Uldis Ķezberis

Latvijas Radio ārzemju ziņu žurnālists

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Ķīnas ārlietu ministrs apmeklēs Krieviju
Ķīnas ārlietu ministrs apmeklēs Krieviju
Ķīnas ārlietu ministrs Vans Ji pirmdien, 18. septembrī, ieradīsies Maskavā, lai tiktos ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu. Iespējams, ka Vans Ji, kurš ir viens no tuvākajiem Ķīnas prezidenta Sji Dzjiņpina sabiedrotajiem, tiksies arī ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Viņa vizītes mērķis ir apliecināt Ķīnas un Krievijas labās attiecības.
NATO ģenerālsekretārs brīdina par ilgstošu karu Ukrainā
NATO ģenerālsekretārs brīdina par ilgstošu karu Ukrainā
Kara 571. diena Ukrainā sākās ar kārtējiem Krievijas dronu un raķešu uzbrukumiem. Jaunus dronu uzbrukumus piedzīvojusi arī agresorvalsts Krievija. Bet NATO ģenerālsekretārs Stoltenbergs atkārtoti ir brīdinājis, ka karš var ievilkties.
Ukraina ievērojami palielinājusi dronu ražošanas jaudas; sola turpmākus uzbrukumus Krievijas karakuģ...
Ukraina ievērojami palielinājusi dronu ražošanas jaudas; sola turpmākus uzbrukumus Krievijas karakuģiem
Ukrainas otra lielākā pilsēta Harkiva sestdien, 16. septembrī, piedzīvoja raķešu uzbrukumu. Rietumvalstu izlūki brīdina, ka arī šoziem Krievija varētu veikt triecienus pa Ukrainas kritisko infrastruktūru. Savukārt Ukraina ir ievērojami palielinājusi dronu ražošanas jaudas, kas ļaus īstenot vairāk uzbrukumu ienaidnieku pozīcijām, paziņojis Ukrainas vicepremjers Mihailo Fjodorovs.
Dienvidkorejā skolotāji pieprasa aizsardzību pret agresīviem vecākiem
Dienvidkorejā skolotāji pieprasa aizsardzību pret agresīviem vecākiem
Tūkstošiem skolotāju sestdien, 16. septembrī, izgāja Dienvidkorejas galvaspilsētas Seulas ielās, lai pieprasītu valdībai pieņemt likumus, kas aizsargātu pedagogus no audzēkņu vecāku emocionāliem un arī fiziskiem uzbrukumiem. Dienvidkorejā pēdējos gados ir pieaugusi vecāku vardarbība pret skolotājiem.
Vīzu pārdošanas skandāls satricinājis Polijas valdošās partijas pozīcijas pirms parlamenta vēlēšanām
Vīzu pārdošanas skandāls satricinājis Polijas valdošās partijas pozīcijas pirms parlamenta vēlēšanām
Mēnesi pirms Polijas parlamenta vēlēšanām valdošo partiju "Likums un taisnīgums" satricinājis korupcijas skandāls. Vairākām amatpersonām izvirzītas apsūdzības saistībā ar aizdomām par Polijas vīzu pārdošanu trešo valstu pilsoņiem. Polijas opozīcija apgalvoja, ka tādējādi Polijā un citās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs varēja ieceļot simtiem tūkstošiem imigrantu.
Brīdina par Krievijas uzbrukumiem Ukrainas kritiskajai infrastruktūrai šoziem
Brīdina par Krievijas uzbrukumiem Ukrainas kritiskajai infrastruktūrai šoziem
Šorīt Ukrainas otrajā lielākajā pilsētā Harkivā skanēja gaisa trauksme, kas brīdināja par iespējamu Krievijas raķešu vai dronu uzbrukumu. Savukārt Lielbritānijas militārie izlūkdienesti brīdina, ka Krievija arī šajā ziemā gatavojas īstenot uzbrukumus Ukrainas siltuma un enerģētikas infrastruktūrai.
Francijā vēlas aizliegt veipus
Francijā vēlas aizliegt veipus
Francijas valdība vēlas aizliegt vienreiz lietojamās elektroniskās smēķēšanas iekārtas jeb veipus, jo tās kaitējot apkārtējai videi un sabiedrības veselībai. Francijas premjerministre Elizabete Borne informēja, ka šis aizliegums būs daļa no plašāka pretsmēķēšanas plāna, ko ir iecerēts ieviest līdz šī gada beigām.
Rumānijā uzietas jaunas drona atlūzas
Rumānijā uzietas jaunas drona atlūzas
Pēc vakar notikušajiem dronu triecieniem ostām Odesas apgabalā Rumānijas teritorijā kārtējo reizi nokritušas notriekta drona atlūzas.
Noslēgusies Krievijas un Ziemeļkorejas līderu tikšanās Krievijas kosmodromā «Vostočnij»
(papildināts...
Noslēgusies Krievijas un Ziemeļkorejas līderu tikšanās Krievijas kosmodromā «Vostočnij» (papildināts)
Krievijā, kosmodromā "Vostočnij" Amūras apgabalā, trešdien pēc divām stundām ilgušām sarunām noslēgusies valsts līdera Vladimira Putina un Ziemeļkorejas vadoņa Kima Čenuna tikšanās. Uz to ieradušās ne tikai vairākas augsta ranga Krievijas un Ziemeļkorejas amatpersonas, bet arī Kima Čenuna ietekmīgā māsa Kima Jočuna. Kremlis trešdienas rītā arī pavēstīja, ka nākamnedēļ Maskavu apmeklēs Ķīnas ārlietu ministrs.
Lībijā pēc postošajiem plūdiem izveido masu kapus, glābšanas darbi turpinās arī Marokā
Lībijā pēc postošajiem plūdiem izveido masu kapus, glābšanas darbi turpinās arī Marokā
Pēdējās dienās starptautiskās sabiedrības uzmanība ir pievērsta divām Ziemeļāfrikas valstīm – Marokai un Lībijai –, kas ir piedzīvojušas iznīcinošas dabas stihijas. Lībijā arvien pieaug upuru skaits pēc postošajiem plūdiem, liela daļa ostas pilsētas Dernas ir pilnībā iznīcināta. Marokā pēc zemestrīces turpinās cilvēku meklēšana zem gruvešiem, bet palīdzība vairākos Atlasa kalnu ciemos vēl nav ieradusies.
ANO: Kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā nogalināti 9614, ievainoti 17,5 tūkstoši civiliedzīv...
ANO: Kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā nogalināti 9614, ievainoti 17,5 tūkstoši civiliedzīvotāju (papildināts)
Septembra pirmajās desmit dienās Ukrainā karadarbībā ir nogalināti 55 civiliedzīvotāji, bet vēl 237 ir ievainoti, paziņojis ANO Augstā komisāra cilvēktiesību jautājumos birojs (OHCHR). Līdz ar to kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma pērn 24. februārī kopējais nogalināto civiliedzīvotāju skaits ir pieaudzis līdz vismaz 9614, bet ievainoto skaits ir sasniedzis 17 535.
ASV un Vjetnama noslēdz vēsturisku vienošanos, kas mazinās Ķīnas ietekmi reģionā
ASV un Vjetnama noslēdz vēsturisku vienošanos, kas mazinās Ķīnas ietekmi reģionā
ASV prezidents Džo Baidens ir noslēdzis vēsturisku vizīti Vjetnamā, kas no savulaik lielākā ienaidnieka ir kļuvusi par vienu no ASV tuvākajiem sabiedrotajiem Dienvidaustrumāzijas reģionā. Vizītes laikā tika parakstīta Visaptverošā stratēģiskās partnerības vienošanās, kas nostādīs ASV un Vjetnamas divpusējās attiecības vēl nebijušā līmenī. 
Indijā gatavojas G20 valstu samitam
(papildināts)
Indijā gatavojas G20 valstu samitam (papildināts)
Indijas galvaspilsētā Ņūdeli notiek pēdējie G20 samita sagatavošanas darbi. 19 pasaules ekonomiski attīstītāko valstu un Eiropas Savienības (ES) līderi aktuālākās pasaules problēmas apspriedīs sestdien, 9. septembrī, un svētdien, 10. septembrī.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd