Madara Līcīte

Panorāma

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Partijas sāk meklēt «lokomotīves» Eiropas Parlamenta vēlēšanām
Partijas sāk meklēt «lokomotīves» Eiropas Parlamenta vēlēšanām
Līdz Eiropas Parlamenta vēlēšanām nākamvasar palicis nedaudz vairāk nekā pusgads, un partijas sākušas apsvērt savus kandidātus. Nākamgad līdzšinējo astoņu deputātu vietā tiks ievēlēti deviņi deputāti, taču tas neatvieglo partiju izvēli, kurus kandidātus pieteikt darbam Briselē. 
Klajā nāk grāmata «Čekas šofera atmiņas»
Klajā nāk grāmata «Čekas šofera atmiņas»
Klajā nākusi grāmata "Čekas šofera atmiņas", kas ir komjaunieša, čekas šofera, padomju kaujinieka, galvenā cenzora un mūža nogalē Atmodas kustības atbalstītāja Kārļa Ceipes atmiņas. Tās sniedz retu iespēju ielūkoties 20. gadsimta traģiskajās norisēs no citas puses.
Saeimā vērtēs ieceri par PSRS slavinošu pieminekļu demontāžu arī kapos
(papildināts)
Saeimā vērtēs ieceri par PSRS slavinošu pieminekļu demontāžu arī kapos (papildināts)
Saeima izskatīšanai pieņēmusi Nacionālās apvienības (NA) sagatavoto likumprojektu, kas paredz PSRS režīmu slavinošos pieminekļus demontēt arī kapsētās. Likums paredz pieminekļus no kapiem demontēt līdz nākamā gada jūlijam. Un ceturtdien, 26. oktobrī,  nododot likumprojektu izskatīšanai, vairāki deputāti atturējās vai nebalsoja.
Gatavo laukumu Zolitūdes traģēdijas piemiņas dārza izveidei
Gatavo laukumu Zolitūdes traģēdijas piemiņas dārza izveidei
Desmit gadus pēc Zolitūdes traģēdijas sākti priekšdarbi, lai vietā, kur sabruka lielveikals "Maxima" un kura drupās aprāvās 54 cilvēku dzīves, taptu atceres dārzs. Dārzs plānots kā mierīgas atpūtas vieta apkaimes iedzīvotājiem un atceres vieta traģēdijā cietušajiem un upuru tuviniekiem.
Akadēmisko un biznesa vidi Torņakalnā savieno Kīleveina tiltiņš
Akadēmisko un biznesa vidi Torņakalnā savieno Kīleveina tiltiņš
Rīgā trešdien, 25. oktobrī, atklāts Kīleveina tilts, kas savienos Torņakalna teritoriju un Latvijas Universitātes (LU) Akadēmisko centru ar sabiedriskā transporta tīklu Mūkusalas ielā. Jaunais pārvads nepieciešams, jo šobrīd norisinās aktīva Pārdaugavas projektu attīstība, tostarp Torņakalna apkaimē top projekts "Rail Baltica", kā arī notiek LU Akadēmiskā centra izaugsme.
Rīgas vicemērs rosina Lāčplēša dienā svecītes likt arī Uzvaras parkā; atsevišķi politiķi neatbalsta
Rīgas vicemērs rosina Lāčplēša dienā svecītes likt arī Uzvaras parkā; atsevišķi politiķi neatbalsta
Rīgas domes vicemērs Edvards Ratnieks no Nacionālās apvienības vēlas ieviest jaunu tradīciju Lāčplēša dienā, aicinot iedzīvotājus nolikt svecītes arī Uzvaras parkā. Tādējādi šī vieta, viņaprāt, atgūtu savu vēsturisko nozīmi. Valsts drošības dienests (VDD) šādu ierosinājumu pagaidām nekomentē. Bet bijušais Rīgas mērs Mārtiņš Staķis, kurš tagad pārstāv opozīciju, uzskata, ka parka vīzija sākotnēji bijusi cita.
Premjere: Valdība ir pildījusi solījumus par skolotāju algām
Premjere: Valdība ir pildījusi solījumus par skolotāju algām
Valsts no savas puses solījumus ir izpildījusi, pauda Ministru prezidente Evika Siliņa ("Jaunā Vienotība"), komentējot to, ka vairākās pašvaldībās šogad daļai skolotāju jaunajā mācību gadā alga nevis palielinājusies, kā tas solīts iepriekš, bet gan sarukusi. Siliņa uzskata, ka algu atšķirības radušās tāpēc, ka dažas pašvaldības samazinājušas mērķdotāciju.
Izcīna papildu miljonus 19 pašvaldību funkciju pildīšanai; vietvaras aizvien prasa stabilu finansēju...
Izcīna papildu miljonus 19 pašvaldību funkciju pildīšanai; vietvaras aizvien prasa stabilu finansējuma sistēmu
Lai palīdzētu tām 19 pašvaldībām, kurām nākamgad varētu pietrūkt līdzekļu savām pamatfunkcijām, valsts tām plāno atvēlēt papildu 7 miljonus eiro, tāpat valsts līdzfinansēs projektus, lai nodrošinātu smagi slimu bērnu aprūpi mājās. Tomēr vietvaras joprojām pieprasa sev lielāku daļu no iedzīvotāju ienākuma nodokļa, par ko vienošanās nav panākta.
Prezidenta iecere par bargākiem sodiem noziegumos pret valsti ar vienbalsīgu atbalstu sāk virzību Sa...
Prezidenta iecere par bargākiem sodiem noziegumos pret valsti ar vienbalsīgu atbalstu sāk virzību Saeimā (papildināts)
"Lai pastiprinātu kriminālatbildību par apvienošanos organizētā grupā ar mērķi veikt pret Latviju vērstu darbību, palīdzību ārvalstij šādā darbībā, kā arī spiegošanu", Saeima ceturtdien, 19. oktobrī, pirmajā lasījumā atbalstīja grozījumus Krimināllikumā. Likumdošanas iniciatīvu iesniedzis Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs. Lai bargāki sodi stātos spēkā, Saeimā grozījumi jāskata vēl divos lasījumos.
Rīga dāvinās 10 autobusus Černihivai
Rīga dāvinās 10 autobusus Černihivai
Rīgas dome  trešdien, 18. oktobrī, atbalstīja desmit SIA "Rīgas satiksme" sabiedriskā transporta autobusu ziedojumu Černihivas pašvaldībai, paziņojumā medijiem informēja pašvaldība.
Pie Saeimas paceļ Izraēlas karogu; izgaismo Rātsnamu
Pie Saeimas paceļ Izraēlas karogu; izgaismo Rātsnamu
Solidarizējoties ar Izraēlas tautu un pieminot nedēļas nogalē veiktā teroristiskā uzbrukuma upurus, pirmdien, 9. oktobrī, pie Saeimas nama pacelts Izraēlas karogs, bet satumstot Rīgas Rātsnams izgaismots Izraēlas karoga krāsās.
Darbu aptur Saeimas deputātu grupa sadarbībai ar palestīniešu Nacionālo padomi
Darbu aptur Saeimas deputātu grupa sadarbībai ar palestīniešu Nacionālo padomi
Kamēr Latvijas ārpolitikas virziens atbalsta sadarbību ar palestīniešu Nacionālo padomi, tik ilgi Saeimā darbosies deputātu sadarbības grupa, sacīja viena no grupas deputātēm Skaidrīte Ābrama ("Progresīvie") un uzsvēra, ka grupa nesadarbojas ar Gazas sektoru vai "Hamas". Tomēr pēcpusdienā šī pati grupa nāca klajā ar paziņojumu, ka aptur savu darbību līdz brīdim, kamēr palestīniešu Nacionālā padome būs skaidri paudusi savu nosodījumu "Hamas" uzbrukumiem Izraēlai.
Rīgā pie Benjamiņu nama atklāj Latvijas Tautas frontei veltītu piemiņas plāksni
Rīgā pie Benjamiņu nama atklāj Latvijas Tautas frontei veltītu piemiņas plāksni
"Te dzimusi Latvijas vēsturē lielākā un saliedētākā tautas kustība, kas atjaunoja Latvijas valsts neatkarību" – plāksne ar šādu uzrakstu turpmāk atradīsies pie Benjamiņu nama Rīgā. Tur pirms 35 gadiem sāka darboties Latvijas Tautas frontes (LTF) organizācijas komiteja. Tur arī uz pirmo sēdi sanāca jaundibinātās frontes valde un ik dienu rindās stāvēja tūkstošiem cilvēku, kuri vēlējās iestāties LTF.  
Dobeles novadā turpinās cīņa ar vētras sekām; daļa cietušo joprojām gaida apdrošinātāja lēmumu
Dobeles novadā turpinās cīņa ar vētras sekām; daļa cietušo joprojām gaida apdrošinātāja lēmumu
Lai gan pagājuši divi mēneši kopš postošās augusta vētras Tērvetes pusē, vietējie joprojām turpina novērst stihijas sekas – liek jumtus, stiklo logus, mēģina dārzā ievākt to, kas atlicis no ražas. Dažiem ar darbiem sokas lēnām, jo liels pieprasījums ir pēc jumiķiem, dažiem problēmas sagādā atrast vietu, kur glabāt šīferi. Daudzi joprojām gaida apdrošinātāju lēmumus par kompensācijām.
«Vienotību» atkārtoti uztic vadīt Ašeradenam
(papildināts)
«Vienotību» atkārtoti uztic vadīt Ašeradenam (papildināts)
Pašpārliecināti un iztrūkstot jebkādai kritikai, aizvadīts premjeres partijas apvienībā ietilpstošās "Vienotības" kongress. Tajā tika analizēts arī jaunās valdības veidošanas process, izceļot, ka partija uzņēmusies atbildību par sarežģītākajām jomām. Taču nemaz netika skarta sadarbība ar ZZS. Arī partijas vadībā būtisku izmaiņu nav.
ZZS neatteiksies no sadarbības ar Lembergu; Siliņa nevēlas notiesātā ietekmi uz koalīciju
(papildinā...
ZZS neatteiksies no sadarbības ar Lembergu; Siliņa nevēlas notiesātā ietekmi uz koalīciju (papildināts)
Zaļo un Zemnieku savienība no sadarbības ar partijas "Latvijai un Ventspilij" vadītāju Aivaru Lembergu neatteiksies arī pēc notiesājoša sprieduma otrajā tiesu instancē. Partijā norāda, ka tiesas spriedums vēl nav stājies spēkā un to ir iespējams pārsūdzēt. Savukārt premjere Evika Siliņa ("Jaunā Vienotība") uzsver, ka viņas vadītā valdība stingri norobežojas no sankciju sarakstā iekļautām personām un attiecībā uz Lembergu nekas nav mainījies.
Saeimas komisija atbalsta Osipovas kandidatūru Augstākās tiesas tiesneses amatam
Saeimas komisija atbalsta Osipovas kandidatūru Augstākās tiesas tiesneses amatam
Saeimas Juridiskā komisija trešdien atbalstīja Sanitas Osipovas kandidatūru Augstākās tiesas tiesneša amatam. Viņa komisijas sēdē uzsvēra, ka vēlas kalpot Latvijai, turpmāko darba mūžu strādājot par tiesnesi. Komisija Osipovas kandidatūras virzīšanu lēmuma pieņemšanai Saeimā atbalstīja ar vienas balss pārsvaru. 
Trimdas latvieši dāvina Latvijas bērniem stipendijas
Trimdas latvieši dāvina Latvijas bērniem stipendijas
Amerikā dzīvojošie latvieši jau gandrīz 30 gadus sniedz finansiālu atbalstu maznodrošinātām ģimenēm, studentiem, slimiem bērniem un bāreņiem. Līdz šim kopumā ziedoti teju 5 miljoni dolāru. Arī pirmdien, 25. septembrī, īpašā ceremonijā tika pasniegtas stipendijas studentiem un daudzbērnu ģimenēm.   
Pasūta, bet vēlāk atsakās iegādāties cilvēku ar īpašām vajadzībām ražotās sveces
Pasūta, bet vēlāk atsakās iegādāties cilvēku ar īpašām vajadzībām ražotās sveces
Kastēs krājas sveces. Daudz sveču! Lodes un cilindriņi, vēl lodes un cilindriņi. Tās visas darinājuši pieaugušie ar smagiem attīstības traucējumiem. Saņēmuši gada lielāko pasūtījumu no kāda uzņēmuma visi ar milzu entuziasmu ķērušies pie sveču izgatavošanas. Taču samaksas vietā, kas viņus tuvinātu sapnim par kopīgu māju, saņēmuši ziņu, ka mainījušies uzņēmuma plāni par Ziemassvētku dāvanām.
«Mēģinām apgāzt tēzi, ka no vēstures neviens nemācās» – Rīgā sākas konference par drošību un draudie...
«Mēģinām apgāzt tēzi, ka no vēstures neviens nemācās» – Rīgā sākas konference par drošību un draudiem
Līdz ar straujo tehnoloģisko attīstību, globalizāciju un mainīgo ģeopolitisko stāvokli Baltijas reģiona valstis mūsdienās sastopas ar jauniem un arvien modernākiem iekšējiem un ārējiem drošības izaicinājumiem. Konferencē, kas ceturtdien, 21. septembrī, sākās Kara muzejā, dažādu nozaru eksperti no Latvijas un ārvalstīm aplūko ne vien aktuālo, bet arī vēsturisko drošības apdraudējumu Baltijas reģionā dažādos laika posmos.   
Kūtris negūst atbalstu – rīko jaunas Saeimas spīkera vēlēšanas
(papildināts)
Kūtris negūst atbalstu – rīko jaunas Saeimas spīkera vēlēšanas (papildināts)
Saeimas deputāti arī pēdējā vēlēšanu kārtā trešdien, 20. septembrī, ārkārtas sēdē neievēlēja nākamo Saeimas spīkeru, jo Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) virzītais kandidāts Gunārs Kūtris neguva vairākuma atbalstu. Neatbalstot opozīcijas priekšlikumu dot vairāk laika kandidātu izvirzīšanai, parlaments jau trešdien balso par jauniem kandidātiem.
LTV: Zināmi vairāki jaunie Saeimas komisiju vadītāji; būs izmaiņas prezidijā
LTV: Zināmi vairāki jaunie Saeimas komisiju vadītāji; būs izmaiņas prezidijā
Līdz ar jaunās valdības apstiprināšanu izmaiņas gaidāmas Saeimas prezidijā un komisiju vadībā. Atsevišķiem deputātiem kļūstot par ministriem un citiem nonākot opozīcijā, šonedēļ gaidāmas plašas amatu rokādes. Latvijas Televīzijai (LTV) zināmi politiķi, kuri parlamentā varētu ieņemt jaunus amatus. 

Vairāk

Svarīgākais šobrīd