Kas notiek ar “Jaunās Vienotības” finanšu skandāliem un partiju kontroli?

Arvils Ašeradens, Signe Jantone, Ineta Cīrule, Amīlija Raituma, Renārs Kadžulis, Gunārs Kūtris. Dalībnieku saraksts tiek papildināts.

Jānis Domburs 24.aprīlis, trešdiena 21:15
Raksti
Rodeļu trase un spa, Kariņa atvilktne, «mīts, ka sistēmas nevar»: vide, pašvaldības un digitalizācij...
Rodeļu trase un spa, Kariņa atvilktne, «mīts, ka sistēmas nevar»: vide, pašvaldības un digitalizācija pēc ministra maiņas
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija ir pārmaiņu priekšā – atbildība par vides jomu tai būs jānodod Klimata un enerģētikas ministrijai, taču šis process, visticamāk, būs laikietilpīgs. Tāpat atklāts ir jautājums par ministrijas pilnvarām un atbildību pašvaldību darbības uzraudzībā un tās lomu valsts pārvaldes digitalizācijas procesos.
Militāra nepieciešamība, «tā domā arābu pasaulē», uzvarētājs Krievija: atziņas un emocijas pēc «Hamā...
Militāra nepieciešamība, «tā domā arābu pasaulē», uzvarētājs Krievija: atziņas un emocijas pēc «Hamās» uzbrukuma Izraēlai
Kāda ir bijusi Latvijas un starptautiskās sabiedrības reakcija uz situācijas eskalāciju Tuvajos Austrumos pēc "Hamās" teroristu asiņainā uzbrukuma Izraēlai šā gada 7. oktobrī – par to 18. oktobrī diskutēja "Kas notiek Latvijā?" dalībnieki, iztirzājot gan notikumus pagātnē, gan formulējot to, kādi juridiski un cilvēciski apsvērumi būtu jāņem vērā turpmāk.
No pirmā centimetra, «piektā kolonna» Bolderājā, pretizlūkošana iepirkumos: diskusija par aizsardzīb...
No pirmā centimetra, «piektā kolonna» Bolderājā, pretizlūkošana iepirkumos: diskusija par aizsardzību pēc ministra maiņas
Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā, 2014. gadā okupējot Krimu, un pērn februārī sāktā pilna apmēra iebrukuma Ukrainā, aizsardzības jautājums ir kļuvis vitāli svarīgs. Nemitīgi tiek uzdots jautājums – kādas ir mūsu spējas sevi aizsargāt? Nesen apstiprinātā  Valsts aizsardzības koncepcija paredz, ka mēs to darīsim no pirmā centimetra. 16. oktobra cikla "Kas jādara Evikas Siliņas valdībai?" raidījumā aizsardzības jautājumu apsprieda bijusī nozares minstre Ināra Mūrniece (Nacionālā apvienība) un jaunais aizsardzības ministrs Andris Sprūds ("Progresīvie").
«Ģimenēs, nevis procentos», «virspeļņas nav» un bankas «burbulī» – politiķu un baņķieru strīds par k...
«Ģimenēs, nevis procentos», «virspeļņas nav» un bankas «burbulī» – politiķu un baņķieru strīds par kredītņēmēju atbalstu
Iespējamas tiesvedības, negatīva ietekme uz finanšu pakalpojumu pieejamību nākotnē un vairākos simtos miljonu mērāmi zaudējumi valsts budžetam – uz šādiem riskiem norādīts Saeimas konceptuālu atbalstu guvušo Patērētāju tiesību aizsardzības likuma grozījumu anotācijā. Kredītņēmēju atbalstam paredzētais likumprojekts, ko izstrādājusi Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija bija 11. oktobra raidījuma "Kas notiek Latvijā?" temats.
«Ēdam rasolu Lietuvā» un «sastiķēt budžetu»: politiķi, uzņēmēji un lietpratēji diskutē par PVN likmi...
«Ēdam rasolu Lietuvā» un «sastiķēt budžetu»: politiķi, uzņēmēji un lietpratēji diskutē par PVN likmi pārtikai
No nākamā gada 1. janvāra spēku zaudēs likuma norma, kas noteic, ka lielai daļai augļu, ogu un dārzeņu tiek piemērota samazināta pievienotās vērtības nodokļa likme 5% apmērā. Lauksaimnieki un pārtikas tirgotāji aicina politiķus lemt par samazinātā nodokļa saglabāšanu, brīdinot, ka pretējā gadījumā no 1. janvāra sagaidāms augļu un dārzeņu cenu pieaugums.
«Priekšvēlēšanu solījumiem ir ļoti īss derīguma termiņš»: dārzeņu lielaudzētājs oponē politiķiem par...
«Priekšvēlēšanu solījumiem ir ļoti īss derīguma termiņš»: dārzeņu lielaudzētājs oponē politiķiem par samazināto PVN
"Partiju nostāja ļoti mainās no tā, kurā pusē viņi tur Saeimā dalās," tā, vērtējot nesen izveidotās valdības nostāju attiecībā uz samazinātās pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmes turpmāku piemērošanu augļiem un dārzeņiem, trešdien raidījumā "Kas notiek Latvijā?" secināja kooperatīvās sabiedrības "Baltijas dārzeņi" valdes priekšsēdētājs Jānis Bušs.
«Transformēt kaut ko jebko», ministru upuri, atbalsts un peldbaseini: koalīcija aizstāv 783 miljonus...
«Transformēt kaut ko jebko», ministru upuri, atbalsts un peldbaseini: koalīcija aizstāv 783 miljonus budžeta prioritātēm
Nule kā izveidotā valdība 26. septembrī vienojās par 783,5 miljonu eiro sadalīšanu nākamā gada budžeta prioritātēm. Līdztekus 275 miljonu eiro papildu piešķīrumam veselības nozarei un nepilnu 120 miljonu eiro papildu piešķīrumam izglītībai ministri nolēmuši piešķirt, piemēram, arī 700 tūkstošus eiro Latvijas dalības Eiropas Savienībā divdesmitgades atzīmēšanai. 27. septembra "Kas notiek Latvijā?" trīs koalīcijā esošos politiskos spēkus pārstāvošie ministri aizstāvēja Evikas Siliņas valdības "pirmos soļus" darbā pie 2024. gada valsts budžeta.
Specdienesta pilnvarojums, paviršība un latvieši BBC: politiķu, SEPLP un publicistes pretstāve par k...
Specdienesta pilnvarojums, paviršība un latvieši BBC: politiķu, SEPLP un publicistes pretstāve par krievu valodu medijos
Saeima ceturtdien, 28. septembrī, pēc garām debatēm apstiprināja jauno Nacionālās drošības koncepciju. Tā paredz arī to, ka no 2026. gada sabiedriskajos medijos nebūs satura krievu valodā. Vietējais saturs krievu valodā turpinās pastāvēt komercmedijos; sabiedriskajos medijos tam būs jābūt tikai latviešu valodā un valodās, kas ir piederīgas Eiropas kultūrtelpai.