Rīta Panorāma

Pirmizrādi piedzīvos jaunākā Dzintras Gekas filma par Sibīrijas bērniem

Rīta Panorāma

Igaunijā un Lietuvā izstrādā "zaļo ceļošanas sertifikātu"

Saruna ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Artūru Tomu Plešu

Ministrs: Strādājam pie «zaļā sertifikāta» ieviešanas arī Latvijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Arī Latvijā tiek strādāts pie tā sauktā zaļā sertifikāta ieviešanas, kā mērķis ir atvieglot ceļošanu vismaz Eiropas Savienības (ES) robežās. Tas izriet no vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Artūra Toma Pleša ("Attīstībai/Par!") teiktā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma". 

Jautāts, vai arī Latvija līdzīgi kā kaimiņvalstis Igaunija un Lietuva notiek darbs pie "zaļā sertifikāta" ieviešanas, ministrs sacīja: "Kā es saprotu, darbs pie tā notiek. Vakar valdības sēdē arī veselības ministrs [Daniels Pavļuts (Attīstībai /Par!")] izteica viedokli, ka šādi savā ziņā burkāni vakcinētajiem ir nepieciešami,

jo tas ir viens veids, kā stimulēt vakcinācijas procesu un plašāku sabiedrības iesaisti tajā. Tā ka mēs pie tā strādājam līdzīgi kā kaimiņvalstīs."

Ministrs sacīja, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) ir gatava iesaistīties "zaļā sertifikāta" izstrādē un arī paudusi skaidru pozīciju, ka tas ir nepieciešams. Jautāts, vai no VARAM puses ir izstrādāta kāda stratēģija "zaļo pasu" ieviešanā, Plešs sacīja: "Mēs sadarbojamies ar dažādām nozaru ministrijām par dažādiem attīstības scenārijiem, un šis ir viens no virzieniem."

Plešs piebilda, ka zaļajam sertifikātam ir jābūt digitālā formā. Skaidrs ir arī tas, ka "zaļo sertifikātu" regulējums būs visas ES mēroga regulējums, lai to kopīgi varētu salāgot ar visām bloka valstīm.

KONTEKSTS: 

Eiropas Komisija pagājušajā ceturtdienā publiskoja ideju par kopīga digitālā zaļā sertifikāta izveidi, kā arī solīja sniegt atbalstu dalībvalstīm programmatūras risinājumu izstrādē. Ceturtdien, 25. martā, par projekta īstenošanas tiesiskajiem aspektiem lems arī Eiropas Parlaments.

Igaunija jau aprīlī varētu sākt izmantot digitālo vakcinācijas pret Covid-19 pasi jeb zaļo ceļošanas sertifikātu. Līdzīgu projektu patlaban īsteno arī Lietuva.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti