Madara Līcīte

Panorāma

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Sākts kriminālprocess par vandalismu Ģertrūdes baznīcā
(papildināts)
Sākts kriminālprocess par vandalismu Ģertrūdes baznīcā (papildināts)
Valsts policija sākusi kriminālprocesu par vandalismu Rīgas Vecajā Svētās Ģertrūdes luterāņu baznīcā. Mācītājs Krists Kalniņš Latvijas Televīzijai atklāja, ka izteikti nāves draudi, sasista ikona, piebārstīta baznīca ar smiltīm. Vandālis, kurš vakar izdemolēja Rīgas Veco Svētās Ģertrūdes baznīcu, posta darbu pastrādāja aptuveni piecu minūšu laikā. 
Rīgas eksmērs Staķis noliedz sava uzņēmuma saistību ar brīvkrānu uzstādīšanu
Rīgas eksmērs Staķis noliedz sava uzņēmuma saistību ar brīvkrānu uzstādīšanu
Rīgas domnieks Viesturs Zeps vērsies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) ar lūgumu pārbaudīt Rīgas pilsētas pašvaldības uzņēmuma "Rīgas ūdens" iepirkumu par galvaspilsētā uzstādītajiem brīvkrāniem un bijušā domes priekšsēdētāja Mārtiņa Staķa lomu tajā. Staķis uzsvēra, ka viņa uzņēmums nav piedalījies nevienā konkursā par brīvkrānu uzstādīšanu.
Rīgas domes Satiksmes departamenta lieta: izmeklēšana bez rezultāta, atstādinātos atjauno amatos
Rīgas domes Satiksmes departamenta lieta: izmeklēšana bez rezultāta, atstādinātos atjauno amatos
Rīgas domē ar opozīcijas atbalstu izveidotā komisija iespējamo pārkāpumu izmeklēšanai Satiksmes departamentā, kuras dēļ sašķobījās koalīcija un no amata atkāpās mērs Mārtiņš Staķis ("Progresīvie/Par!"), secināja, ka nevar pieņemt lēmumu par diviem iespējamiem pārkāpumiem, bet trešajā jautājumā pārkāpumu nesaskatīja, līdz ar to iepriekš atstādinātais departamenta vadītājs Jānis Vaivods un darbinieks Andrejs Urtāns atjaunoti amatā.
Ukrainas parlamenta vadītājs Latvijai: Ukraina nekad jūs nepievils
Ukrainas parlamenta vadītājs Latvijai: Ukraina nekad jūs nepievils
Latvija ir pirmajā vietā, vērtējot pēc iekšzemes kopprodukta atbalstā Ukrainai, un Latvija ir pirmā valsts, kura pati pieņem sarežģītus lēmumus Ukrainas atbalstam. Tā svētdien, 9. jūlijā, tiekoties ar Saeimas priekšsēdētāju Edvardu Smiltēnu ("Apvienotais saraksts"), uzsvēra Ukrainas parlamenta vadītājs Ruslans Stefančuks.
Tērbatas ielā plāno testēt zaļās infrastruktūras risinājumus
Tērbatas ielā plāno testēt zaļās infrastruktūras risinājumus
Rīgā, Tērbatas ielā, plānots ierīkot un izmēģināt zaļās infrastruktūras risinājumus – ar dažādiem augiem pārklājot sienas un jumtus, kā arī ierīkojot lietus dārzus, lai karstajās vasaras dienās dotu iespēju iedzīvotājiem atveldzēties. Rīgas dome sākusi vērtēt, kā pielāgot pilsētu klimata pārmaiņām.
Kokneses ielās jāņabērnus sveic vietējā folkloras kopa
Kokneses ielās jāņabērnus sveic vietējā folkloras kopa
Līgo dziesmas jau no rīta piektdien, 23. jūnijā, skanēja Kokneses ielās. Vietējās folkloras kopas dalībnieces devās izbraukumā pa pilsētas ielām, lai apdziedātu un arī  pacienātu ceļā sastaptos jāņabērnus.
Konkurences padome vērtē pārtikas cenas lielveikalos
Konkurences padome vērtē pārtikas cenas lielveikalos
Citviet pasaulē pārtikas preču cenas samazinās, taču Baltijas valstīs tās aizvien pieaug. Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes datiem gada laikā pārtikai un bezalkoholiskajiem dzērieniem cenas pieaugušas gandrīz par 18%. Konkurences padomes (KP) pārstāvji Saeimas Pieprasījumu komisijas sēdē atzina, ka vērtē pārtikas cenas lielveikalos.
Partiju sarunās atbalsta valsts uzņēmumu akciju tirgošanu biržā; AS un NA joprojām sarunās neiesaist...
Partiju sarunās atbalsta valsts uzņēmumu akciju tirgošanu biržā; AS un NA joprojām sarunās neiesaistās
Partiju sarunās par koalīcijas paplašināšanu un veicamajiem darbiem otrdien, 20. jūnijā, tika atbalstīta valsts uzņēmumu akciju tirgošana biržā. Uz "Jaunās Vienotības" rīkotajām piecu partiju sarunām arī šoreiz neieradās "Apvienotā saraksta" (AS) un Nacionālās apvienības (NA) pārstāvji, tādēļ par valsts kapitālsabiedrību pārvaldību un kapitāla tirgus attīstību sprieda "Jaunā Vienotība", Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) un "Progresīvie".
«Progresīvie» vēlas skaidrību par koalīcijas paplašināšanu; bažas par ZZS sabiedroto Lembergu
«Progresīvie» vēlas skaidrību par koalīcijas paplašināšanu; bažas par ZZS sabiedroto Lembergu
Partija "Progresīvie" ir gatava iesaistīties koalīcijas darbā un šomēnes gaida lielāku skaidrību gan no premjera pārstāvētās "Jaunās Vienotības", gan arī no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS). Partijas ieskatā, iesaistot valdības darbā ZZS, var būt riski, jo tās sadarbības partneris Aivars Lembergs ir smagos noziegumos apsūdzēts un pirmajā instancē notiesāts. 
Saeimā vērtēs iedzīvotāju iniciatīvu par valsts valodas statusa nodrošināšanu
Saeimā vērtēs iedzīvotāju iniciatīvu par valsts valodas statusa nodrošināšanu
Saeimai drīzumā būs jāvērtē vairāk nekā 10 000 vēlētāju iniciatīva par "Valsts valodas statusa nodrošināšanu". Iniciatīvas autori rosina mazināt ilggadējas rusifikācijas sekas un izskaust praksi ikdienas saziņā darba vidē un publiskajā telpā līdztekus izmantot latviešu un krievu valodu, kā arī nodrošināt iespējas visiem Latvijas iedzīvotājiem ikdienā lietot valsts valodu vai apgūt to. Cilvēku privāto sfēru likumprojekts neskar.
«Jaunā Vienotība» koalīcijas paplašināšanos grib balstīt kopīgās vērtībās
(papildināts)
«Jaunā Vienotība» koalīcijas paplašināšanos grib balstīt kopīgās vērtībās (papildināts)
Partiju apvienība "Jaunā Vienotība" (JV) atbalsta sarunas par koalīcijas paplašināšanos, vienlaikus solot nesadarboties ar smagos noziegumos apsūdzētām personām. Tikmēr koalīciju būtu iespējams paplašināt tikai ar tādiem politiskajiem spēkiem, kas būtu gatavi pieņemt JV vērtības, tā pēc valdību veidojošo partiju tikšanās izteicās premjers Krišjānis Kariņš (JV). 
Pirmā saruna par plašāku koalīciju bez rezultāta: Nacionālā apvienība un «Apvienotais saraksts» ir p...
Pirmā saruna par plašāku koalīciju bez rezultāta: Nacionālā apvienība un «Apvienotais saraksts» ir pret
 Valdība ir stabila, taču tās darbā trūkst vienprātības par to, kas valstī jādara – tā pēc piektdien, 2. jūnijā, notikušajām sarunām ar koalīcijas partijām paziņoja premjers Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība"). Viņš aicina sākt runāt ar opozīcijas partijām par koalīcijas paplašināšanu, bet Nacionālā apvienība un "Apvienotais saraksts" vēlas turpināt strādāt trīs partiju koalīcijā un nav gatavi valdības sastāva izmaiņām. 
Latvijas hokeja izlasi ar pasaules čempionāta bronzas medaļu mājās sagaida tūkstošiem cilvēku
(papil...
Latvijas hokeja izlasi ar pasaules čempionāta bronzas medaļu mājās sagaida tūkstošiem cilvēku (papildināts)
Pirmdien, 29. maijā, Latvijas hokeja valstsvienība atgriezās mājās no pasaules čempionāta, kur izcīnīja vēsturisku panākumu – bronzas godalgas. Lai svinētu hokejistu panākumu, valstī izsludināto svētku dienu vairāki tūkstoši cilvēku pavadīja pie Brīvības pieminekļa, kur tika sagaidīta un īpašā pasākumā godināta Latvijas hokeja izlase.
«Apvienotais saraksts» un Nacionālā apvienība neatbalsta izmaiņas koalīcijā prezidenta vēlēšanu dēļ...
«Apvienotais saraksts» un Nacionālā apvienība neatbalsta izmaiņas koalīcijā prezidenta vēlēšanu dēļ (papildināts)
Paralēli kuluāru sarunām par atbalstu vienam vai otram prezidenta amata kandidātam izskan arī versijas par izmaiņām valdošajā koalīcijā. Koalīcijā esošais "Apvienotais saraksts" un Nacionālā apvienība gan izmaiņas neatbalsta, bet "Jaunā Vienotība" norāda, ka šobrīd koncentrējas uz balsu vākšanu savam prezidenta amata kandidātam.
Valsts kontrole aicina domāt par aizsardzības spēju stiprināšanu
Valsts kontrole aicina domāt par aizsardzības spēju stiprināšanu
Vienai no Latvijas galvenajām prioritātēm ir jābūt valsts aizsardzības spēju stiprināšanai gan militārajā sfērā, gan civilajā aizsardzībā. Tā, iepazīstinot Saeimu ar pērnā gada darba rezultātiem, uzsvēra valsts kontrolieris Rolands Irklis. Valsts kontrole šogad iecerējusi veikt plašu revīziju Nacionālajos bruņotajos spēkos.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd