Uldis Ķezberis

Latvijas Radio ārzemju ziņu žurnālists

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Eiropas Savienība izstrādājusi plānu zāļu trūkuma novēršanai ziemā
Eiropas Savienība izstrādājusi plānu zāļu trūkuma novēršanai ziemā
Eiropas Savienībā (ES) šoziem sāks darboties brīvprātīgs solidaritātes mehānisms, kura ietvaros bloka dalībvalstis savā starpā varēs dalīties ar trūkstošajiem medikamentiem. Tādējādi Brisele cer novērst zāļu trūkumu, kas daudzviet Eiropā tika pieredzēts pagājušajā ziemā. Tuvākajos gados tiks ieviesti arī citi pasākumi, lai nepieļautu medikamentu deficītu, kas var apdraudēt ES iedzīvotāju veselību vai pat dzīvību. 
Krievijas opozicionārs Milovs: Krievijas ekonomikas sabrukums notiks lēnām
Krievijas opozicionārs Milovs: Krievijas ekonomikas sabrukums notiks lēnām
Putina režīms sekmīgi apiet Rietumu sankcijas un ir atradis jaunus tirdzniecības partnerus Āzijā, kas pagaidām ļauj novērst Krievijas ekonomikas sabrukumu, taču šāds ekonomikas modelis nav ilgtspējīgs. To sarunā ar Latvijas Radio norādīja Krievijas opozīcijas politiķis, ekonomists un viens no tuvākajiem Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija sabiedrotajiem Vladimirs Milovs.
Izraēla pastiprina gaisa triecienus pa «Hamās» pozīcijām Gazas joslā
(papildināts)
Izraēla pastiprina gaisa triecienus pa «Hamās» pozīcijām Gazas joslā (papildināts)
Izraēlas armija pastiprinājusi gaisa triecienus pa palestīniešu teroristu organizāciju "Hamās" Gazas joslā un atkārtoti aicinājusi tur dzīvojošos evakuēties uz teritorijas dienvidiem, jo drīzumā varētu sākties izraēliešu sauszemes iebrukums.  Vienlaikus Gazas joslas dienvidu daļā iebraucis jau otrais konvojs ar humāno palīdzību civiliedzīvotājiem.
Argentīnā prezidenta vēlēšanās būs jārīko otrā kārta
Argentīnā prezidenta vēlēšanās būs jārīko otrā kārta
Dienvidamerikas pēc iedzīvotāju skaita trešajā lielākajā valstī Argentīnā svētdien notika prezidenta vēlēšanu pirmā kārta. Tajā visvairāk balsu – aptuveni 36% – ieguva pašreizējais ekonomikas ministrs Serhio Masa, bet otrajā vietā ar 30% balsu ierindojās politikas jaunpienācējs Havjers Milejs.
Kanāda atsaukusi lielāko daļu diplomātu no Indijas
Kanāda atsaukusi lielāko daļu diplomātu no Indijas
Kanāda atsaukusi 41 diplomātu no Indijas saistībā ar abu valstu attiecību saasināšanos, ko izraisīja sikhu separātistu līdera slepkavība Kanādā. Kanādas diplomāti bija spiesti pamest Indiju pēc tam, kad Deli piedraudēja anulēt viņu diplomātisko imunitāti.
Ķīna palielina savu kodolieroču arsenālu
Ķīna palielina savu kodolieroču arsenālu
Ķīna pēdējo gadu laikā ir ievērojami paplašinājusi savu kodolarsenālu, un pašlaik tās rīcībā ir aptuveni 500 kaujas galviņas, paziņojis ASV Aizsardzības departaments. 2021. gadā amerikāņi lēsa, ka Ķīnai tobrīd bija ap 400 kodolgalviņām.
Gazas joslā sprādzienā cietusi pareizticīgo baznīca
Gazas joslā sprādzienā cietusi pareizticīgo baznīca
Vairāki cilvēki ir nogalināti un ievainoti sprādzienā, kas naktī uz piektdienu notika blakus vecākajai baznīcai Gazas joslā. Sprādzienā ir nopietni bojāta baznīcas ēka, bet blakus esošais nams sagruva.
Medijs: Krievija karam Ukrainā sākusi vervēt Serbijas pilsoņus
Medijs: Krievija karam Ukrainā sākusi vervēt Serbijas pilsoņus
Krievija karam Ukrainā sākusi vervēt Serbijas pilsoņus. Kopumā iesaukt plānots ap 1000 serbu, vēstīja britu mediji. Tikmēr ASV domnīca "Kara izpētes institūts" vēstīja, ka Ukrainas spēkiem izdevies izsēsties krievu ieņemtajā Hersonas apgabala Dņepras upes kreisajā krastā, taču ukraiņi pozīcijas tur vēl nav nostiprinājuši.
Polijas parlamenta vēlēšanu rezultāti liecina par iespējamo varas maiņu
(papildināts)
Polijas parlamenta vēlēšanu rezultāti liecina par iespējamo varas maiņu (papildināts)
Polijā svētdien notikušajās parlamenta vēlēšanās visvairāk balsu ieguvusi valdošā nacionālkonservatīvā partija "Likums un taisnīgums", taču lielāks prieks par balsojuma rezultātiem ir liberāli noskaņotajām opozīcijas partijām. Triju politisko spēku koalīcijai ir iespēja tikt pie vairākuma parlamenta apakšpalātā un izveidot nākamo valdību.
Polijas vēlēšanās atšķirīgu vērtību sadursme
Polijas vēlēšanās atšķirīgu vērtību sadursme
Polijā šodien notiks parlamenta vēlēšanas, kurās par uzvaru cīnīsies pašreiz valdošā nacionālkonservatīvā partija "Likums un taisnīgums" un zem "Pilsoniskās koalīcijas" nosaukuma apvienotās opozīcijas partijas. Šiem politiskajiem spēkiem ir atšķirīgs redzējums par Polijas nākotni. "Likums un taisnīgums" stingri aizstāv tradicionālās vērtībās, bet "Pilsoniskā koalīcija" iestājas par iekļaujošāku sabiedrību.
Izraēla turpina intensīvus aviācijas triecienus Gazas joslā; slēgta vienīgā šīs teritorijas spēkstac...
Izraēla turpina intensīvus aviācijas triecienus Gazas joslā; slēgta vienīgā šīs teritorijas spēkstacija (papildināts)
Izraēla turpina intensīvus aviācijas triecienus Gazas joslā, atbildot uz teroristiskā grupējuma "Hamas" nedēļas nogalē sarīkoto asiņaino iebrukumu Izraēlas teritorijā, kura laikā nogalināti vairāk nekā 1200 cilvēku, bet gandrīz 3000 ievainoti. Uzlidojumos izdevies iznīcināt lidmašīnas atklāšanas sistēmu, ko izmantojuši grupējuma "Hamas" kaujinieki.
Ēģipte un ASV veidos humāno koridoru civiliedzīvotāju evakuācijai no Gazas joslas
Ēģipte un ASV veidos humāno koridoru civiliedzīvotāju evakuācijai no Gazas joslas
Izraēlas varasiestādes apstiprinājušas, ka vismaz 1200 cilvēki ir nogalināti teroristiskā grupējuma "Hamas" iebrukumā ebreju valsts teritorijā. Lielākā daļa no tiem ir civiliedzīvotāji, jo Izraēlas armija līdz šim ir ziņojusi par 70 kritušajiem karavīriem. Tikmēr Izraēlas gaisa triecienos Gazas joslā nogalināto skaits ir pieaudzis līdz 950.  ASV sadarbībā ar Ēģipti apņēmusies veidot humanitāro koridoru, lai no Gazas joslas varētu evakuēt tūkstošiem civiliedzīvotāju.
No Atlantijas okeāna izceltas jaunas «Titānika» apskates zemūdenes atlūzas
No Atlantijas okeāna izceltas jaunas «Titānika» apskates zemūdenes atlūzas
No Atlantijas okeāna dzelmes ir izceltas jaunas šovasar avarējušās privātās izpētes zemūdenes "Titan" vraka atlūzas un, domājams, zemūdenē esošo cilvēku mirstīgās atliekas, paziņojusi ASV Krasta apsardze. Mirstīgās atliekas un zemūdenes fragmenti nogādāti krastā, kur speciālisti veiks to analīzi.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd