Māris Kūrēns

LTV Ziņu dienesta korespondents

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Sarkozī aiztur un nopratina par finansējumu prezidenta vēlēšanu kampaņai 2007.gadā
(papildināts)
Sarkozī aiztur un nopratina par finansējumu prezidenta vēlēšanu kampaņai 2007.gadā (papildināts)
Otrdien, 20.martā, aizturēts bijušais Francijas prezidents Nikolā Sarkozī, kurš tiek nopratināts saistībā ar apsūdzībām par nelikumīgu finansējuma saņemšanu savai prezidenta kampaņai 2007.gadā. Uzreiz pēc notikušā Sarkozī advokāts nav sniedzis komentāru, taču mediji vēsta, ka bijušais Francijas līderis tiek nopratināts par finansējuma saņemšanas no Lībijas bijušā līdera Muamara Kadafi.
Putins pēc uzvaras sola Krievijai veiksmi; opozicionāri sastrīdas
(papildināts)
Putins pēc uzvaras sola Krievijai veiksmi; opozicionāri sastrīdas (papildināts)
Krievijā ir noslēgušās valsts prezidenta vēlēšanas. Kā jau bija sagaidāms, tajās pārliecinošu uzvaru guva līdzšinējais prezidents Vladimirs Putins. Tas būs jau viņa ceturtais pilnvaru termiņš Krievijas prezidenta amatā. Šajās vēlēšanās piedalījās aptuveni tikpat daudz vēlētāju kā pirms sešiem gadiem. Balsošanu visā Krievijā pavadīja daudzi nozīmīgi pārkāpumi, tomēr varasiestādes atzīst tikai daļu no tiem.
Ar Kremli saistīto uzbrukumu skaits kļūst lielāks: Skripaļs, Ņemcovs, Ļitviņenko...
Ar Kremli saistīto uzbrukumu skaits kļūst lielāks: Skripaļs, Ņemcovs, Ļitviņenko...
Uzmanības centrā nonācis bijušā Krievijas izlūkdienesta pulkveža Sergeja Skripaļa slepkavības mēģinājums. Viņu mēģināja noindēt ar ļoti retu nervu indi. Pēdējo gadu laikā ir vairāki gadījumi, kad Kremlim neērti cilvēki tiek nogalināti. Bet Krievijas Federālajos kanālos mēģina radīt ilūziju, ka Krievijai nav nekāda sakara ar šiem gadījumiem, savukārt “valsts nodevējiem jārēķinās ar šādu likteni”.
Sidnejas tiesa piedāvā sunīšus - mierinātājus
Sidnejas tiesa piedāvā sunīšus - mierinātājus
Liecību sniegšana tiesā var būt ļoti nepatīkams pasākums, it īpaši kādā noziegumā cietušajiem. Austrālijas pilsētā Sidnejā tiesa piedāvā īpašu pakalpojumu – nomierināt nervus ar sunīša palīdzību. Idejas autori atklāj, ka suņa klātbūtne var nomierināt nervozus cilvēkus.  
FOTO: Lietuvā plaši svin 28. neatkarības atjaunošanas gadskārtu
FOTO: Lietuvā plaši svin 28. neatkarības atjaunošanas gadskārtu
Lietuvā svētdien, 11. martā, tiek svinēta Neatkarības atjaunošanas dienas 28. gadskārta. 1990. gada 11. marta vēlā vakarā Lietuvas Augstākā padome pieņēma aktu par valstiskās neatkarības atjaunošanu. Toreiz “par” nobalsoja 124 Seima deputāti, bet seši atturējās.
Francija pauž vēlmi kļūt par Indijas tuvāko partneri Eiropā
(papildināts)
Francija pauž vēlmi kļūt par Indijas tuvāko partneri Eiropā (papildināts)
„Francija vēlas kļūt par Indijas visciešāko partneri Eiropā,” tā, esot savā pirmajā valsts vizītē Indijā, pavēstījis Francijas prezidents Emanuels Makrons. Līdz šim Indijas vārti uz Eiropu ir bijusi Lielbritānija, taču Francijas līderis nav slēpis, ka vēlētos šo kārtību mainīt. Tirdzniecība un drošība ir bijuši vieni no aktuālākajiem tematiem abu pušu sarunās.
FOTO: Slovākijā plaši protesti pret valdību un korupciju
FOTO: Slovākijā plaši protesti pret valdību un korupciju
Piektdien, 9.martā, vairāki desmiti tūkstoši slovāku izgāja ielās, lai protestētu pret valdību un korupciju. Protesti seko neilgi pēc žurnālista Jana Kucjaka slepkavības. Galvaspilsētā Bratislavā pulcējušies vairāk nekā 40 tūkstoši cilvēku.
ASV prezidents Tramps tiksies ar Ziemeļkorejas līderi Čenunu
(papildināts)
ASV prezidents Tramps tiksies ar Ziemeļkorejas līderi Čenunu (papildināts)
Amerikas Savienoto Valstu (ASV) prezidents Donalds Tramps tiksies ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu. Vēsturiskā tikšanās notiks līdz maijam. Kims izteicis gatavību ne tikai pagaidām atturēties no turpmākiem kodolizmēģinājumiem, bet arī atteikties no kodolieročiem, liecina ASV un Dienvidkorejas paziņojumi. Pretī Ziemeļkoreja pieprasa drošības garantijas.
Polijā piemin 50. gadadienu kopš studentu nemieriem
Polijā piemin 50. gadadienu kopš studentu nemieriem
Polijā ceturtdien, 8.martā, pieminēta piecdesmitā gadadiena kopš poļu studentu antikomunistiskajiem nemieriem, ko nežēlīgi apspieda komunistiskais režīms. Polijas prezidents Andžejs Duda uzsvēra, ka 1968.gada marta demonstrācijas bija cīņa par Polijas neatkarību.
Japānas dienvidos sācies vulkāna izvirdums
Japānas dienvidos sācies vulkāna izvirdums
Japānas dienvidos notiek vulkāna izvirdums. Kjusju salā viens no Kirišimas kalnu vulkāniem gaisā izmetis pelnu un dūmu mākoni vismaz trīs kilometru augstumā.
Amsterdamas slavenie kanāli pārtapuši par slidotavām
Amsterdamas slavenie kanāli pārtapuši par slidotavām
Šī ziema atnesusi aukstu laiku ne tikai pie mums, bet arī Eiropas vietās, kur šajā gada laikā ierasti ir siltāks. Arī Nīderlandes galvaspilsētā Amsterdamā vairākas dienas valdīja liels sals, tādēļ aizsaluši slavenie kanāli.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd