Rīta Panorāma

Brazīlijā brīvību atgūs 166 papagaiļi

Rīta Panorāma

Intervija ar Krišjāni Kariņu

Brazīlijā bezdarba līmenis pārsniedz 14%

Brazīlijā bezdarba līmenis pārsniedz 14%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Brazīlijā Covid-19 atstājis paliekošas sekas uz valstu ekonomiku. Tūkstošiem cilvēku pandēmijas rezultātā arī zaudējuši darbu, Brazīlijā bez darba tagad ir vairāk nekā 13 miljoni cilvēku.  

Brazīlijā bezdarba līmenis pēdējos piecos mēnešos pieaudzis no aptuveni 10% līdz vairāk nekā 14%. Tas ir augstākais bezdarba līmenis, kas reģistrēts kopš šādu mērījumu sākuma. No maija līdz martam vien darbu zaudēja vairāk nekā četri miljoni cilvēku, kopējam bezdarbnieku skaitam pārsniedzot 13 miljonus. Viena no šiem cilvēkiem ir brazīliete Roberta Mačado, kura pēc darba un arī mātes zaudēšanas sāka nodarboties ar ziedu tirdzniecību Riodežaneiro ielās.

“Kaut arī nav darba un iespējas nopelnīt iztiku, izdevumi turpina pieaugt. Nolēmu sākt pārdot ziedus, lai tiktu pāri mātes zaudējumam un godinātu viņu. Viņa vienmēr ir manās domās, tāpēc arī ziedu uzņēmumu nosaucu viņas vārdā,” stāstīja ziedu pārdevēja Roberta Mačado.

Bezdarbnieku skaita pieaugums ir tiešs rezultāts Covid-19 izraisītajai pandēmijai.

Brazīliju vīruss skāris īpaši smagi. Tā ir otrā valsts pasaulē ar visaugstāko mirstības līmeni. Covid-19 paņēmis vairāk nekā 150 000 cilvēku dzīvību.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti