Lidostā «Rīga» apkalpoto pasažieru skaits oktobrī samazinājies par gandrīz 90%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Šā gada oktobrī salīdzinājumā ar pērnā gada oktobri lidostā “Rīga” apkalpoto pasažieru skaits samazinājies par 87,2%, liecina operatīvie dati par lidostas darbības rezultātiem.

Oktobrī lidostā apkalpoti 90 500 pasažieru – par vairāk nekā 600 000 pasažieru mazāk nekā pērnā gada oktobrī, paziņojumā medijiem informēja lidosta.

Lielāko daļu jeb 60,1% no oktobrī apkalpotajiem pasažieriem pārvadāja nacionālā lidsabiedrība “airBaltic”, 19,9% – Īrijas zemo cenu aviokompānija “Ryanair”, bet 6,5% – Ungārijas zemo cenu pārvadātājs “WizzAir”.

Kopumā šā gada desmit mēnešos lidostā “Rīga” apkalpoti 1,9 miljoni pasažieru – par 71,5% mazāk nekā gadu iepriekš.

Pagājušajā gadā šajā laikā lidostas pasažieru skaits jau pārsniedza 6,5 miljonus.

Par 57,4% samazinājies arī lidostā “Rīga” apkalpoto lidojumu skaits – 2020.gada desmit mēnešos lidostā nosēdās un pacēlās 31 500 gaisa kuģu. Samazinājumu veido ievērojamais regulāro pasažieru lidojumu skaita sarukums (-76,3%), taču izaugsmi lidostā “Rīga” piedzīvo kravas un biznesa aviācijas segmenti: kravas lidojumu skaits šā gada desmit mēnešos ir palielinājies par 37,6%, savukārt cita veida, tostarp biznesa aviācijas lidojumu skaits – par 81%.

Desmit mēnešos lidostā “Rīga” apkalpoti vairāk nekā 18 tūkstoši tonnu aviācijas kravu.

Šonedēļ no lidostas “Rīga” var doties uz 35 galamērķiem 31 pilsētā. Lidostas maršrutu tīkls mainās ik nedēļu atkarībā no Slimību kontroles un profilakses centra publicētā valstu saslimšanas rādītāju saraksta.

KONTEKSTS:

Starptautiskajā lidostā "Rīga" šā gada deviņos mēnešos apkalpoti 1,8 miljoni pasažieru – aptuveni trešā daļa no pagājušā gada pasažieru apjoma. Salīdzinājumā ar pagājušā gada pirmajiem deviņiem mēnešiem pasažieru skaits lidostā "Rīga" ir samazinājies par 69,6%.

Tūrisma, aviācijas un ēdināšanas nozari arī Latvijā būtiski ietekmējusi Covid-19 infekcijas izplatība. Tās ierobežošanai Latvijā līdz 10. jūnijam tika noteikta ārkārtējā situācija, kuras laikā bija spēkā virkne ierobežojumu un aizliegumu, tostarp attiecībā uz pulcēšanos un starptautiskajiem pasažieru pārvadājumiem. Pēc ārkārtējās situācijas pasažieru starptautiskie pārvadājumi atsākās plašākā mērogā, ievērojot Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) nosacījumus.

Covid-19 krīzē cieta arī lidosta "Rīga" – tā apturēja investīcijas un samazināja darbinieku skaitu. Valdība vēlāk nolēma atbalstīt lidostu ārkārtējās situācijas apstākļos par kopējo summu 54,42 miljoni eiro, palielinot uzņēmuma pamatkapitālu un atceļot dividenžu maksājumu par iepriekšējo gadu.

Lidosta "Rīga" 2020. gada pirmos sešus mēnešus noslēdza ar 6,5 miljonu eiro zaudējumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti