Dienas ziņas

Projektā "Mācītspēks" darbu skolās sāks 100 skolotāji

Dienas ziņas

Pie Saeimas piketē pret reformu

Ģimenes uzņēmumā ražo dezinfekcijas līdzekļus

Līvānu novada ģimenes uzņēmums izstrādā dezinfekcijas līdzekļus ar pļavas augu ekstraktiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Uzņēmumā “Rasa Botanicals” Līvānu novada Sutros radīts roku dezinfekcijas līdzeklis, kas satur ziedu ekstraktus. Tas dezinficē rokas, taču nesausina ādu. Uzņēmums ikdienā nodarbojas ar ārstniecības augu ekstraktu izgatavošanu, un, saskaroties ar situāciju, ka lielākā daļa roku dezinfekcijas līdzekļu ļoti sausina ādu, radusies ideja par jauna produkta ražošanu pašu uzņēmumā.

Līvānu novada ģimenes uzņēmums izstrādā dezinfekcijas līdzekļus ar pļavas augu ekstraktiem
00:00 / 04:42
Lejuplādēt

“Rasa Botanicals” darbu uzsāka 2018. gada sākumā. Uzņēmumā iegūst augu ekstraktus, ko piedāvā turpmākai izmantošanai kosmētikas nozarē, kā arī pārtikas nozarē.

“Šobrīd mūsu uzņēmuma portfelī ir desmit tipiskākie augi Latvijā, piemēram, kumelītes, kliņģerītes, bērzu lapas, nātres, sarkanais āboliņš, liepas u.c. Mēs piedāvājam ražotājiem augu ekstraktus tālāk izmantot kosmētikā un pārtikā. Uzņēmumā mēs nodarbinām visu ģimeni, bet tie praktiskie strādātāji ir mani vecāki – Elita un Māris Grigaļi,” stāsta uzņēmuma “Rasa Botanicals” īpašniece Zane Grigale-Soročina.

Augi tiek izpētīti, nosakot to ķīmisko sastāvu un arī bioloģisko aktivitāti, ietekmi uz cilvēka organismu, ādas šūnām.

“Mēs esam ieguvuši COSMOS sertifikāciju, kas ir kvalitātes apstiprinājums ražotnei un ražotajiem produktiem. Mūsu specifika ir tā, ka mēs iegūstam augu ekstraktus ar ultraskaņas metodi. Tas ir diezgan inovatīvs risinājums. Zināms kompromiss starp izmaksām, ražošanas ātrumu un efektivitāti. Mēs varam uzņēmumiem nodrošināt ekstraktus, kas nepieciešami tieši viņiem. Mums ir bijuši sadarbības partneri, kuriem esam gatavojuši propolisa ekstraktu, priežu skuju ekstraktu, ziedu ekstraktus," pauž uzņēmuma īpašniece.

Uzņēmums “Rasa Botanicals” sadarbojas ar nelieliem kosmētikas un pārtikas ražotājiem Latvijā.

Iestājoties Covid-19 pandēmijai, kad ikdienā nākas daudz lietot dezinfekcijas līdzekļus, secināts, ka lielākā daļa roku dezinfekcijas līdzekļu ļoti sausina ādu, tāpēc radusies ideja par jauna produkta ražošanu pašu uzņēmumā.

“Mēs arī sekojam līdzi laikam, un tagad piedāvājam jaunu produktu, kas tagad ir ļoti nepieciešams - roku dezinfekcijas līdzeklis, kas satur 70 procentus etilspirta, un pārējie 30% ir kumelīšu un kliņģerīšu ekstrakts. Mēs saskārāmies ar to, ka standarta spirtu saturoši līdzekļi ļoti sausina rokas. Ilgtermiņā lietojot šo produktu, roku āda prasa papildu mitrināšanu, krēma lietošanu," saka Grigale-Soročina.

Viņa atzīmē, ka šis produkts pasaudzē roku ādu un sausināšana, kas ir no spirta, nav tik izteikta. Līdz ar to tiek apvienota roku dezinfekcija un ādas kopšana. Uzņēmums jauno produktu piedāvā gan saviem sadarbības partneriem, gan arī pārdod individuāli ar "Facebook" lapas starpniecību, piegādājot preci caur pakomātu.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti