Zane Mače

LTV raidījuma “Kas notiek Latvijā?” redaktore

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Dienestā cīņai ar naudas atmazgāšanu Znotiņa vēlētos atjaunot sadarbību ar privāto un publisko sekto...
Dienestā cīņai ar naudas atmazgāšanu Znotiņa vēlētos atjaunot sadarbību ar privāto un publisko sektoru (papildināts)
Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta vadītāja amatam uzrunātā advokāte, Ārvalstu investoru padomes pārstāve Ilze Znotiņa šajā amatā vēlētos atjaunot sadarbību ar privāto un publisko sektoru. Viņa gan vēl šo piedāvājumu apdomā, jo vēlas noskaidrot, vai viņas redzējums par steidzīgākajiem darbiem saskan ar to cilvēku redzējumu, kuri viņu ir izvirzījuši.
Aicina lielais labdarības robežtirgus
Aicina lielais labdarības robežtirgus
Uz Latvijas - Igaunijas robežas, Valkā un Valgā nedēļas nogalē notiek 16. lielais labdarības robežtirgus. Pasākums nemainīgi vieno tirgotājus gan no Latvijas un Igaunijas, gan no tālākām valstīm. Atrakcijas un mūzika priecēs tirgus apmeklētājus divu dienu garumā.
Tiesu medicīnas ekspertīzes centrā atzīst vainu samainīto līķu lietā
Tiesu medicīnas ekspertīzes centrā atzīst vainu samainīto līķu lietā
Veselības ministrija ir saņēmusi Tiesu medicīnas ekspertīzes centra skaidrojumus par gadījumu, kad jūrmalnieku ģimenei apbedīšanai atdots sveša vīrieša līķis. Centra amatpersonas atbildē ministrijai atzinušas savu vainu notikušajā, tikmēr policija vēl turpina izmeklēšanu sāktajā kriminālprocesā.
Ieslodzītajiem cietumos trūkst darba vietu
Ieslodzītajiem cietumos trūkst darba vietu
Šobrīd gandrīz visās brīvības atņemšanas iestādēs ir iespēja strādāt. Likums notiesātajiem un ieslodzītajiem ļauj to darīt un saņemt atlīdzību. Darbu piedāvā gan cietums, kurā notiesātais izcieš sodu, gan komersants, kurš tajā izveidojis ražotni. Ieslodzījuma vietu pārvaldē stāsta, ka darbs notiesāto vidū ir populārs, uz vakancēm ir pat rindas.
Rīgā atsāks kursēt retro tramvajs
Rīgā atsāks kursēt retro tramvajs
Jau par tradīciju vasaras sezonā Rīgā ir kļuvis Retro tramvajs, ar kuru rīdzinieki un pilsētas viesi var aizbraukt līdz Mežaparkam un atpakaļ.
Pavasara ziedēšanas laikā jāpievērš uzmanība iespējamai alerģijai
Pavasara ziedēšanas laikā jāpievērš uzmanība iespējamai alerģijai
Aplēses liecina, ka Latvijā ar astmu slimo 2% līdz 5% iedzīvotāju. Tuvojoties pavasara ziedēšanas laikam, kad gaisā parādās daudz ziedputekšņu, var saasināties ne tikai alerģiskas saslimšanas, bet arī astma. Tādēļ Latvijas Astmas un alerģijas biedrība aicina pavasarī pievērst īpašu uzmanību elpceļu veselībai.
Līgatnes dabas takās priecē 13 mežacūkas, tostarp pieci mazi strīpainīši
Līgatnes dabas takās priecē 13 mežacūkas, tostarp pieci mazi strīpainīši
Līgatnes dabas takās mežacūkas dzīvo kopš parka izveidošanas – 43 gadus. Četrus gadu desmitus cūku pāriem mazuļu nebija. Parka 40. jubilejā 11 gadus vecā Mūsa sagādāja pārsteigumu, pasaulē laižot pirmos sivēnus. Pirms teju 10 dienām pieci sivēni atskrēja rukšu pārim Magonei un Ansim, un tas ir Līgatnes dabas taku cūku ceturtais metiens. Sestdien parkā notiek Mežacūku dienas, un apmeklētāji var jaundzimušos aplūkot.
Motosezonas atklāšanas laikā Rīgā ierobežos satiksmi
Motosezonas atklāšanas laikā Rīgā ierobežos satiksmi
Motosezonas atklāšanas pasākumu dēļ Rīgā jārēķinās ar būtiskiem satiksmes ierobežojumiem. Sestdien, 28. aprīlī, visu dienu būs slēgta satiksme 11. novembra krastmalā, posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai.
Sākas meža ugunsnedrošais laikposms
Sākas meža ugunsnedrošais laikposms
Šodien mežos sākas ugunsnedrošais laika posms. Cilvēkiem, uzturoties mežā, īpaša vērība jāpievērš ugunsdrošības noteikumiem, lai nevērīgi nomesta izsmēķa dēļ neizceltos nopietns ugunsgrēks.
Tiesa Sprūdu nepatur apcietinājumā
(papildināts)
Tiesa Sprūdu nepatur apcietinājumā (papildināts)
Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa ceturtdien, 26. aprīlī, nepaturēja apcietinājumā aizturēto bijušo maksātnespējas administratoru Māri Sprūdu, kuru kopā ar vēl trim cilvēkiem tur aizdomās par iespējamu krāpniecību.
Līdz ar vajāšanas kriminalizēšanu šogad jau izmeklē 11 lietas
Līdz ar vajāšanas kriminalizēšanu šogad jau izmeklē 11 lietas
Kopš šī gada Latvija ir pievienojusies tām Eiropas Savienības dalībvalstīm, kurās pie kriminālatbildības var saukt par vajāšanu. Par šādu nevēlamu komunikāciju vajātāju var sodīt ar īslaicīgu brīvības atņemšanu vai piespiedu darbu un naudas sodu. Laika posmā no 2018.gada 1.janvāra līdz šim brīdim par vajāšanu Valsts policijā ir uzsākti 11 kriminālprocesi.
Aptauja: Par noziegumiem policijā nevēršas apmēram 40% cietušo
(papildināts)
Aptauja: Par noziegumiem policijā nevēršas apmēram 40% cietušo (papildināts)
40% cilvēku, saskaroties ar pārkāpumu vai noziegumu, izlemj pēc palīdzības policijā nevērsties. To likumsargi secinājuši socioloģiskajā aptaujā, kas veikta visā Latvijā, aptaujājot apmēram 3000 cilvēku. Pētījumu policija prezentēja Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē.
Latvijā norisināsies ātruma kontroles maratons
Latvijā norisināsies ātruma kontroles maratons
Valsts policija jau ceturto gadu piedalīsies Eiropas ceļu policijas tīkla rīkotajā ātruma kontroles maratonā. Tā laikā policija pievērsīs pastiprinātu uzmanību atļautā braukšanas ātruma ievērošanai.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd