Dienas ziņas

Sauszemes robežu pārbauda izlases kārtībā

Dienas ziņas

VK: izmaksātas nepamatotas kompensācijas

Pensionārus aicina laikus informēt tiesu izpildītājus

Arī pensionāriem-parādniekiem par Covid-19 pabalsta saņemšanu jābrīdina tiesu izpildītāji

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Līdzīgi kā 500 eiro pabalstus ģimenēm ar bērniem nedrīkst novirzīt viņu vecāku parādu segšanai, arī 200 eiro vienreizējie pabalsti pensionāriem ir tā nauda, ko zvērināti tiesu izpildītāji nedrīkst novirzīt parādu apmaksai. Lai tā tiešām nenotiktu, seniori un citi Covid-19 pabalsta saņēmēji tiek aicināti laikus brīdināt tiesu izpildītājus.

Ja cilvēks laikus būs informējis savu zvērinātu tiesu izpildītāju par gaidāmo pabalstu, pret to piedziņu nevērsīs. Un visus 200 eiro to saņēmējs varēs izmantot tā, kā plānojis pats.

Vēl viens būtisks nosacījums – personām, kuru ikmēneša ienākumi nesasniedz 300 eiro, tiesu izpildītājam nav jāzvana. Savam tiesu izpildītājam jāzvana tikai tiem parādniekiem, kuru ikmēneša ienākumi pārsniedz 300 eiro, jo tikai no šādiem parādnieka ienākumiem var veikt ieturējumus un segt parādus.

KONTEKSTS:

Covid-19 krīzes laikā ģimenes saņems vienreizēju 500 eiro pabalstu par katru bērnu. Valdība atbalstījusi arī vienreizēju 200 eiro pabalstu pensionāriem un cilvēkiem ar invaliditāti.

Covid-19 uzliesmojuma laikā 2020. gada pavasarī Latvijā bija izsludināta ārkārtējā situācija jaunā koronavīrusa ierobežošanai. Situācija vasarā bija stabila, bet septembra beigās saslimstība strauji pieauga. Valdība novembrī atkārtoti noteica ārkārtējo situāciju, bet, tā kā saslimstība ar Covid-19 nemazinās, ārkārtējā situācija ir pagarināta līdz 6. aprīlim, ieskaitot arī Lieldienu brīvdienas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti