Māris Kūrēns

LTV Ziņu dienesta korespondents

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Orbāna ceļš no «sorosīta» līdz Sorosa ienaidniekam
Orbāna ceļš no «sorosīta» līdz Sorosa ienaidniekam
Komunistu marionešu režīma pēdējās dienās grupa liberālu disidentu vērsās pie filantropa Džordža Sorosa ar aicinājumu finansēt pētījumu par demokrātiju. Viens students 1988. gadā rakstīja, ka “drīzumā Ungārijā būs demokrātija, kas ir viens no galvenajiem aspektiem civilas sabiedrības izveidē.” Šis students bija Viktors Orbāns - tagad Ungārijas premjerministrs un fanātisks Sorosa pretinieks.
ASV prasa britu bankām pārtraukt darījumus ar Krievijas oligarhiem
ASV prasa britu bankām pārtraukt darījumus ar Krievijas oligarhiem
ASV pastiprinājušas pūliņus, lai liegtu ar Kremli saistītajiem oligarhiem slēgt biznesa darījumus rietumvalstīs. Tādējādi britu bankas brīdinātas, ka tām jāpārtrauc attiecības ar sankcijām pakļautajiem krievu biznesmeņiem, ja tās vēlas saglabāt pieeju ASV finanšu tirgum.
Slēgts vadošais Ungārijas opozīcijas laikraksts
Slēgts vadošais Ungārijas opozīcijas laikraksts
Finansiālu problēmu dēļ slēgts viens no vadošajiem Ungārijas opozīcijas laikrakstiem. Pret Ungārijas valdību kritiski noskaņotā laikraksta “Magyar Nemzet” pēdējais numurs iznāca trešdien, 11. aprīlī.
Pēc aviokatastrofas Alžīrijā ziņo par 257 bojāgājušajiem
(papildināts)
Pēc aviokatastrofas Alžīrijā ziņo par 257 bojāgājušajiem (papildināts)
Netālu no Alžīrijas galvaspilsētas, nogāžoties militārajai transportlidmašīna „Il-76”, dzīvību zaudēja 257 cilvēki, galvenokārt militārpersonas. Šobrīd lidmašīnas nogāšanās iemesls nav skaidrs un uzsākta izmeklēšana, norādīts Alžīrijas Aizsardzības ministrijas paziņojumā.
Muzejā Mehiko pēta 25 000 cilvēku kaulus
Muzejā Mehiko pēta 25 000 cilvēku kaulus
Vairāk nekā 130 gadus Mehiko Antropoloģijas un vēstures muzejā tiek uzglabāti vairāk nekā 25 000 cilvēku kauli. Vecākie no tiem ir vairāk nekā 12 000 gadus veci. Zinātnieki rūpīgi izpēta kaulus, cerībā iegūt informāciju, kas pilnībā atklātu atbildes uz dažādiem jautājumiem, piemēram, kā ir cēlušies meksikāņi.
«Lufthansa» un «Air France» darbinieku streiki ietekmē tūkstošiem pasažieru
(papildināts)
«Lufthansa» un «Air France» darbinieku streiki ietekmē tūkstošiem pasažieru (papildināts)
Otrdien, 10.aprīlī, streikojot divu Eiropas lielāko lidsabiedrību "Lufthansa" un "Air France" darbiniekiem, tika atcelti simtiem reisu, ietekmējot ceļojumus tūkstošiem pasažieru. Ņemot vērā, ka Francijas lidsabiedrības darbinieki streikos arī trešdien, 11.aprīlī, un vēl četras dienas kādās no atlikušajām aprīļa mēneša dienām, tad aviokompānija "Air France" aicina savlaicīgi pasažieriem pārbaudīt savas iegādātās biļetes, vai nav notikušas izmaiņas.
Polijā piemin Smoļenskas aviokatastrofas astoto gadadienu
Polijā piemin Smoļenskas aviokatastrofas astoto gadadienu
Polijā otrdien, 10.aprīlī, tiek pieminēta Smoļenskas aviokatastrofa, kurā pirms astoņiem gadiem gāja bojā toreizējais Polijas prezidents Lehs Kačiņskis un citi poļu politiķi. Varšavā notiek vairāki piemiņas pasākumi, savukārt vadošie politiķi atkārtoti runā par Krievijas lomu šajā traģēdijā.
Lietuvā pieaug reemigrantu skaits
Lietuvā pieaug reemigrantu skaits
Šī gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar šo laika posmu pērn, Lietuvā par trešo daļu samazinājusies emigrācija. Būtiski pieaudzis to iedzīvotāju skaits, kuri atgriezušies Lietuvā.
Ungārijas parlamenta vēlēšanās uzvar premjera Orbāna partija
(papildināts)
Ungārijas parlamenta vēlēšanās uzvar premjera Orbāna partija (papildināts)
Ungārijas premjera Viktora Orbāna partija “Fidesz” guvusi uzvaru svētdien notikušajās Ungārijas parlamenta vēlēšanās. Provizoriskie rezultāti liecina, ka valdošā partija saglabās divu trešdaļu vairākumu. Pēc sākotnējo rezultātu publiskošanas valdības vadītājs solīja turpināt līdzšinējo konservatīvo politiku.  
Dānijā ar 3D printeri uzbūvē māju
Dānijā ar 3D printeri uzbūvē māju
Trīsdimensiju printeru tehnoloģijas ļauj paveikt daudz apbrīnojamu lietu daudzās jomās, un, piemēram, Dānijā uzbūvēta pirmā māja, izmantojot trīsdimensiju printeri. Pastāv cerība, ka šāda tehnoloģija kļūs par celtniecības nākotni.
Minsterē auto iebrauc cilvēkos; versija par terora aktu izslēgta
(papildināts)
Minsterē auto iebrauc cilvēkos; versija par terora aktu izslēgta (papildināts)
Sestdien, 7. aprīlī, kāds autofurgons Vācijas pilsētā Minsterē mērķtiecīgi braucis virsū cilvēkiem uz gājēju trotuāra, nogalinot divus un ievainojot aptuveni 20 cilvēkus, vēsta BBC. Sestdienas vakarā Vācijas iekšlietu ministrs Herberts Reils paziņoja, ka auto šoferis nav bijis un nav saistīts ar teroristiem. Viņš arī norādīja, ka dzīvības ir zaudējuši divi, nevis trīs cilvēki, kā sākumā bija ziņots.
Pudždemons aicina Spāniju uz sarunām
Pudždemons aicina Spāniju uz sarunām
Bijušais Katalonijas premjers Karless Pudždemons aicina Spāniju atbrīvot politieslodzītos, respektējot demokrātiju un starptautiskās vienošanās. Viņš aicina Madridi risināt Katalonijas neatkarības jautājumu uz abpusēju cieņu balstītās sarunās.
FOTO: Sadursmēs pie Gazas dzīvības zaudējuši vismaz deviņi cilvēki
(papildināts)
FOTO: Sadursmēs pie Gazas dzīvības zaudējuši vismaz deviņi cilvēki (papildināts)
Vismaz deviņi cilvēki gājuši bojā, tostarp žurnālists, un vēl simtiem ievainoti palestīniešu protestos un sadursmēs ar Izraēlas armiju uz Gazas joslas robežas. Demonstrācijās piektdien tūkstošiem palestīniešu, pieprasot palestīniešu bēgļu tiesības atgriezties zemēs, kas tagad atrodas Izraēlas teritorijā. Jaunie protesti seko pēc sadursmēm pagājušās nedēļā, kad bojā gāja gandrīz 20 palestīnieši asiņainākajā dienā Gazas joslā pēdējos gados.
Tarifu cīniņā Ķīna un ASV turpina celt likmes
Tarifu cīniņā Ķīna un ASV turpina celt likmes
Ķīna un ASV turpina celt likmes, viena otrai draudot ar jauniem un arvien augstākiem tirdzniecības tarifiem. ASV prezidents Donalds Tramps dubultojis likmes, apsverot jaunu tarifu piemērošanu Ķīnas precēm vēl 100 miljardu dolāru vērtībā. Ķīna atbild, ka ir gatava maksāt „jebkādu cenu” tirdzniecības karā ar ASV. Vašingtonas un Pekinas strīdos draud tikt ierauta arī Eiropas Savienība pēc tam, kad Ķīna aicināja apvienot spēkus un kopīgi iestāties pret ASV protekcionismu.
Uz Gazas joslas un Izraēlas robežas jaunas sadursmes
Uz Gazas joslas un Izraēlas robežas jaunas sadursmes
Uz Gazas joslas un Izraēlas robežas sākušās jaunas sadursmes starp palestīniešu protestētājiem un Izraēlas karavīriem. Pagājušajā nedēļā sadursmēs uz šīs robežas dzīvību zaudēja 19 cilvēki.
Pie Ukrainas robežas izvietoti ievērojami Krievijas spēki
Pie Ukrainas robežas izvietoti ievērojami Krievijas spēki
Ukrainas aizsardzības ministrs Stepans Poltoraks paziņojis, ka Krievija pie Ukrainas robežas koncentrē 19 bataljonu taktiskās grupas ar vairāk nekā 77 tūkstošiem karavīru un gandrīz tūkstoti tanku. Pie robežas izvietotas vairāk nekā tūkstotis artilērijas sistēmu.
ASV nopratināti Krievijas oligarhi
(papildināts)
ASV nopratināti Krievijas oligarhi (papildināts)
ASV īpašā prokurora Roberta Millera komanda, kas izmeklē Krievijas iespējamo iejaukšanos prezidenta vēlēšanās, spērusi neparastu soli – nopratinājusi Krievijas oligarhus, kas ieradušies ASV.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd