«ABLV Bank» likvidatoru komandu pamet Elvijs Vēbers, bet pievienojas Ringolds Balodis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Likvidējamās komercbankas "ABLV Bank" likvidatora amatā iecelti divi jauni likvidatori Lauma Bērziņa un Ringolds Balodis, bet likvidatora darbu atstās zvērināts advokāts Elvijs Vēbers, liecina bankas pazinojums medijiem.

Bankā norāda, ka "ABLV Bank" akcionāri sapulcē otrdien, 5. februārī, nolēma mainīt Likvidācijas komitejas sastāvu. Ar informāciju par jaunajiem likvidatoru amata kandidātiem ir iepazīstināta arī Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK), kas dažādu kritēriju vidū vērtē arī Bērziņas un Baloža profesionālo pieredzi, izglītību un reputāciju.

Darbu likvidatoru amatā turpinās "Sorainen" Latvijas biroja vadošā partnere, zvērināta advokāte Eva Berlaus, korporatīvo finanšu eksperts Arvīds Kostomārovs un nekustamā īpašuma un finanšu eksperts Andris Kovaļčuks. 

"Jaunā Likvidācijas komiteja turpinās darbu pie FKTK apstiprinātā kontrolētas likvidācijas plāna īstenošanas, profesionāli, caurspīdīgi un tiesiski īstenojot ne tikai uzņēmuma aktīvu pārvaldīšanu, bet arī nodrošinot kreditoru pārbaužu uzsākšanu, piemērojot neatkarīga starptautiskā konsultanta izstrādāto un atbildīgajām iestādēm iesniegto metodoloģiju," teikts bankas paziņojumā.

Vēbers atstās bankas likvidatora amatu, ņemot vērā vienošanos, kas noslēgta, viņam stājoties amatā.

"Veidojot Likvidācijas komiteju, tika noteiktas katra likvidatora atbildības, izvērtējot katra speciālista kompetences attiecīgajās jomas. Ņemot vērā manu zvērinātā advokāta un maksātnespējas administratora pieredzi, man uzticēja darbu pie gandrīz 3,7 tūkstošu kreditoru pieteikšanās un pieteikto prasījumu procesa izveides un nodrošināšanas.

Šobrīd kreditoru pieteikšanās ir veiksmīgi noslēgusies, kreditoru akceptācijas procesi noorganizēti, un jau tuvāko nedēļu laikā plānots pabeigt visu kreditoru iesniegumu izskatīšanu kreditoru saraksta apstiprināšanai.

Atlicis vien tehniski šo procesu pabeigt," norāda Vēbers, kurš turpmāk plāno vairāk laika  veltīt savas privātās advokatūras prakses attīstībai.

Balodis ir tiesību zinātņu doktors, Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes profesors. Specializējies valststiesībās, salīdzinošās konstitucionālās tiesībās. Autors divām monogrāfijām un vairāk nekā 100 zinātniskām publikācijām Latvijā un ārvalstīs. Ieņem Tiesību Zinātņu pētniecības institūta valdes priekšsēdētāja amatu, kā arī ir Latvijas Zinātņu akadēmijas korespondētājloceklis. Bijis galvenais valsts notārs - vadījis Uzņēmumu reģistru, kā arī bija 12. Saeimas deputāts, ilggadējs Nacionālās drošības komisijas sekretārs un Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) eksperts. 

Bērziņa ir individuāli praktizējoša zvērināta advokāte ar vairāk nekā 20 gadu darba pieredzi, sniedzot juridiskās konsultācijas un praktizējot komerctiesībās, korporatīvās pārvaldības un civiltiesībās, darba tiesībās un administratīvajās tiesībās. Pārstāvējusi klientu intereses valsts un pašvaldības institūcijās, veidojusi korporatīvās pārvaldības modeļus, kā arī sniegusi konsultācijas privātā kapitāla piesaistē, aktīvu iegādē vai atsavināšanā, darījumu un biznesa restrukturizācijā. Iepriekš vadījusi "Deloitte Latvia" Juridisko departamentu, kā arī strādājusi zvērināto advokātu birojā "Sorainen".

KONTEKSTS:

"ABLV Bank" akcionāri ārkārtas sapulcē pērn 26. februārī pieņēma lēmumu par pašlikvidāciju pēc reputācijas problēmām, ko komercbanka piedzīvoja pēc tam, kad ASV paziņoja par "ABLV Bank" iespējamu iesaisti naudas legalizēšanas shēmās. Banka šos pārmetumus noliedz.

"ABLV Bank" pērn marta sākumā FKTK iesniedza pašlikvidācijas plānu. Iesnieguma projektu sagatavoja bankas akcionāru sapulces ievēlētie likvidatori. Plānu FKTK akceptēja pērn 12. jūnijā. Tad arī FKTK apstiprināja visus četrus bankas likvidatorus - korporatīvo finanšu ekspertu Arvīdu Kostomārovu, nekustamā īpašuma un finanšu ekspertu Andri Kovaļčuku, zvērinātus advokātus Elviju Vēberu un Evu Berlaus.

"ABLV Bank" paredz, ka komercbankas likvidācijas process varētu ilgt aptuveni piecus gadus. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti