Kas notiek sporta politikā, finansēs un Latvijas Olimpiskajā komitejā?

Anda Čakša, Juris Zīvarts, Jānis Buks, Raimonds Lazdiņš, Aivars Platonovs, Artūrs Liepa, Dainis Caune, Raimonds Rudzāts

Jānis Domburs 17.aprīlis, trešdiena 21:15
Raksti
Valsts banka –  «vispār trakums», iestrādnes atvilktnēs, «nav Āzijas likumi»: diskusija par ekonomik...
Valsts banka –  «vispār trakums», iestrādnes atvilktnēs, «nav Āzijas likumi»: diskusija par ekonomiku pēc ministra maiņas
Līdz ar politiskās varas maiņu Ekonomikas ministrijā vairāki jautājumi, kas apspriesti vēl laikā, kad ministriju vadīja Ilze Indriksone (Nacionālā apvienība) "iebuksējuši". Savukārt Viktors Valainis (Zaļo un Zemnieku savienība) darbu ekonomikas ministra amatā sāk ar saviem uzstādījumiem, tostarp – ka Konkurences padomei savā darbā jāņem vērā arī politiski uzstādītie mērķi.
«Mēs svinam», «aicināsim baznīcu vadītājus», attiecības ar valsti, solis uz legalizāciju: debates pa...
«Mēs svinam», «aicināsim baznīcu vadītājus», attiecības ar valsti, solis uz legalizāciju: debates par partnerības statusu
Saeima konceptuāli atbalstīja Tieslietu ministrijas izstrādāti grozījumi vairākos likumos, kas tapuši ar mērķi Latvijā ieviest jaunu tiesību institūtu – partnerību jeb jaunu veidu, kā tiesiski nostiprināt divu pilngadīgu personu attiecības. Likumu grozījumu paketi Saeima izskata steidzamības kārtībā divos lasījumos, kā galīgais lasījums noteiks 9. novembris. Dienu pirms likumprojekta izskatīšanas Saeimā pirmajā lasījumā, par šo tēmu diskutēja arī raidījumā "Kas notiek Latvijā?".
100 000 migrantu nodokļiem, Siliņas reforma neskaidra, ar Dauna sindromu veikalā: labklājības politi...
100 000 migrantu nodokļiem, Siliņas reforma neskaidra, ar Dauna sindromu veikalā: labklājības politika pēc ministra maiņas
Evikai Siliņai ("Jaunā Vienotība") kļūstot par valdības vadītāju, Labklājības ministrijas politiskā vadība nonākusi Zaļo un Zemnieku savienības pārziņā – ministra amatu atkal ieņem Uldis Augulis. Viņš šajā krēslā bijis jau iepriekš, kad valdības vadītāja bija Laimdota Straujuma. Siliņas prioritāte bija bērnu jautājums un Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) reforma, bet kas priekšplānā būs Augulim?
Vegānais tuncis, «druvas taisnā ceļā uz Ēģipti», kā neizdarīt pārāk dumji: lauku un mežu politika pē...
Vegānais tuncis, «druvas taisnā ceļā uz Ēģipti», kā neizdarīt pārāk dumji: lauku un mežu politika pēc ministra maiņas
Dažādu iemeslu dēļ lauksaimniecības un mežu nozare šogad piedzīvo dažādus sarežģījumus – tie saistīti gan ar ekonomisko situāciju, gan ar kaprīzajiem laikapstākļiem, gan ar dažādu prasību ieviešanu. 27. oktobrī raidījuma "Kas notiek Latvijā?" diskusijā brīžiem izskanēja visnotaļ atšķirīgi skatījumi par to, kas darāms, lai šīs tautsaimniecībai nozīmīgās nozares saglabātu un attīstītu, vienlaikus paturot prātā arī vides intereses.
«Puiši un meitenes ceļo», «paliek tā resora iekšienē», «būs jūtīgas debates»: kā top 2024.gada budže...
«Puiši un meitenes ceļo», «paliek tā resora iekšienē», «būs jūtīgas debates»: kā top 2024.gada budžeta projekts?
Nākamnedēļ valdība plāno apstiprināt un iesniegt izskatīšanai Saeimā likumprojektu "Par valsts budžetu 2024. gadam un budžeta ietvaru 2024., 2025. un 2026. gadam". Šis būs pirmais Evikas Siliņas ("Jaunā Vienotība") valdības sagatavotais budžeta projekts. Viņas partijas biedram, finanšu ministram Arvilam Ašeradenam tas ir jau otrais. Budžeta prioritātes ir drošība, veselība un izglītība, bet kas projektā ir aizmirsts vai "apdalīts"?
Sistēma bedrē, «kļūstam paranoiski», jāsamazina priekšnieku skaits – diskusija par iekšlietām pēc mi...
Sistēma bedrē, «kļūstam paranoiski», jāsamazina priekšnieku skaits – diskusija par iekšlietām pēc ministru maiņas
Iekšlietu nozare jau vairākus gadus ir bedrē, to atzīst gan eksperti, gan politiķi. Vai no bedres palīdzēs izkāpt politiskās vadības maiņa Iekšlietu ministrijā? Par to raidījuma "Kas notiek Latvijā?" ciklā "Kas jādara Evikas Siliņas valdībai?" 23. oktobrī diskutēja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis ("Jaunā Vienotība") un viņa priekšgājējs Māris Kučinskis ("Apvienotais saraksts"). Raidījumā piedalījās arī bijušais Valsts policijas priekšnieks, tagad pasniedzējs Aldis Lieljuksis, iekšlietu darbinieku arodbiedrības vadītājs Armands Augustāns, Latvijas Universtātes Juridiskās fakultātes dekāne Kristīne Strada-Rozenberga un krīžu vadības speciālists Kaspars Druvaskalns.
Rodeļu trase un spa, Kariņa atvilktne, «mīts, ka sistēmas nevar»: vide, pašvaldības un digitalizācij...
Rodeļu trase un spa, Kariņa atvilktne, «mīts, ka sistēmas nevar»: vide, pašvaldības un digitalizācija pēc ministra maiņas
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija ir pārmaiņu priekšā – atbildība par vides jomu tai būs jānodod Klimata un enerģētikas ministrijai, taču šis process, visticamāk, būs laikietilpīgs. Tāpat atklāts ir jautājums par ministrijas pilnvarām un atbildību pašvaldību darbības uzraudzībā un tās lomu valsts pārvaldes digitalizācijas procesos.
Militāra nepieciešamība, «tā domā arābu pasaulē», uzvarētājs Krievija: atziņas un emocijas pēc «Hamā...
Militāra nepieciešamība, «tā domā arābu pasaulē», uzvarētājs Krievija: atziņas un emocijas pēc «Hamās» uzbrukuma Izraēlai
Kāda ir bijusi Latvijas un starptautiskās sabiedrības reakcija uz situācijas eskalāciju Tuvajos Austrumos pēc "Hamās" teroristu asiņainā uzbrukuma Izraēlai šā gada 7. oktobrī – par to 18. oktobrī diskutēja "Kas notiek Latvijā?" dalībnieki, iztirzājot gan notikumus pagātnē, gan formulējot to, kādi juridiski un cilvēciski apsvērumi būtu jāņem vērā turpmāk.
No pirmā centimetra, «piektā kolonna» Bolderājā, pretizlūkošana iepirkumos: diskusija par aizsardzīb...
No pirmā centimetra, «piektā kolonna» Bolderājā, pretizlūkošana iepirkumos: diskusija par aizsardzību pēc ministra maiņas
Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā, 2014. gadā okupējot Krimu, un pērn februārī sāktā pilna apmēra iebrukuma Ukrainā, aizsardzības jautājums ir kļuvis vitāli svarīgs. Nemitīgi tiek uzdots jautājums – kādas ir mūsu spējas sevi aizsargāt? Nesen apstiprinātā  Valsts aizsardzības koncepcija paredz, ka mēs to darīsim no pirmā centimetra. 16. oktobra cikla "Kas jādara Evikas Siliņas valdībai?" raidījumā aizsardzības jautājumu apsprieda bijusī nozares minstre Ināra Mūrniece (Nacionālā apvienība) un jaunais aizsardzības ministrs Andris Sprūds ("Progresīvie").