«airBaltic» pieprasītākie maršruti ir uz Frankfurti un Oslo

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Šonedēļ gaisā pacēlās pirmās Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" lidmašīnas, jo Satiksmes ministrija atļāvusi veikt reisus ne vien uz Lietuvu un Igauniju, bet arī Frankfurti un Oslo.

"airBaltic" pieprasītākie maršruti ir uz Frankfurti un Oslo
00:00 / 00:49
Lejuplādēt

Nākotnē "airBaltic" cer lidojumu tīklu pakāpeniski paplašināt vēl vairāk. Tiesa, kā lidmašīnās, tā lidostā jāievēro stingri drošības pasākumi, un iedzīvotāji tiek aicināti arī turpmāk rūpīgi izvērtēt nepieciešamību doties uz ārzemēm.

"Šobrīd pēc pieprasījuma populārākie maršruti ir Frankfurte un Oslo. Protams, arī Tallina un Viļņa, bet lielākais pieprasījums ir uz Frankfurti un Oslo. Frankfurte mums ir pāri 80 cilvēkiem turp un atpakaļ mums sasniedz jau pāri 100 cilvēkiem lidmašīnā. Līdz ar to lidmašīnas piepildās, ir galamērķi kuri varbūt nav tik liels piepildījums. Tieši Frankfurte un Oslo mums ir pieprasīti maršruti. Tāpat tuvākajā laikā mēs atsāksim lidojumus no Rīgas uz Helsinkiem, Minheni un Berlīni," saka “airBaltic” korporatīvās komunikācijas vadītāja Alise Briede.

Lidsabiedrība ievēro trīs galvenos principus - lidojumu izmaksa, konkurence un pasažieru pieprasījums. "Šobrīd mēs saredzam, ka lidmašīnu biļešu cenas būtiski nemainās," saka Briede. 

KONTEKSTS:

Covid-19 slimības ierobežošanai Latvija šā gada marta sākumā nolēma apturēt starptautiskos pasažieru pārvadājumus. Latvijā ārkārtējā situācija pagarināta līdz 9. jūnijam.

Pēc Latvijas valdības lēmuma no 15. maija atļaut starptautiskos pasažieru aviopārvadājumus uz Baltijas valstīm, kā arī pēc visu nepieciešamo atļauju saņemšanas, "airBaltic" atsākusi tiešos lidojumus no Rīgas uz Tallinu un Viļņu. Tāpat lidsabiedrībai atļauts katru dienu līdz 9. jūnijam veikt lidojumus uz Oslo un Frankfurti.

Vēlmi atsākt lidojumus no Rīgas lidostas izrādījusi arī Ungārijas zemo cenu lidsabiedrība "Wizzair", Somijas lidsabiedrība "Finnair" un Baltkrievijas lidsabiedrība "Belavia", pirmdien, 18. maijā, žurnālistiem pastāstīja VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti