Īrijas lidsabiedrība «Ryanair» iegādāsies 300 «Boeing» lidmašīnas par 40 miljardiem dolāru

Īrijas zemo cenu lidsabiedrība "Ryanair" parakstījusi 40 miljardus ASV dolāru vērtu līgumu ar ASV aviobūves milzi "Boeing" par 300 jaunu "Boeing 737-MAX-10" modeļa lidmašīnu piegādi. Ņemot vērā darījuma apmēru, tam būs jāsaņem akcepts no uzņēmuma akcionāriem, kuri uz kopsapulci sanāks 14. septembrī. 

"Ryanair" un "Boeing" vienošanās paredz, ka Īrijas lidsabiedrība apņemas iegādāties 150 lidmašīnas, kā arī tai būs iespēja saņemt vēl 150 gaisa kuģus. Lidmašīnas plānots piegādāt laika posmā no 2027. līdz 2033. gadam. Vienlaikus šis ir lielākais pasūtījums, ko jebkad ir veicis Īrijas uzņēmums par ASV ražotajām precēm.

""Boeing" un "Ryanair" partnerība ir viena no produktīvākajām komerciālās aviācijas vēsturē, ļaujot abām kompānijām gūt panākumus un paplašināt pieejamu ceļojumu piedāvājumu simtiem miljonu cilvēku,"

paziņojumā norādīja "Boeing" prezidents un izpilddirektors Deivs Kalhouns. Viņš arī piebilda, ka šis līgums ir kā pierādījums par abu pušu vēlmi turpināt teju ceturtdaļgadsimtu ilgo sadarbību.

Papildus nozīmīgajiem ieguldījumiem flotes attīstībā līgums lidsabiedrībai ļaus izveidot teju 10 000 jaunas darba vietas dažādos segmentos, piemēram, apkalpē, lidmašīnu uzturēšanā, kā arī uzņēmumam pievienosies jauni piloti. Jaunu lidmašīnu iegāde ir kā vēl viens solis pretī uzņēmuma attīstībai un darbības rādiusa palielināšanai. Uzņēmums norāda, ka līdz 2034. gadam satiksmes apjoma pieaugums plānots par 80%.

Jaunu lidmašīnu piegādes ļaus uzņēmumam uzturēt vienu no jaunākajām un degvielas ziņā ekonomiskākajām lidmašīnu flotēm Eiropā. Plānots, ka 150 lidmašīnas "B737-MAX-10" nomainīs flotē esošos vecākā modeļa gaisa kuģus. 

"Šīs jaunās, degvielu taupošās un videi nekaitīgākas tehnoloģijas lidmašīnas piedāvā par 21% vairāk sēdvietu, patērē par 20% mazāk degvielas un ir par 50% klusākas nekā mūsu lidmašīnas,"

paziņojumā medijiem atzīmēja "Ryanair" grupas izpilddirektors Maikls O'Līrijs, norādot, ka jaunais pasūtījums ļaus uzņēmumam nodrošināt noturīgu satiksmes un tūrisma pieaugumu par zemākām cenām visā Eiropā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti