Zane Mače

LTV raidījuma “Kas notiek Latvijā?” redaktore

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Spēcīgais vējš sestdien nopietnus postījumus nav nodarījis
Spēcīgais vējš sestdien nopietnus postījumus nav nodarījis

Lāčplēša dienā sestdien daudzviet Latvijā pūta spēcīgs vējš, vietām brāzmās sasniedzot pat 25 metrus sekundē. Taču nopietnus postījumus stiprais vējš nav radījis - glābēji lielākoties steiguši no ceļiem novākt nolūzušus kokus, Latvijas Radio pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inta Palkavniece.

Amatu pamet Rīgas Pilsētas attīstības departamenta direktors
(papildināts)
Amatu pamet Rīgas Pilsētas attīstības departamenta direktors (papildināts)

Negaidīti Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktora amatu nolēmis atstāt Dzintars Balodis. Kā iemeslus viņš min vēlmi pēc jauniem izaicinājumiem. Pirmdien, 6. novembrī, atbildīgajā domes komitejā lēma par viņa atbrīvošanu no amata. Baloža paveikto domē gan vērtē skopi.

Personas kodu bez dzimšanas datuma biežāk izvēlas sievietes
Personas kodu bez dzimšanas datuma biežāk izvēlas sievietes

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP) līdz šim saņemts 191 iesniegums, kurā pausta vēlme mainīt personas kodu, kas nesatur personas dzimšanas datumu. Tostarp 105 iesniegumi ir no sievietēm, bet pārējie 86 ir no stiprā dzimuma pārstāvjiem.

Tiesneši lielāko spiedienu izjūtot no medijiem
(papildināts)
Tiesneši lielāko spiedienu izjūtot no medijiem (papildināts)

Gadskārtējā Latvijas tiesnešu konference piektdien bija veltīta tiesnešu neatkarībai. Eiropas tiesnešu aptauja liecina, ka Eiropas valstu vidū Latvijas tiesnešiem šajā ziņā ir viszemākais pašnovērtējums un tiesneši spiedienu izjūt biežāk nekā viņu kolēģi.  

Tiesa lems par Vaškeviča krimināllietas iztiesāšanu bez apsūdzētā klātbūtnes
Tiesa lems par Vaškeviča krimināllietas iztiesāšanu bez apsūdzētā klātbūtnes

Kukuļdošanā apsūdzētā bijušā Valsts ieņēmumu dienesta Muitas kriminālpārvaldes priekšnieka Vladimira Vaškeviča krimināllieta ir iestrēgusi tiesā. Tiesājamais jau vairāk nekā sešus gadus atrodas Austrijā, kurp pēc atbrīvošanas no apcietināšanas devās ar tiesas atļauju. Ģenerālprokuratūra trešdien, 1.novembrī, informējusi, ka Latvija ir vairākas reizes lūgusi izdot apsūdzēto, bet Austrija visus lūgumus noraidījusi, pamatojoties ar Vaškaviča veselības stāvokli. Tiesa šajā lietā varētu izmantot Kriminālprocesa likuma normu, kura ļauj šādos gadījumos lietu skatīt bez apsūdzētā klātbūtnes.

«Krājbankas» 15 miljonu lietā atbildētāji prasa atcelt valsts nodevu
«Krājbankas» 15 miljonu lietā atbildētāji prasa atcelt valsts nodevu

Rīgas apgabaltiesa skatīs likvidējamās "Latvijas krājbankas" ("Krājbankas") bijušās valdes locekles Svetlanas Ovčiņņikovas blakussūdzību, kurā viņa lūdz pilnībā atbrīvot no valsts nodevas, kas jāmaksā, iesniedzot apelācijas sūdzību tā dēvētajā likvidējamās "Krājbankas" civillietā.

Melnais ledus izraisījis vairākas avārijas
Melnais ledus izraisījis vairākas avārijas

Otrdienas rīts Latvijā sācies ar daudzām avārijām, kuru iemesls bijis tā dēvētais melnais ledus. Policijas dati rāda, ka visvairāk šādu negadījumu bijis Zemgalē, kur uz viena tilta vienlaicīgi avarējušas 11 automašīnas.

Par «aplokšņu algu» izmaksu lūdz sākt kriminālvajāšanu
Par «aplokšņu algu» izmaksu lūdz sākt kriminālvajāšanu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvalde ir lūgusi sākt kriminālvajāšanu pret diviem kāda būvniecības uzņēmuma pārstāvjiem par “aplokšņu algu” izmaksāšanu un izvairīšanos no nodokļu nomaksas lielā apmērā, vēsta dienests.

Latvijas IKP izaugsmes temps trešajā ceturksnī paātrinās
(papildināts)
Latvijas IKP izaugsmes temps trešajā ceturksnī paātrinās (papildināts)

Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šā gada trešajā ceturksnī, salīdzinot pagājušā gada trešo ceturksni, pēc sezonāli un kalendāri izlīdzinātiem datiem pieaudzis par 6,2%, bet pēc neizlīdzinātiem datiem IKP pieaugums sasniedzis 5,8%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) ātrais novērtējums.

Rīgā aiztur suteneru grupu, kas darbojusies legāla biznesa aizsegā
(papildināts)
Rīgā aiztur suteneru grupu, kas darbojusies legāla biznesa aizsegā (papildināts)

Valsts policija (VP) aizturējusi trīs personas, kuras ilgstoši nodarbojušās ar sutenerismu kādā legāli reģistrētā izklaides vietā Rīgā. Legālā biznesa aizsegā prostitūcijas pakalpojumi tika sniegti lielākoties ārzemniekiem. Pastāv aizdomas, ka ar šo noziedzīgo nodarījumu personas guvušas noziedzīgos līdzekļus, informē VP.

Ierosina kriminālprocesu par iespējamu negodprātīgu rīcību elektrības ražošanas atļauju izmantošanā...
Ierosina kriminālprocesu par iespējamu negodprātīgu rīcību elektrības ražošanas atļauju izmantošanā (papildināts)

Valsts policija ir ierosinājusi kriminālprocesu par iespējamu krāpniecību objektā SIA "Rīgas enerģija", negodprātīgi izmantojot atļaujas elektroenerģijas koģenerācijā, vēsta Ekonomikas ministrija (EM). Tāpat tiek pieļauts, ka AS "Sadales tīkls" atļaujas ražot elektroenerģiju ir devis pirms tam, kad uzņēmumi uzbūvējuši stacijas, un tas ir pretēji esošajam regulējumam.

No tūristiem administratīvos naudas sodus nevar piedzīt; plāno situāciju labot
No tūristiem administratīvos naudas sodus nevar piedzīt; plāno situāciju labot

No tūrista, kurš Latvijā izdarījis administratīvo pārkāpumu, piemēram, apķēpājis ēkas sienu, naudas sodu piedzīt nevar. Ja viesis labprātīgi policistu uzlikto sodu nesamaksā un atstāj valsti, tas paliek nesamaksāts. Strādājot pie jaunā administratīvo pārkāpumu likuma, Tieslietu ministrija šo netaisnību plāno novērst.  

Vairāk

Svarīgākais šobrīd