Madara Līcīte

Panorāma

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Vairāki nākamie iespējamie ministri – bez pieredzes darbā valdībā
Vairāki nākamie iespējamie ministri – bez pieredzes darbā valdībā
Lai arī oficiāli vēl nav nosaukts neviens nākamās valdības ministra amata kandidāts, Latvijas Televīzija (LTV) jau trešdien publiskoja iespējamo ministru kandidātu sarakstu, no kuriem vairāki ir bez pieredzes darbā valdībā. Ko saka paši potenciālie nākamās valdības ministri un cik gatavi jūtas uzņemties amatus valdībā? 
Zināmi potenciālie nākamās valdības ministri; Saeimas priekšsēdētāja amatam plāno virzīt Valaini
Zināmi potenciālie nākamās valdības ministri; Saeimas priekšsēdētāja amatam plāno virzīt Valaini
"Jaunā Vienotība" (JV), Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), "Progresīvie", kas apņēmušies veidot nākamo valdību, turpina darbu pie valdības deklarācijas un koalīcijas līguma teksta. Lai arī vēl oficiāli nav zināms nākamās valdības sastāvs, premjera amata kandidāte Evika Siliņa (JV) atklājusi, ka JV varētu būt septiņi ministru posteņi, ZZS pārziņā – četri un Saeimas priekšsēdētāja amats, bet "Progresīvajiem" varētu pienākties trīs ministru posteņi. Latvijas Televīzijai arī zināms, kuri varētu būt ministru amatu kandidāti. 
Siliņa skaidrību par portfeļu sadali jaunajā valdībā sagaida līdz nākamajai nedēļai
(papildināts)
Siliņa skaidrību par portfeļu sadali jaunajā valdībā sagaida līdz nākamajai nedēļai (papildināts)
Valdības veidošanas sarunas turpinās ar mērķi nākamo Ministru kabinetu balsojumā Saeimā apstiprināt nākamajā piektdienā, 15. septembrī, pēc sarunas ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču pavēstīja premjera amata kandidāte Evika Siliņa ("Jaunā Vienotība"). Siliņa pašlaik vēl atturas komentēt izskanējušās ziņas par politiskajiem spēkiem potenciāli iedalāmajām atbildības jomām, taču sola nekavēties tās nosaukt, kolīdz būs pilna skaidrība.
LTV: Saeimas spīkera amats varētu tikt ZZS; divām partijām interese par Satiksmes un Kultūras minist...
LTV: Saeimas spīkera amats varētu tikt ZZS; divām partijām interese par Satiksmes un Kultūras ministriju (papildināts)
Līdz ar topošo valdību, ko "Jaunā Vienotība" apņēmusies veidot kopā Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) un "Progresīvajiem", mainīsies ne tikai ministri, bet arī Saeimas amatpersonas – no komisiju vadītājiem līdz parlamenta priekšsēdētājam, kas varētu būt ZZS politiķis. Tāpat zināms, ka vairāku topošās valdības partiju vēlmju sarakstā ir kultūras un satiksmes ministru portfeļi, ziņo Latvijas Televīzija (LTV).
«Apvienotā saraksta» atbildi par dalību valdībā Siliņa gaidīs līdz piektdienas vidum
(papildināts)
«Apvienotā saraksta» atbildi par dalību valdībā Siliņa gaidīs līdz piektdienas vidum (papildināts)
Premjera amata kandidāte Evika Siliņa līdz piektdienas, 1. septembra, pusdienlaikam gaida "Apvienotā saraksta" lēmumu par dalību koalīcijā kopā ar "Jauno Vienotību" (JV), Zaļo un Zemnieku savienību (ZZS) un "Progresīvajiem". Ja atbildes nebūs, trīs politiskie spēki sāks gatavot jaunās valdības deklarāciju un koalīcijas līgumu. "Apvienotais saraksts" jau izlēmis, bet vēl nav oficiāli paziņojis, ka turpmāk strādās opozīcijā, ziņo LTV un Latvijas Radio.
Valdības tapšana: Siliņa rīkos kārtējās sarunas, gaida «Apvienotā saraksta» lēmumu
(papildināts)
Valdības tapšana: Siliņa rīkos kārtējās sarunas, gaida «Apvienotā saraksta» lēmumu (papildināts)
Premjera amata kandidāte Evika Siliņa no "Jaunās Vienotības" (JV) aizvien rakstiski nav saņēmusi "Apvienotā saraksta" (AS) rosināto valdības modeli, taču sarunas par valdības veidošanu turpinās. Siliņa vēl gaida "Apvienotā saraksta" lēmumu par piedāvājumu strādāt četru partiju koalīciju kopā ar JV, Zaļo un Zemnieku savienību un "Progresīvajiem", tomēr konkrētu termiņu nenosauc.
«Apvienotais saraksts» nepieņem Siliņas piedāvājumu veidot koalīciju ar ZZS un «Progresīvajiem»
(pap...
«Apvienotais saraksts» nepieņem Siliņas piedāvājumu veidot koalīciju ar ZZS un «Progresīvajiem» (papildināts)
"Apvienotais saraksts" otrdien, 29. augustā, pēc vairāku stundu ilgas valdes un Saeimas frakcijas sēdes nolēma nepieņemt premjera amata kandidātes Evikas Siliņas ("Jaunā Vienotība") piedāvājumu veidot koalīciju ar Zaļo un zemnieku savienību un "Progresīvajiem". Tā vietā "Apvienotais saraksts" piedāvās savu koalīcijas modeli, kurā premjera amata kandidāte būs šim amatam nominētā Evika Siliņa ("Jaunā Vienotība").
«Apvienotais saraksts» no Siliņas saņēmis piedāvājumu valdību veidot ar ZZS un «Progresīvajiem»
(pap...
«Apvienotais saraksts» no Siliņas saņēmis piedāvājumu valdību veidot ar ZZS un «Progresīvajiem» (papildināts)
Nākamās valdības kodolu plāno veidot trīs partijas – "Jaunā Vienotība", Zaļo un Zemnieku savienība un "Progresīvie". Valdības kodolam ir aicinājums pievienoties arī "Apvienotajam sarakstam". Ar šādu piedāvājumu premjera amata kandidāte Evika Siliņa devās uz tikšanos ar "Apvienoto sarakstu", kas vēl nedeva savu atbildi. Šis piedāvājums arī nozīmē, ka no nākamās valdības sastāva tiek izslēgta Nacionālā apvienība.
Premjera amata kandidāte Siliņa cer: skaidrība par koalīciju būs trešdien
Premjera amata kandidāte Siliņa cer: skaidrība par koalīciju būs trešdien
Premjera amata kandidāte Evika Siliņa ("Jaunā Vienotība") cer, ka trešdien, 30. augustā, Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču jau varētu informēt par nākamās koalīcijas iespējamo sastāvu. Līdz tam iepriekšējās koalīcijas partneri "Apvienotais saraksts" vēlas ar Siliņu individuālu sarunu, pēc kuras tad varētu paziņot, ar ko gatavi sadarboties iespējami paplašinātā koalīcijā. Siliņa respektē potenciālo koalīcijas partneru lūgumu ieturēt pauzi koalīcijas veidošanas sarunās.  
LTV: Kā optimālāko izskata 4 partiju koalīcijas modeli; JV varētu virzīt Siliņu par premjeri
LTV: Kā optimālāko izskata 4 partiju koalīcijas modeli; JV varētu virzīt Siliņu par premjeri
Nākamajai valdības koalīcijai jābūt plašākai nekā līdzšinējai, kurā strādā trīs partijas. Tā izteicies ne viens vien politiķis. Tikmēr "Jaunā Vienotība", kurai 14. Saeimā ir lielākais mandātu skaits, nākamā premjera amatam varētu piedāvāt labklājības ministres Evikas Siliņas vai finanšu ministra Arvila Ašeradena kandidatūru, ziņo LTV raidījums "Panorāma".
ZZS un «Progresīvie» gatavi runāt par valdības izveidi; nav noraidoši arī pret AS un NA
ZZS un «Progresīvie» gatavi runāt par valdības izveidi; nav noraidoši arī pret AS un NA
Pēc premjera Krišjāņa Kariņa ("Jaunā Vienotība") lēmuma demisionēt un aicināt savu partiju virzīt citu premjera amata kandidātu divi opozīcijas spēki – Zaļo un Zemnieku savienība un "Progresīvie" – gatavi iesaistīties nākamās valdības veidošanā un nav noraidoši pret iespēju valdībā darboties arī līdzšinējiem koalīcijas partneriem – "Apvienotajam sarakstam" un Nacionālajai apvienībai.
Nākamnedēļ Rīgas mēra amatam plāno virzīt vicemēru Ķirsi
Nākamnedēļ Rīgas mēra amatam plāno virzīt vicemēru Ķirsi
Pēc vairāk nekā mēneša, kopš Rīgas mēra amatu atstāja Mārtiņš Staķis, nākamnedēļ plānots balsojums par jauna Rīgas mēra ievēlēšanu. Un, lai arī neviens kandidāts nav oficiāli pieteikts, domnieki apstiprināja, ka amatā plānots virzīt līdzšinējo Rīgas vicemēru Vilni Ķirsi.
Ekonomikas ministre netic «valdības dinamikai» pēc ministru maiņām; «Apvienotais saraksts» gatavs va...
Ekonomikas ministre netic «valdības dinamikai» pēc ministru maiņām; «Apvienotais saraksts» gatavs vadīt EM (papildināts)
Valdībai piešķirt dinamiku ar atbildības sfēras maiņām ir diezgan neiespējami, jo paiet ilgs laiks, kamēr jauns ministrs iestrādājas, komentējot premjera Krišjāņa Kariņa ("Jaunā Vienotība") rosinātās ministru maiņas, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" pauda ekonomikas ministre Ilze Indriksone (Nacionālā apvienība). 
Rinkēvičs uzrunā represēto salidojumā Ikšķilē: Vēstures priekšmetam ir jāatgriežas skolās
Rinkēvičs uzrunā represēto salidojumā Ikšķilē: Vēstures priekšmetam ir jāatgriežas skolās
Jau 24. gadu Ikšķilē notika represēto salidojums, kuru pirmo reizi Valsts prezidenta statusā apmeklēja Edgars Rinkēvičs. Viņš savā uzrunā vērsa uzmanību gan uz iekšējās un ārējās drošības stiprināšanu, gan nepieciešamību vairāk stāstīt par mūsu vēsturi, jo bez vēstures nav nākotnes, tāpēc "vēstures priekšmetam ir jāatgriežas skolās".
Leģenda un Maestro sargeņģelis. Mūžībā aizsaukta Raimonda Paula dzīvesbiedre Lana
Leģenda un Maestro sargeņģelis. Mūžībā aizsaukta Raimonda Paula dzīvesbiedre Lana
Lana Paula bija leģenda, bez kuras maestro Raimonds Pauls nebūtu tāds, kādu mēs viņu pazīstam. Vienmēr atbalstoša un saprotoša, viņa 61 gadu diendienā stāvēja pussoli aiz Maestro. 2023. gada 3. augustā viņa noslēgusi šīs zemes gaitas, bet Maestro šovakar spēlē Dzintaru koncertzālē, lai vēlreiz pateiktu viņai paldies.
Topošajai Rīgas domes koalīcijai gatava pievienoties arī «Gods kalpot Rīgai» frakcija
(papildināts)
Topošajai Rīgas domes koalīcijai gatava pievienoties arī «Gods kalpot Rīgai» frakcija (papildināts)
Pēc līdzšinējas Rīgas domes koalīcijas iziršanas strīdiem un mēra Mārtiņa Staķa ("Par!/Progresīvo" virzīts) demisijas dēļ trīs līdzšinējie koalīcijas partneri – "Jaunā Vienotība", Nacionālā apvienība/Latvijas Reģionu apvienība un bloks "Kods Rīgai" – konceptuāli vienojās par sadarbību arī ar pašreizējo opozīcijas frakciju "Gods kalpot Rīgai".
Rīgas domes koalīcijas sarunas: Nevienojoties ar «Par!/Progresīvie», 3 frakcijas sāks sarunas ar opo...
Rīgas domes koalīcijas sarunas: Nevienojoties ar «Par!/Progresīvie», 3 frakcijas sāks sarunas ar opozīciju (papildināts)
Turpinot risināt politisko krīzi Rīgas domē, "Par!/"Progresīvie" pauda gatavību atteikties no Sociālās komitejas vadītāja amata, taču turpina uzstāt, ka vicemēru skaits Rīgā jāsamazina no 3 līdz vienam. Bet līdzšinējiem koalīcijas partneriem sarunu stiepšana garumā apnikusi, un 3 frakcijas sāks sarunas ar domes opozīcijas frakcijām.
Pēc prezidenta aicinājuma varētu izmaksāt kompensācijas Jēkabpilī nogalinātās sievietes bērniem
(pap...
Pēc prezidenta aicinājuma varētu izmaksāt kompensācijas Jēkabpilī nogalinātās sievietes bērniem (papildināts)
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs aicinājis Ministru kabinetu atrisināt jautājumu par vienreizējas kompensācijas piešķiršanu Jēkabpils slepkavības lietā nogalinātās sievietes nepilngadīgajiem bērniem. Tikmēr tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere ("Jaunā Vienotība") uzdevusi ministrijai sagatavot attiecīgo rīkojumu skatīšanai valdībā.
Rīgas domes koalīcijas sarunas: «Jaunā Vienotība» piedāvā «Progresīvajiem» vadīt Attīstības komiteju
Rīgas domes koalīcijas sarunas: «Jaunā Vienotība» piedāvā «Progresīvajiem» vadīt Attīstības komiteju
Rīgas domes koalīcijas izveides sarunās "Jaunā Vienotība" kā kompromisu "Par!/Progresīvajiem" piedāvā atdot Pilsētas attīstības komitejas vadītāja amatu, kuru pašlaik ieņem deputāte Inese Andersone no "Jaunās Vienotības". Piedāvājums vēl tikšot apsvērts, bet "Jaunā Vienotība" uzsver, ka šonedēļ jābūt skaidrībai par jauno koalīcijas sastāvu.
Četrdesmitgadniecei vecuma dēļ atsaka darbu Ieslodzījuma vietu pārvaldē
Četrdesmitgadniecei vecuma dēļ atsaka darbu Ieslodzījuma vietu pārvaldē
Ieslodzījuma vietu pārvaldē (IeVP) ir vismaz 400 vakances. Iespējams, darbiniekus būtu vieglāk atrast, ja nebūtu spēkā likuma prasība pieņemt strādājošos līdz 40 gadu vecumam. Atteikumu strādāt par pasniedzēju saņēma arī Lāsma Gaitniece, kurai Personāldaļas speciālisti paziņojuši, ka viņa vienkārši ir par vecu.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd