Uldis Ķezberis

Latvijas Radio ārzemju ziņu žurnālists

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Eiropas Savienība pastiprina cīņu pret antibiotiku rezistences problēmu
Eiropas Savienība pastiprina cīņu pret antibiotiku rezistences problēmu
Eiropas Savienība (ES) šogad ir pastiprinājusi rīcību cīņai pret antibiotiku rezistenci, ko uzskata par vienu no galvenajiem apdraudējumiem veselībai. ES ne tikai strādās pie tā, lai samazinātu antibiotiku lietošanu, bet arī stimulēs jaunu antibiotiku radīšanu. 
ASV mudina Izraēlu samazināt civiliedzīvotāju upurus Gazas joslā
ASV mudina Izraēlu samazināt civiliedzīvotāju upurus Gazas joslā
Gazas joslā jau 30. dienu norisinās Izraēlas armijas un teroristiskā grupējuma "Hamās" cīņas. Izraēla arī turpina intensīvus uzbrukumus no gaisa, kuru rezultātā joprojām iet bojā arī desmitiem civiliedzīvotāju. Neraugoties uz citu reģiona valstu aicinājumiem izsludināt pamieru, Izraēla nevēlas to darīt, bet tās galvenā sabiedrotā ASV ir aicinājusi izraēliešus samazināt civiliedzīvotāju upurus.
Moldovas pašvaldību vēlēšanas būs pārbaudījums valdībai
Moldovas pašvaldību vēlēšanas būs pārbaudījums valdībai
Moldovā svētdien notiek pašvaldību vēlēšanas, kurās izraudzīsies pilsētu mērus un vietvaru deputātus. Šis balsojums būs pārbaudījums Moldovā pie varas esošajai proeiropeiskajai valdībai, kas vēlas samazināt Krievijas ietekmi valstī un ievest Moldovu Eiropas Savienībā.
Pie klausītājiem visā pasaulē nonāks «jauna» britu grupas «The Beatles» dziesma
Pie klausītājiem visā pasaulē nonāks «jauna» britu grupas «The Beatles» dziesma
2. novembrī pie klausītājiem visā pasaulē nonāks leģendārās britu grupas "The Beatles" dziesma "Now and Then". Šo un vēl vairākas dziesmas 1979. gadā kā demo bija ierakstījis Džons Lenons, kuru 1980. gadā nošāva pie viņa dzīvesvietas Ņujorkā. Lenona atraitne Joko Ono kaseti ar šiem ierakstiem 1994. gadā nodeva Polam Makartnijam, tomēr "Now and Then" netika izdota, jo demo bija slikta skaņas kvalitāte.
Baidens aicina uz «humānu pauzi» Izraēlas un «Hamās» karā
Baidens aicina uz «humānu pauzi» Izraēlas un «Hamās» karā
ASV prezidents Džo Baidens ir aicinājis ievērot humanitāro pauzi Izraēlas karā ar "Hamās", lai varētu piegādāt humāno palīdzību Gazas joslas iedzīvotājiem un arī atbrīvot teroristu nolaupītos izraēliešus un ārvalstu pilsoņus.
«Hamās» ķīlnieku tuvinieki neziņā, mudina Izraēlu sākt pārrunas ar teroristiem
«Hamās» ķīlnieku tuvinieki neziņā, mudina Izraēlu sākt pārrunas ar teroristiem
Telavivā un citās Izraēlas pilsētās ik dienu notiek nolaupīto izraēliešu ģimenes locekļu un draugu rīkoti mītiņi, kuru laikā viņi pieprasa valdībai darīt visu, lai "Hamās" gūstā nonākušie varētu sveiki un veseli atgriezties mājās. Vairums no viņiem apgalvo, ka nav skaidrs, ko valdība plāno darīt, lai izglābtu visus ķīlniekus.
Eiropas Savienības valstis meklē risinājumus nelegālās robežšķērsošanas ierobežošanai
Eiropas Savienības valstis meklē risinājumus nelegālās robežšķērsošanas ierobežošanai
Slovākija pirmdien sāka izvietot lielu skaitu papildu policistu un karavīru gar robežu ar Ungāriju, lai samazinātu nelegālo robežšķērsotāju plūsmu. Savukārt Kipras valdība ir paziņojusi, ka tā dubultos vietu skaitu valsts lielākajā migrantu izmitināšanas centrā, jo sala gatavojas potenciāli lielam cilvēku pieplūdumam, ja pastiprināsies karadarbība Tuvajos Austrumos. 
Izraēlas premjers noraida pamiera iespēju Gazā: «Šis ir laiks karam»
Izraēlas premjers noraida pamiera iespēju Gazā: «Šis ir laiks karam»
Izraēlas armija turpina militārās operācijas Gazas joslā, gan veicot uzlidojumus, gan īstenojot ierobežotus sauszemes reidus. Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu pirmdienas vakarā kategoriski noraidīja iespēju, ka viņa valsts varētu piekrist jebkādam pamieram Gazā, jo tā būtu padošanās teroristiskajam grupējumam "Hamās".
Somijā apsver iespēju aizliegt dubultpilsonību ar Krieviju
Somijā apsver iespēju aizliegt dubultpilsonību ar Krieviju
Krievijas vēstniecība Helsinkos uz nezināmu laiku ir pārtraukusi pieņemt iesniegumus par atteikšanos no Krievijas pilsonības. Tas esot saistīts ar Krievijā nesen spēkā stājušos likumu, kas izmainīja kārtību, kādā var iegūt un atteikties no Krievijas pilsonības.
Dagestānā pēc antisemītiskā grautiņa aizturētas 60 personas, Putina režīmu vaino par naida kurināšan...
Dagestānā pēc antisemītiskā grautiņa aizturētas 60 personas, Putina režīmu vaino par naida kurināšanu (papildināts)
Dagestānas Republikas galvaspilsētas Mahačkalas lidosta, kurā 29. oktobra vakarā iebruka vairāki simti cilvēku, meklējot ebrejus un Izraēlas pilsoņus, kas tur bija ieradušies ar reisu no Telavivas, šobrīd ir pilnīgā kārtībsargu kontrolē. Nemieri esot apspiesti. Lidosta pasažieriem tiks atvērta, iespējams, jau agrā otrdienas rītā.
Dagestānā simtiem cilvēku ielaužas lidostā un «medī» no Telavivas ielidojušus izraēliešus
(papildinā...
Dagestānā simtiem cilvēku ielaužas lidostā un «medī» no Telavivas ielidojušus izraēliešus (papildināts)
Krievijas Dagestānas Republikas galvaspilsētā Mahačkalā lidostā svētdienas vakarā sapulcējās simtiem cilvēku, protestējot pret lidmašīnas ierašanos no Izraēlas, ziņoja "Telegram" vietējie kanāli. Pēc lidmašīnas nosēšanās protests izvērsās masu nekārtībās, kuru laikā antisemītiskās akcijas dalībnieki ielauzās lidostā un meklēja no Telavivas ielidojušus ebrejus un Izraēlas pilsoņus.  
Gazas pilsētu satricina sprādzieni; Izraēlas sauszemes spēki paplašina militāro operāciju
(papildinā...
Gazas pilsētu satricina sprādzieni; Izraēlas sauszemes spēki paplašina militāro operāciju (papildināts)
Visu nakti Izraēlas armijas gaisa spēki, flote un artilērija turpināja triecienus mērķiem Gazas joslas centrālajā un ziemeļu daļā. Operācijās iesaistīti arī kājnieki, bruņutehnika un inženieru vienības. Izraēlas armija šorīt paziņoja, ka jaunākajos triecienos Gazas joslā likvidēts teroristu grupējuma "Hamās" gaisa spēku komandieris Asams Abu Rakaba.
Maltā apspriedīs Ukrainas prezidenta Zelenska «miera formulu»
Maltā apspriedīs Ukrainas prezidenta Zelenska «miera formulu»
Maltā sestdien, 28. oktobrī, sāksies divu dienu ilga sanāksme, kuras laikā vairāk nekā 50 valstu vadītāju padomnieki ārpolitikas un nacionālās drošības jautājumos apspriedīs Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska piedāvāto "miera formulu" jeb desmit punktu plānu Krievijas pilna mēroga iebrukuma izbeigšanai. Šī būs jau trešā šāda veida sanāksme.
ASV veikušas triecienus diviem objektiem Sīrijas austrumos
(papildināts)
ASV veikušas triecienus diviem objektiem Sīrijas austrumos (papildināts)
Amerikas Savienoto Valstu (ASV) amatpersonas pavēstīja, ka ir veikušas triecienus diviem objektiem Sīrijas austrumos. Tos esot izmantojuši Irānas spēki un ar to saistītie grupējumi. Triecieni veikti, lai aizsargātu ASV militāro personālu Irākā un Sīrijā un neesot saistīti ar Izraēlas un "Hamās" karu.
Izraēla veikusi mērķtiecīgus uzlidojumus Gazas joslā; ANO brīdina par pārpildītām bēgļu nometnēm
(pa...
Izraēla veikusi mērķtiecīgus uzlidojumus Gazas joslā; ANO brīdina par pārpildītām bēgļu nometnēm (papildināts)
Izraēlas bruņotie spēki aizvadītajā diennaktī veikusi mērķtiecīgus uzlidojumus Gazas joslas centrālajā daļā un uzbrukusi desmitiem mērķu, kas saistīti ar teroristu grupējumu "Hamās", liecina Izraēlas Aizsardzības spēku (IDF) publicētā informācija. Uzbrukumos nogalināts arī viens no "Hamās" 7. oktobrī sarīkotā slaktiņa organizatoriem.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd