Vija Bremze

Latvijas Radio ziņu producente

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
«Novaja Gazeta» redaktors: Paraksti opozīcijas kandidāta Nadeždina atbalstam ir pirmā masu pretkara...
«Novaja Gazeta» redaktors: Paraksti opozīcijas kandidāta Nadeždina atbalstam ir pirmā masu pretkara manifestācija Krievijā pēdējā gada laikā
Krievijas varasiestāžu oficiāli atzītajam opozīcijas kandidātam Borisam Nadeždinam izdevies īsā laikā savākt vairāk nekā 200 000 parakstu, lai reģistrētos Krievijas prezidenta pretendentu sarakstā martā gaidāmajās vēlēšanās. Tas ir divreiz vairāk par oficiālo prasību, turklāt netiek rēķināti paraksti, ko diaspora savākusi ārpus Krievijas.
Rīgā ievērojams narkotiku izplatības pieaugums
Rīgā ievērojams narkotiku izplatības pieaugums
Rīgā ir ievērojams narkotiku izplatības pieaugums, Latvijas Radio stāstīja VP Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 4. biroja 1. nodaļas priekšnieks Andrejs Maslovs.
Rīgas dzimšanas diena nosvinēta mierīgi; pilsētas centrā – pēcsvētku netīrība
Rīgas dzimšanas diena nosvinēta mierīgi; pilsētas centrā – pēcsvētku netīrība
Rīgas 822. dzimšanas diena, kurai divu dienu garumā veltīti dažādi svētku pasākumi, aizvadīta bez būtiskiem starpgadījumiem. Tā skaidro Rīgas pašvaldības policijas galvenais komunikācijas speciālists Toms Sadovskis. Tomēr Rīgas centrs svētdien no rīta sagaidīja rīdziniekus un pilsētas viesus nesakopts un netīrs.
PVD aicina ziņot par atrastām beigtām meža cūkām
PVD aicina ziņot par atrastām beigtām meža cūkām
Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) aicina būt vērīgiem, dodoties dabā, un, pamanot beigtu meža cūku, tai netuvoties, bet nekavējoties ziņot PVD. Par to iespējams saņemt arī atlīdzību. Šajā nedēļā Āfrikas cūku mēris konstatēts 82 meža cūkām.
Latvijā svin neatkarības atjaunošanas 33. gadadienu
(papildināts)
Latvijā svin neatkarības atjaunošanas 33. gadadienu (papildināts)
Ceturtdien, 4. maijā, visā valstī tiek atzīmēta Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas 33. gadadiena. Svētki sākās ar dievkalpojumu Alūksnē, kur arī notika tradicionālā militārā parādē. Plaši brīvība tiek svinēta valsts galvaspilsētā Rīgā.
Latviete Parīzē: Mikrorajonos atkritumu jautājumu cilvēki risina pašu spēkiem
Latviete Parīzē: Mikrorajonos atkritumu jautājumu cilvēki risina pašu spēkiem
Laikā, kad pasaules mediji ziņo par pārpildītām miskastēm, maisu kalniem, smakām un žurkām Parīzē, atkritumu apsaimniekotāju streika dēļ, Francijas galvaspilsētas iedzīvotāji mikrorajonos sanitāros jautājumus risina arī pašu spēkiem. Tā stāsta Parīzē dzīvojošā latviete Biruta Zujāne.
Rīgā sniega dēļ sabiedriskais transports kursē lēnāk
Rīgā sniega dēļ sabiedriskais transports kursē lēnāk
Cilvēkiem, kas Rīgā pārvietojas ar sabiedrisko transportu, jārēķinās ar ceļā pavadītu garāku laiku, tā Latvijas Radio sacīja "Rīgas satiksmes" pārstāve Baiba Bartaševiča Feldmane. Transporta kustība ir gausāka naktī sasnigušā sniega dēļ.
Gruzijā plaši protesti pret «ārvalstu aģentu» likumu
(papildināts)
Gruzijā plaši protesti pret «ārvalstu aģentu» likumu (papildināts)
Gruzijā jau vairākas dienas turpinās protesti pret likumprojektu par "ārvalstu aģentiem". Otrdienas vakarā galvaspilsētas Tbilisi ielās izgāja tūkstošiem demonstrantu. Daļa centās ielauzties parlamenta ēkā un izcēlās sadursmes ar policiju. Protesti plānoti arī trešdien pēcpusdienā.
Ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils pazeminājies, bet joprojām ir kritiski augsts
(papildināts)
Ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils pazeminājies, bet joprojām ir kritiski augsts (papildināts)
Kopš sestdienas rīta līdz plkst.6 svētdienas rītā ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils pazeminājies par 24 centimetriem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati, taču tas joprojām ir kritiski augsts, par nepilniem 30 centimetriem pārsniedzot sarkanā brīdinājuma kritēriju – 8,4 metru atzīmi. Kā preses konferencē pēc Krīzes vadības padomes sēdes norādīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (Jaunā Vienotība), pašvaldība strādā izcili un nav nepieciešams Jēkabpils novadā izsludināt ārkārtējo stāvokli, bet nepieciešamības gadījumā Krīzes vadības padome spēs operatīvi pieņemt lēmumus un pieslēgties darbam.
Jēkabpils pašvaldība aicina nekavējoties evakuēties no plūdu apdraudētajām teritorijām
(papildināts)
Jēkabpils pašvaldība aicina nekavējoties evakuēties no plūdu apdraudētajām teritorijām (papildināts)
Ūdens līmenis Daugavā ir pārsniedzis dambja augstuma atzīmes, un vižņus, kā arī ūdeni notur tikai betonētais izcēlums, pastāstīja Jēkabpils mērs Raivis Ragainis (Latvijas Zaļā partija). Aizsargdambja nestspēja samazinās, un applūst arvien plašākas teritorijas pilsētā, tāpēc ir noteiktas jaunas plūdu apdraudētās zonas. Pašvaldība aicina nekavējoties evakuēties no plūdu apdraudētajām teritorijām.
Jēkabpilī cīnās ar plūdiem: stiprina brūkošo aizsargdambi un evakuē iedzīvotājus
(papildināts)
Jēkabpilī cīnās ar plūdiem: stiprina brūkošo aizsargdambi un evakuē iedzīvotājus (papildināts)
Situācija ir nopietna un tuvākajās dienās tās uzlabošanās nav gaidāma – to meteorologi saka par situāciju Jēkabpilī. Tur Daugavas ūdens līmenis tuvojas vēsturē reģistrētajam maksimumam un dambis, kurš pilsētu no ūdens sargā, vietām sāk padoties. Pēdējās ziņas ir, ka dambi izdevies nostiprināt un pašvaldībā notiek cilvēku evakuācija no apdraudētajām vietām. Pilsētā ieviesti satiksmes ierobežojumi, un iedzīvotājus aicina neapmeklēt plūdu apdraudētās teritorijas, it īpaši aizsargdambi.
Levits Izraēlā tiksies ar Izraēlas amatpersonām un atklās biznesa forumu
Levits Izraēlā tiksies ar Izraēlas amatpersonām un atklās biznesa forumu
Valsts vizītes laikā Izraēlā 28. un 29. novembrī Valsts prezidents Egils Levits tiksies ar Izraēlas Valsts prezidentu Izāku Hercogu, Izraēlas parlamenta jeb Kneseta pārstāvjiem un topošās valdības vadītāju Benjaminu Netanjahu, atklās Latvijas–Izraēlas biznesa forumu un Pasludināšanas bazilikā Nācaretē atklās Aglonas Dievmātes mozaīku.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd