Panorāma

Arī Saeimas deputāts A. Skride izslimojis Covid-19

Panorāma

Lietuvā jārēķinās ar robežkontroli un ierobežojumiem

Baltijas valstis atvērs robežas iedzīvotājiem

No 15. maija atļauj pasažieru pārvadājumus starp Baltijas valstīm; "airBaltic” lidos uz Viļņu un Tallinu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

No 15. maija atļauts atsākt starptautiskos pasažieru gaisa, jūras, autobusa un dzelzceļa  pārvadājumus no Lietuvas un Igaunijas, kā arī uz Lietuvu un Igauniju.

ĪSUMĀ:

  • No 15. maija Baltijas valstis atver robežas.
  • Latvija atļauj pasažieru pārvadājumus no un uz Lietuvu un Igauniju.
  • Ja pēdējo 14 dienu laikā nav būts citās valstīs, izņemot Lietuvu vai Igauniju, nav jāievēro pašizolācija.
  • Lietuvas un Igaunijas valstspiederīgajiem, kuri Latviju šķērso tranzītā, nav jāpavada 14 dienas pašizolācijā.
  • Ja Latviju šķērso tranzītā un ir biļete tālākam starptautiskam pārvadājumam, nav jāievēro 14 dienu pašizolācija.
  • Ja  Latviju šķērso ar savu vai citas personas transportlīdzekli, nav jāpavada 14 dienas pašizolācijā.
  • Ja ierodas Latvijā no citām valstīm, izņemot Igauniju un Lietuvu, sabiedrisko transportu drīkst izmantot tikai līdz pašizolācijas vietai.
  • Starp Baltijas valstīm brīvi ceļot var valstspiederīgie un personas, kurām ir tiesības uzturēties Igaunijā, Latvijā un Lietuvā.
  • “airBaltic” 18. maijā atsāks tiešos lidojumus no Rīgas uz Tallinu un Viļņu.
  • Tāpat "airBaltic" 18. maijā sāks arī tiešos lidojumus no Tallinas uz Amsterdamu, Kopenhāgenu, Oslo.

Ceturtdien 14. maijā, valdības apstiprinātie grozījumi rīkojumā par ārkārtējo situāciju paredz atļaut atsākt starptautiskos pasažieru gaisa, jūras, autobusa un dzelzceļa pārvadājumus starp Baltijas valstīm no 15. maija, paziņojumā medijiem informēja Satiksmes ministrija.

Savukārt starptautiskajiem pasažieru pārvadājumiem uz citiem galamērķiem joprojām būs nepieciešama satiksmes ministra atļauja.

Valdība tāpat lēma, ka satiksmes ministrs var noteikt ierobežojumus un nosacījumus starptautisko pasažieru gaisa, jūras, autobusa un dzelzceļa  pārvadājumiem.

Latvijas valstspiederīgajiem un pastāvīgajiem iedzīvotājiem, kā arī ārzemniekiem, kuri pēdējo 14 dienu laikā nav apmeklējuši citas valstis, izņemot Lietuvu vai Igauniju, kā arī Lietuvas un Igaunijas valstspiederīgajiem, kuri Latviju šķērso tranzītā, nav jāpavada 14 dienas pašizolācijā.

Arī personām, kas tranzītā šķērso Latviju, ja personai ir biļete tālākam starptautiskam pasažieru pārvadājumam, vai tā Latviju šķērso ar savu vai citas personas transportlīdzekli, nav jāpavada 14 dienas pašizolācijā.

Grozījumi rīkojumā nosaka, ka personas, kas ieradušās Latvijā no ārvalstīm, izņemot Igauniju un Lietuvu, sabiedrisko transportu drīkst izmantot tikai tādā gadījumā, ja ir jānokļūst pašizolācijas vietā, turklāt tām sabiedriskajā transportā ir jālieto mutes un deguna aizsegs.

Veselības ministre Ilze Viņķele (“Attīstībai/Par!”) preses konferencē informēja, ka Baltijas valstis apmainīsies ar informāciju par ceļotājiem, lai varētu ievērot šos nosacījumus.

No 15. maija savstarpējās Baltijas valstu robežas tiek atvērtas brīvai iedzīvotāju kustībai.

Starp Baltijas valstīm bez ierobežojumiem varēs ceļot valstspiederīgie un personas, kurām ir tiesības uzturēties Igaunijā, Latvijā un Lietuvā.

Ceļot starp Baltijas valstīm varēs, ja persona pēdējās 14 dienās nebūs apmeklējusi citas valstis vai tai nebūs noteikta pašizolācija vai karantīna.

Pēc šī valdības lēmuma "airBaltic" paziņoja, ka 18. maijā atsāks tiešos lidojumus no Rīgas uz Tallinu un Viļņu.

Ar Latvijas satiksmes ministrijas atļauju laika posmā no 18. maija līdz 9. jūnijam "airBaltic" veiks tiešos lidojumus turp un atpakaļ no Rīgas uz Frankfurti un Oslo.

“Mūsu pasažieru, darbinieku un sabiedrības veselība un drošība stāv pāri visam. Kad atsāksim lidojumus, visiem pasažieriem nodrošināsim sejas maskas un dezinfekcijas salvetes. Mūsu lidojumos sekosim līdzi atbildīgo iestāžu rekomendācijām. Papildus tam mēs joprojām turpinām izstrādāt precīzas vadlīnijas vairākām citām drošības aktivitātēm,” informēja lidsabiedrības vadītājs Martins Gauss.

Pilns lidojumu grafiks un biļetes ir pieejamas ''airBaltic'' mājaslapā. Papildus tam ir pieejams pagaidu piedāvājums, kas sniedz iespēju jaunajām rezervācijām, kas veiktas līdz 2020. gada 31. maijam, mainīt lidojuma datumu bez maksas. Tikai viena datuma maiņa ir atļauta.

"airBaltic" nākampirmdien, 18. maijā, sāks arī tiešos lidojumus no Tallinas uz Amsterdamu, Kopenhāgenu, Oslo, savukārt no 25. maija – uz Viļņu, informēja "airBaltic".

KONTEKSTS: 

Ārkārtējo situāciju Covid-19 dēļ Latvijā izsludināja 12. martā. Tās laikā noteikta virkne ierobežojumu un aizliegumu, tai skaitā aizliegti visi publiskie pasākumi un ierobežota pulcēšanās.

Vēlāk ārkārtējā situācija pagarināta līdz 9. jūnijam, bet ir mīkstināti iepriekš noteiktie striktie ierobežojumi - atļauta pulcēšanās līdz 25 cilvēku lielām grupām, ievērojot divu metru distanci. No 12. maija drīkst notikt nelieli kultūras pasākumi, pakāpeniski atsāks darboties muzeji un bibliotēkas.

Pandēmijas ekonomisko seku pārvarēšanai Latvijā paredzēti īpaši valsts atbalsta mehānismi Covid-19 skartajiem uzņēmumiem, to darbiniekiem, Covid-19 pacientiem un arī visiem uzņēmumiem. Tālab valsts mobilizējusi līdzekļus aptuveni 4 miljardu eiro apmērā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti