«Sadales tīklu» vadītājs Andis Pinkulis atkāpies no amata

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

No amata atkāpies AS "Sadales tīkls" valdes priekšsēdētājs Andis Pinkulis, kura atbilstību amatam iepriekš lūdza vērtēt ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens ("Vienotība") saistībā ar vairākās koģenerācijas stacijās konstatēto iespējamo krāpšanos ar atļaujām elektroenerģijas ražošanai obligātajā iepirkumā.

"Latvenergo" pārstāvis Andris Siksnis par Pinkuļa atkāpšanos no amata
00:00 / 00:41
Lejuplādēt
Kā liecina "Sadales tīklu" akcionāra "Latvenergo" paziņojums biržai "Nasdaq Riga", akcionāru sapulce trešdien, 1.novembrī, izskatīja Pinkuļa iesniegumu par atkāpšanos no amata un pieņēma lēmumu par viņa atsaukšanu no uzņēmuma valdes priekšsēdētāja amata pienākumu pildīšanas.

 

Pinkulis akcionāru sapulcei adresētajā iesniegumā savu lēmumu pamatojis "ar atbildības uzņemšanos par trūkumiem uzņēmuma iekšējo normatīvu kontrolē".

Vienlaikus Pinkulis "Sadales tīkla" kolektīvam novēlējis "realizēt uzsāktās programmas tīkla modernizācijā un efektivitātes paaugstināšanā". 

Līdz jaunu valdes locekļu atlases procedūras noslēgumam AS "Sadales tīkls" valde strādās trīs locekļu sastāvā, darbu turpinot Baibai Priedītei, Ingai Āboliņai un Raimondam Skrebam.

Valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja būs Priedīte, kura AS “Sadales tīkls” valdē strādā  kopš 2016.gada. Iepriekš Priedīte veica biznesa procesu vadītājas pienākumus AS "SEB banka", kur realizēja apjomīgus, bankas darbībai nozīmīgus projektus, kā arī attīstīja bankas klientu attiecību un klientu servisa vadību.

Uz vakantajām AS “Sadales tīkls” valdes locekļu pozīcijām tiks rīkots atklāts konkurss.

"Mēs kā akcionārs pēc iespējas ātrāk rīkosim konkursu, lai šīs vakances ilgi nebūtu tukšas, lai "Sadales tīkls" pilnvērtīgi varētu strādāt pēc iespējas ātrāk – piecu cilvēku sastāvā," teica "Latvenergo" pārstāvis Andris Siksnis.

Pēc skandāla ar OIK atļaujām iepriekš no amata atkāpās AS "Sadales tīkls" valdes loceklis Rolands Lūsvers. "Sadales tīkls" līdz šim izbeidzis darba attiecības vēl ar vienu darbinieku, bet ar trim sākts darba tiesisko attiecību izbeigšanas process. Pieņemti lēmumi par dažādu disciplinārsodu piemērošanu darbiniekiem, kuri bija iesaistīti elektrostaciju pieņemšanas komisijās.

Jau ziņots, ka Ekonomikas ministrija pārbaudēs vairākās koģenerācijas elektrostacijās konstatējusi virkni pārkāpumu. Pārbaudes koģenerācijas stacijās veiktas pēc raidījumā "Nekā personīga" iepriekš ziņotā, ka vairākās koģenerācijas stacijās atļauja elektroenerģijas ražošanai obligātajā iepirkumā ir pagarināta, kaut stacijas nemaz nav pabeigtas. "Sadales tīkls" veiktā testa laikā koģenerācijas stacijās elektrību patiesībā ražojis pārvietojams ģenerators.

Ašeradens iepriekš pauda viedokli, ka atbildība par noteikumu neievērošanu "pilnā mērā" ir jāuzņemas uzņēmumam "Sadales tīkls", kam jāpārbauda tas, vai koģenerācijas stacijas spēj ražot elektrību. Ašeradens aicināja "Latvenergo" padomi vērtēt tā meitas uzņēmuma AS "Sadales tīkls” valdes priekšsēdētāja Pinkuļa atbilstību amatam.

Arvils Ašeradens intervijā Latvijas Radio 2.novembrī:

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti