Pasaules tūrisma nozare pagājušogad zaudējusi 1,3 triljonus dolāru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Covid-19 pandēmijas dēļ pasaules tūrisma nozare pagājušogad negūto ieņēmumu dēļ zaudējusi 1,3 triljonus ASV dolāru. Arī šobrīd gandrīz trešdaļa no visiem tūrisma galamērķiem pasaulē joprojām ir slēgti.

Ar šādu informāciju pirmdien nāca klajā ANO Pasaules Tūrisma organizācija. Tā norāda, daudzas valstis pērn sāka atvieglot ceļošanas ierobežojumus, taču jaunu vīrusa paveidu un epidemioloģiskās situācijas pasliktināšanās dēļ vēlāk atkal nācās tos pastiprināt.

Šogad februāra sākumā 69 no 217 galamērķiem visā pasaulē jeb 32% bija pilnībā slēgti starptautiskajam tūrismam, tostarp 30 galamērķi Āzijas un Klusā okeāna reģionā, 15 Eiropā un 11 Āfrikā. Salīdzinājumā ar maiju, kad pasaulē bija slēgti 75% galamērķu, situācija ir uzlabojusies, taču tā pasliktinājusies salīdzinot ar novembri, kad tūristiem bija slēgti 27% galamērķu.

Covid-19 pandēmijas laikā starptautiskā tūrisma nozare ir cietusi sevišķi smagi. Pagājušogad zaudēto ienākumu apjoms bijis vairāk nekā 11 reizes lielāks par zaudējumiem, kas tika ciesti 2009. gada globālajā ekonomikas krīzē.

Starptautisko tūristu skaits pērn sarucis par vienu miljardu jeb 74%, visstraujāko kritumu piedzīvojot Āzijā, kas pirmā izjuta Covid-19 ietekmi.

Pasaules Tūrisma organizācija secina, ka aizvadītais gads bijis “sliktākais tūrisma biznesa vēsturē”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti