Dienas ziņas

Igaunijas prezidente ierodas vizītē Rīgā

Dienas ziņas

Traktortehniku zog mazāk, biežāk notiek krāpniecība

Skaistumkopšanā strādājošie paši nevar pieteikt dīkstāvi

Skaistumkopšanā strādājošie paši nevar pieteikt dīkstāvi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Atļaujot strādāt manikīra, pedikīra meistariem, frizieriem un podologiem, mainījusies kārtībā, kā tie var pieteikties dīkstāves pabalstam.

Kopš atļaujas strādāt ne visos skaistumkopšanas salonos ir ieslēgta gaisma. Daļa savu darbību vēl neatsāk. Meistari nejūtas droši par savu veselību, bet saloni nevar nodrošināt jauno prasību ievērošanu. Tagad vairs paši darbinieki nevar pieteikt dīkstāvi. Tas jādara darba devējam, norādot iemeslu.

"Kā darbiniekam viņai vairs nav iespējas pieteikties. No otras puses, joprojām ir spēkā vispārējais dīkstāves regulējums. Nav aizlieguma, bet ir ierobežojumi.

Tie arī ir objektīvie iemesli, ja šajā skaistumkopšanas salonā vai frizētavā, vai telpā, kurā tiek sniegti šie pakalpojumi, no diviem darbiniekiem var strādāt tikai viens. Tad tas ir absolūti objektīvs iemesls, lai pieteiktu šo vienu darbinieku dīkstāvē,"

skaidroja Ekonomikas ministrijas (EM) Uzņēmējdarbības konkurētspējas departamenta direktors direktors Kristaps Soms.

EM norādīja, ka dīkstāvei darbinieks nav obligāti jāpiesaka uz visu mēnesi. Tie drīkst mainīties, piemēram, viens strādā vienu nedēļu, otrs otru, un nedēļā, kad nestrādā, saņemt pabalstu.

KONTEKSTS:

Valdība lēmusi, ka no 1. marta atsevišķu skaistumkopšanas pakalpojumu sniedzēji – frizieri, podologi, kā arī manikīra un pedikīra speciālisti – pēc teju divu mēnešu piespiedu dīkstāves var atsākt darbu. Vienlaikus noteiktas papildu prasības drošai pakalpojumu sniegšanai, kā arī kontroles pasākumi. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti