Rīta Panorāma

27. marts – Teātra diena

Rīta Panorāma

Alvis Hermanis par šo laiku...

Itāļi rāda, kā radoši pavadīt karantīnas laiku

Kino uz māju sienām - itāļi rāda, kā radoši pavadīt karantīnas laiku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Neskatoties uz smago cīņu ar bīstamo koronavīrusu, itāļi turpina uzmundrināt cits citu dažādos radošos veidos. Piemēram, kopīgi skatoties iemīļotas filmas uz pilsētas ēku sienām.     

“Māju kinoteātris” - tā sauc jaunāko itāļu karantīnas laika nodarbi. Ik vakaru desmitos uz kādas no Romas dzīvokļu ēku fasādēm iedzīvotāji skatās Itālijas kino klasiku vai iemīļotākās Holivudas filmas.

Idejas autori ir Džanluka Džanelli un Fabija Betīni, kuri kādu vakaru nolēma, ka izolācijas vientulībai jāatrod kāda laba alternatīva.

“Bērni mums teica, ka pilsēta ir pamesta un tukša, tāpēc nolēmām to atdzīvināt. Paņēmām projektoru, uzlikām to uz palodzes un sākām rādīt dažādus attēlus uz blakus esošo ēku fasādēm. Ar savu ideju dalījāmies sociālajos tīklos. Daudzi to pozitīvi novērtē un vēlas piedalīties. Saņēmām lielu atbalstu idejai,” stāsta projekta “Māju kinoteātris” organizators Džanluka.

“Mūsu vēstījums ir sasniedzis Filipīnas, Vjetnamu, Bulgāriju, Poliju, Amerikas Savienotās Valstis un daudzas jo daudzas Itālijas pilsētas. Piemēram, Parīze un Londona vēlas veidot līdzīgu projektu,” piebilda Fabija.

 Itāļu ģimene cer, ka viņu ideja visā pasaulē iepriecinās cilvēkus, kuri šobrīd spiesti atrasties izolācijā no apkārtējās pasaules un varētu justies vientuļi.

Skatīties filmu vienam pašam ir izklaidējoši, bet, kā norāda idejas autori, baudīt kino kopā ir pavisam cita pieredze, kas iekļauj arī sava veida socializēšanos. Tagad ik vakaru ēku fasādes izgaismojas dažādās Itālijas un citu valstu pilsētās un cilvēki pavada laiku, baudot kinomākslu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti