēr viņus valsts kontrolē mazāk stingri nekā pašizolācijā esošos, kurus apzvana un apciemo policija. Veselības inspekcijai trūkst darbinieku, kuri varētu doties pārbaudēs pie karantīnā esošajiem dzīvesvietās, noskaidroja LTV raidījums "Aizliegtais paņēmiens".
No 12. oktobra visiem ieceļotājiem Latvijā obligāti jāaizpilda elektroniskā anketa
(papildināts)
No 12. oktobra visiem ieceļotājiem Latvijā obligāti jāaizpilda elektroniskā anketa (papildināts)
12. oktobrī darbu sāk jauna elektronisko apliecinājumu sistēma "covidpass.lv". Tajā personām, kas ierodas Latvijā, obligāti būs jāaizpilda anketa. Informācija anketā aizpildāma ne agrāk kā 48 stundas pirms ierašanās Latvijā, un tajā jānorāda prasītā personu identificējošā informācija. Tāpat no šodienas Valsts policijai ir plašākas pilnvaras pārbaudīt, vai privātajos transporta līdzekļos nepārvietojas iedzīvotāji, kuriem vajadzētu aizpildīt apliecinājumu, bet kuri to nav izdarījuši.
Oktobris, 2020
Pr Ot Tr Ct Pt Se Sv
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8