ES notikumu TOP3:  Atkal sarunas ar Londonu, ES paplašināšanās un «rūpju bērni»
ES notikumu TOP3: Atkal sarunas ar Londonu, ES paplašināšanās un «rūpju bērni»
Pagājusi nedēļa, kopš Eiropas Savienībā (ES) ir vairs tikai 27 dalībvalstis. Pirmās pēcbreksita nedēļas notikumi liek aktīvi runāt par to, kā nākotnē turpinās izplesties vai sarauties Eiropas Savienība. Iespējams, ka britu piemēram varētu sekot vēl kāda valsts, tādējādi paverot ceļu dalībai citām valstīm. Vai arī tieši pretēji – aizcērtot citām valstīm durvis.
Britiem un ES atšķirīgas vīzijas par nākotnes tirdzniecību pēc «Brexit»
Britiem un ES atšķirīgas vīzijas par nākotnes tirdzniecību pēc «Brexit»
Gatavojoties sākt smagas vairāku mēnešu sarunas, Lielbritānija un Eiropas Savienība (ES) izklāstīja savas kontrastējošās vīzijas par to, kādām vajadzētu būt nākotnes tirdzniecības attiecībām pēc “Brexit”. Brisele piedāvā ciešas attiecības bez tarifiem un kvotām, bet Londonai jāievēro ES standarti. Britu premjers Boriss Džonsons savukārt paziņoja, ka turpmāk vairs nebūs vajadzības pakļauties Eiropas Savienības normām.
Ziemeļīrijā dalītas izjūtas par «Brexit»
Ziemeļīrijā dalītas izjūtas par «Brexit»
Ziemeļīrija referendumā par Lielbritānijas tālākajām attiecībām ar Eiropas Savienību (ES) plaši balsoja pret “Brexit”. Tagad, kad tas ir noticis, ziemeļīri pieņem realitāti, bet atzīst, ka joprojām ir daudz nezināmā. Tieši Ziemeļīrija arī visskaudrāk izjutīs atdalīšanos no bloka, jo tai ir robeža ar Īriju, kas paliek Eiropas Savienībā.  
Reportāža: «Brexit» gaisotne – kā Jaunā gada sagaidīšana
Reportāža: «Brexit» gaisotne – kā Jaunā gada sagaidīšana
Lielbritānija ir kļuvusi par pirmo valsti, kas ir pametusi Eiropas Savienību. Tas notika pulksten vienos naktī pēc Latvijas laika. Viens no pazīstamākajiem “Brexit” aizstāvjiem, odiozais politiķis Naidžels Faražss pie parlamenta ēkas Londonā sarīkoja skaļu savu atbalstītāju ballīti. Turpretī Lielbritānijas valdības politiķi ir svinējuši savā šaurajā lokā.   

Vairāk

Svarīgākais šobrīd