Februārī mazumtirdzniecības apgrozījums audzis par 2%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem un 1 mēneša.

Šogad februārī, salīdzinot ar janvāri, mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums palielinājās par 0,1%, savukārt, salīdzinājumā ar pagājušā gada februārī apgrozījums audzis par 2%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotie sezonāli izlīdzinātie dati salīdzināmajās cenās.

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā sezonalitāti, februārī salīdzinājumā ar janvāri ir samazinājies par 6,5%.

Gadu iepriekš – 2013. gada februārī salīdzinājumā ar 2013.gada janvāri – apgrozījums samazinājās par 6%.

2014. gada februārī salīdzinājumā ar 2013. gada februāri pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās kopējais mazumtirdzniecības apgrozījums palielinājās par 2%.

Pārtikas preču grupā tas pieauga par 2%. Nepārtikas preču tirdzniecības apjoms palielinājās par 1,9%, tai skaitā autodegvielas mazumtirdzniecības apgrozījums – par 1,8%. Straujākais apgrozījuma pieaugums februārī bija apģērbu, apavu un ādas izstrādājumu mazumtirdzniecībā – par 15,1%, kā arī metālizstrādājumu, instrumentu, būvmateriālu un santehnikas mazumtirdzniecībā – par 7,9%.

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā kalendāra dienu ietekmi, salīdzinot ar pagājušā gada februāri, ir pieaudzis par 1,4%.

Šie rādītāji ir visai remdeni un, iespējams, cilvēkus no aktīvākiem tēriņiem fakts, ka vēl nav radies pietiekams pieradums pie cenām eiro valūtā. Tomēr nākamajos mēnešos tirdzniecības apgrozījumam būtu jāpalielinās, prognozē DNB bankas analītiķis Pēteris Strautiņš.

Pēteris Strautiņš
00:00 / 00:51
Lejuplādēt

Mazumtirdzniecības uzņēmumu apgrozījuma pārmaiņas
(% pret iepriekšējā gada attiecīgo mēnesi, salīdzināmajās cenās, kalendāri izlīdzināti dati)


 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti