Zane Mače

LTV raidījuma “Kas notiek Latvijā?” redaktore

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Straume cer atjaunot KNAB reputāciju. Cilvēki ziņu virsrakstos
Straume cer atjaunot KNAB reputāciju. Cilvēki ziņu virsrakstos
Pelēks mākonis ilgstoši vajāja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB). Jaroslava Streļčenoka vadībā birojs izcēlās ar iekšējiem strīdiem, radot priekšstatu, ka KNAB apkaro sevi, nevis korumpantus. Nu tā vadītāja krēslā iesēdies bijušais Militārās izlūkošanas un drošības dienesta darbinieks Jēkabs Straume, solot atjaunot biroja reputāciju.
Militārās mācības ieviešanai skolās daudz neatbildētu jautājumu
Militārās mācības ieviešanai skolās daudz neatbildētu jautājumu

Mācību priekšmetā „Valsts aizsardzības mācība” sagatavos lojālus un patriotiskus Latvijas pilsoņus, kuri mācēs rīkoties dažādās ekstremālas situācijās, piemēram, teroristu uzbrukumā. Sākumā šo mācību plānoja ieviest kā vienu no izvēles priekšmetiem, bet tagad tas tiek virzīts kā obligātais priekšmets visās vidusskolās un tehnikumos. Taču, lai izskolotu 35 000 skolēnu, trūkst vairāki simti instruktoru.

Policija līdz 2020. gadam vēlas ieviest auto numuru nolasītājus
Policija līdz 2020. gadam vēlas ieviest auto numuru nolasītājus
Šobrīd policisti informāciju par pretī braucošo automašīnu, piemēram, vai tā nav izsludināta meklēšanā kā zagta, vai izieta tehniskā apskate, uzzina, manuāli numura zīmi ievadot attiecīgajās datu bāzēs. Satiksmes drošības plāns līdz 2020.gadam paredz iegādāties ierīces, kuras transportlīdzekļa reģistrācijas numura zīmes nolasīs automātiski un paziņos, ja ir kādi pārkāpumi.
Šogad bez uzraudzības atstātas sveces izraisījušas jau 15 ugunsgrēku
Šogad bez uzraudzības atstātas sveces izraisījušas jau 15 ugunsgrēku

Adventes un vēlāk arī Ziemassvētku laiks ir ļoti darbīgs ugunsdzēsējiem, jo bieži nākas dzēst bez uzraudzības atstātu sveču ugunsgrēkus. Glābēji atgādina, ka adventes vainags sastāv no degtspējīgiem materiāliem, sakot, ka sveces jau šogad izraisījušas pārdesmit ugunsgrēku.

Mazākumtautību skolās Rīgā nodrošinās papildu nodarbības dzimtajā valodā
(papildināts)
Mazākumtautību skolās Rīgā nodrošinās papildu nodarbības dzimtajā valodā (papildināts)

No 2019.gada 1.septembra Rīgas pašvaldība galvaspilsētas mazākumtautību skolās nodrošinās papildu nodarbības mācību priekšmetu apguvei dzimtajā valodā. Ar šādu programmu klajā ceturtdien, 30. novembrī, nāca Rīgas mērs Nils Ušakovs ("Saskaņa"). Galvenokārt tā ieviesta kā atbilde uz iespējamo pāreju uz mācībām tikai valsts valodā, ko Rīgas mērs joprojām uzskata par nevajadzīgu soli.

No šodien pārbaudītajām 162 sirēnām neskanēja sešas
(papildināts)
No šodien pārbaudītajām 162 sirēnām neskanēja sešas (papildināts)

Lai pārbaudītu civilās trauksmes un apziņošanas sistēmas darbību – sirēnu tehnisko stāvokli, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ceturtdien, 30. novembrī, visā Latvijā ieslēdza trauksmes sirēnas. No šodien pārbaudītajām 162 sirēnā iedarbinātas 156 trauksmes sirēnas.

Policija uziet vienu no vēsturē lielākajām nelegālo cigarešu kravām
(papildināts)
Policija uziet vienu no vēsturē lielākajām nelegālo cigarešu kravām (papildināts)

Valsts policija novembra vidū Rīgas reģionā aizturēja kravas automašīnu ar nelegālo cigarešu kravu. Šajā kriminālprocesā atklāta noliktava ar vēl lielāku nelegālo cigarešu krājumu. Rezultātā atsavināta Valsts policijas vēsturē līdz šim viena no lielākajām nelegālo cigarešu kravām – 22,69 miljonus cigarešu, informē policijā.

Dainis Dukurs: Domāju, ka spļaudīšanās un svaidīšanās ar mēsliem turpināsies
Dainis Dukurs: Domāju, ka spļaudīšanās un svaidīšanās ar mēsliem turpināsies

Starptautiskās Olimpiskās komitejas jeb SOK lēmums par olimpiskā zelta atņemšanu Krievijas skeletonistam Aleksandram Tretjakovam trešdien nāca negaidīti. Lēmums stājās spēkā tūlītēji un nav maināms. Brāļu Dukuru tēvs un treneris Dainis Dukurs Latvijas Radio gan atzina, ka uz Krievijas atvainošanos necer, bet rēķinās ar izaicinošu un agresīvu uzvedību arī turpmāk.

Dainis Dukurs: Starptautiskās olimpiskās komitejas lēmumus ir taisnīgs, bet novēlots
(papildināts)
Dainis Dukurs: Starptautiskās olimpiskās komitejas lēmumus ir taisnīgs, bet novēlots (papildināts)

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) trešdien Aleksandram Tretjakovam atņēma 2014. gada Soču olimpisko spēļu zelta medaļu, kā rezultātā par čempionu drīzumā varētu kļūt latvietis Martins Dukurs. Savukārt viņa brālim Tomasam diskvalifikācija ļauj cerēt uz bronzas medaļu. Latvijas skeletona izlases galvenais treneris Dainis Dukurs SOK lēmumu dēvē par taisnīguma uzvaru, lai gan novēlotu.

Neizskatītas ir vēl 10 bijušo darbinieku prasības pret KNAB
Neizskatītas ir vēl 10 bijušo darbinieku prasības pret KNAB

Dažādās tiesu instancēs joprojām ir 10 bijušo darbinieku prasības pret Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB). Šo tiesvedību bagāžu jaunajam biroja vadītājam atstājis priekšgājējs Jaroslavs Streļčenoks.

Fotoradarus no vandaļiem sargās modernas tehnoloģijas
Fotoradarus no vandaļiem sargās modernas tehnoloģijas

Vandaļu uzbrukumos šogad ir bojāti septiņi stacionārie fotoradari. Policija par notikušo ir sākusi kriminālprocesus, bet Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) plāno ātruma mērierīces aprīkot ar nopietnāku apsardzi. Modernie radaru sargi sāks strādāt nākamgad.

Īpašā akcijā centīsies mazināt diskrimināciju darba tirgū
Īpašā akcijā centīsies mazināt diskrimināciju darba tirgū

Ar mērķi mazināt diskrimināciju darba tirgū sāks sociālo kampaņu „Maini skatu punktu”. Kampaņas galvenais izaicinājums ir lauzt izplatītus stereotipus par dažādu sabiedrības grupu pārstāvjiem kā mazāk vērtīgiem darbiniekiem.

Ministri iebilst pret migrācijas normām viendzimuma ģimeņu apvienošanai
Ministri iebilst pret migrācijas normām viendzimuma ģimeņu apvienošanai

Nākamgad plānots sākt darbu pie izmaiņām Imigrācijas likumā. Ministru kabineta komitejas sēdē Iekšlietu ministrija prezentēja ziņojums par iecerēm, kuras jauno likumu varētu papildināt. Ministri, uzklausot Iekšlietu ministrijas (IeM) ziņojumu par imigrācijas politiku, nav atbalstījusi priekšlikumus paplašināt Latvijas iedzīvotāju tiesības uz ģimeņu apvienošanu ar trešo valstu pilsoņiem un radītu labvēlīgākus apstākļus viesstrādniekiem.  

Vairāk

Svarīgākais šobrīd