Kas notiek sporta politikā, finansēs un Latvijas Olimpiskajā komitejā?

Anda Čakša, Juris Zīvarts, Jānis Buks, Raimonds Lazdiņš, Aivars Platonovs, Artūrs Liepa, Dainis Caune, Raimonds Rudzāts

Jānis Domburs 17.aprīlis, trešdiena 21:15
Raksti
Pretinieki un investora aizbiedētāji – «Skulte LNG Terminal» apsūdz politiķus, «pilnīgs murgs» – nol...
Pretinieki un investora aizbiedētāji – «Skulte LNG Terminal» apsūdz politiķus, «pilnīgs murgs» – noliedz ministrs
Nacionālās apvienības (NA) politiķi un Ministru prezidenta parlamentārais sekretārs Jānis Patmalnieks bremzē Skultes sašķidrinātās dabasgāzes termināļa projekta virzību, turklāt pērn politiķi "aizbaidījuši" vienu no iespējamiem termināļa investoriem no ASV. Ar šādām apsūdzībām trešdien "Kas notiek Latvijā?" klajā nāca "Skulte LNG Terminal" ģenerāldirektors Renārs Miķelsons. Diskusijas dalībnieki – politiķi – pārmetumus noliedz, norādot uz nepārliecinošu piedāvājumu no pašu projekta virzītāju puses.
«Salipināts saraksts» un politiskās gribas trūkums: ko KNAB un politiķi neiekļāva korupcijas novērša...
«Salipināts saraksts» un politiskās gribas trūkums: ko KNAB un politiķi neiekļāva korupcijas novēršanas plānā
Šonedēļ valdībā apstiprinātais Korupcijas novēršanas un apkarošanas plāns 2023. gadam tapis kā dažādu institūciju iesniegts darbu saraksts, turklāt tā apspriešanas gaitā bijis vērojams, kā dažādas ministrijas "bīda uzdevumus viena otrai atpakaļ". Tā valdībā ar aptuveni divu gadu novēlošanos apstiprinātā plāna tapšanu trešdien "Kas notiek Latvijā?" raksturoja nevalstisko organizāciju pētnieki, kas piedalījušies Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sagatavotā plāna saskaņošanas sanāksmēs.
Saeimas lēmums: algas politiķiem un augstākajām amatpersonām 2024. gadā augs vēl par 239-478 eiro
Saeimas lēmums: algas politiķiem un augstākajām amatpersonām 2024. gadā augs vēl par 239-478 eiro
Pēc tam, kad valsts augstāko amatpersonu algu pieaugums no šā gada par 27%–75% izraisīja neapmierinātību sabiedrībā, "Mana balss" portālā rosināto algu iesaldēšanu Saeima pāradresēja valdībai – izvērtēšanai. Taču, lai arī vērtēšanas termiņš vēl nav pienācis, aizvadītā mēneša laikā valdība un Saeima, apstiprinot valsts budžetu šim un turpmākajiem diviem gadiem, bez jebkādiem publiskiem skaidrojumiem nolēmusi izdarīt grozījumus atalgojuma sistēmā, nodrošinot fiksētus nākamos algu pieaugumus arī no 2024. gada 1. janvāra. Tostarp piecām augstākajām amatpersonām – par teju 478 eiro, ministriem – par 423 eiro, bet Saeimas deputātu pamatalgas pieaugs par gandrīz 239 eiro mēnesī.
Naids vai duelis starp konservatīvo un liberālo – aktrise pret ministru par seksuālo minoritāšu ties...
Naids vai duelis starp konservatīvo un liberālo – aktrise pret ministru par seksuālo minoritāšu tiesībām
Valsts jeb politiķu un sabiedrības noraidošā attieksme pret seksuālajām minoritātēm piederīgajiem ir savā starpā saistītas, trešdien raidījumā "Kas notiek Latvijā?", pirmo reizi aci pret aci tiekoties ar kultūras ministru Nauri Puntuli, pauda aktrise Marija Luīze Meļķe. Nacionālo apvienību pārstāvošais ministrs viņas viedoklim nepiekrīt un apgalvo, ka, ilgus gadus strādājot Latvijas Nacionālajā operā un baletā, nekādu naidu vai noraidošu attieksmi nevienā brīdī neesot manījis.
Kam tiek valsts budžets? 11 miljoni pētījumiem – jaunajai Klimata ministrijai detalizētu aprēķinu na...
Kam tiek valsts budžets? 11 miljoni pētījumiem – jaunajai Klimata ministrijai detalizētu aprēķinu nav, klimats «apdalīts»
Pagājušā gada pēdējos mēnešos, runājot par nepieciešamību veidot jauno Klimata un enerģētikas ministriju (KEM), politiķi un amatpersonas apgalvoja, ka budžeta izdevumi jauna resora dēļ būtiski nepieaugs, jo tiks pārdalīti esošo ministriju resursi. Taču šā gada un turpmāko divu gadu valsts budžetā noteikts, ka KEM papildus saņems 11 miljonus eiro pētījumu veikšanai. Enerģētikas sistēmas attīstības scenāriju modelēšanas rīks, ziņojums Saeimai par kodolenerģijas attīstības perspektīvām Latvijā un valsts interesēm atbilstošas energoapgādes infrastruktūras attīstību veicinoša regulējuma izstrāde – šie ir daži no pasākumiem paskaidrojumos par miljonu tēriņiem. Raidījums "Kas notiek Latvijā?" vērtēja sīkāk, kāds ir to pamatojums, izvaicājot Latvijas un aizrobežu lietpratējus.
Valsts prioritāte, raganu medības, odu bars – kas notiks ar pieminekļiem un ielu pārdēvēšanu Rīgā un...
Valsts prioritāte, raganu medības, odu bars – kas notiks ar pieminekļiem un ielu pārdēvēšanu Rīgā un Daugavpilī
Līdz ar Rīgas domes Pieminekļu padome pagājušās nedēļas lēmumu par sešu galvaspilsētā esošu pieminekļu vai piemiņas zīmju demontāžu vai pārvietošanu, saistot tos ar padomju laiku slavināšanu no jauna uzvirmojušas diskusijas par šī vēstures posma "pēdām" publiskajā telpā.  Trešdien, 8.martā, raidījumā "Kas notiek Latvijā?" kultūras ministrs Nauris Puntulis no Nacionālās apvienības aicināja šo jautājumu neuztvert pārlieku emocionāli, bet uzsvēra, ka šī politika – jaunu nojaucamo objektu saraksti un ielu pārdēvēšanas, ko apstiprina valdība, – valstij ir jāturpina.
Kam tiek valsts budžets? 2662 eiro par datorkomplektu referentam, piemaksas par 48 kolēģu apmācībām...
Kam tiek valsts budžets? 2662 eiro par datorkomplektu referentam, piemaksas par 48 kolēģu apmācībām – vēl 42 darbiniekiem
Dārgi datori, augstākas algas nekā kolēģiem, jauniekārtotas darba vietas uz trim gadiem – tā var raksturot nodrošinājumu vēl neizveidotajai Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) nodaļai, ko plāno veidot, lai pildītu pērn pieņemtos Imigrācijas likuma grozījumus par Eiropas Savienības pastāvīgā iedzīvotāja statusa piešķiršanu Krievijas pilsoņiem, kas agrāk bija Latvijas pilsoņi vai nepilsoņi un kam jāapliecina valsts valodas prasmes. Raidījums "Kas notiek Latvijā?", turpinot publikāciju sēriju "Kam tiek valsts budžets?", šajā rakstā analizē, cik racionāli plānoti valsts budžetā šim mērķim paredzētie vairāk kā 2,4 miljoni eiro šogad un krietni vairāk nekā divarpus miljoni  katrā no abiem turpmākajiem gadiem.
Kam tiek valsts budžets? 31 miljons eiro trauku, apģērbu un higiēnas preču rezervēm X stundā
Kam tiek valsts budžets? 31 miljons eiro trauku, apģērbu un higiēnas preču rezervēm X stundā
Divi gabali ziepju, četri ruļļi tualetes papīra, apakšveļas un zeķu komplekts, tējkarote – šīs un vēl divus desmitus citu mantu šogad un turpmākajos gados pirmoreiz par valsts budžeta miljoniem centralizēti iepirkt  plāno Ekonomikas ministrija. Valsts budžeta prioritāšu saraksts liecina, ka trīs gadu laikā vairāk nekā 31 miljonu eiro plānots iztērēt programmai "Iedzīvotāju nodrošināšana ar pirmās nepieciešamības rūpniecības precēm valsts apdraudējumu gadījumā".
Premjers reformētājs un pilnvarota komanda: Kučinskis un Šlesers vienisprātis par ietaupītās naudas...
Premjers reformētājs un pilnvarota komanda: Kučinskis un Šlesers vienisprātis par ietaupītās naudas pārdali ministrijās
Līdz šim ministrijas, redzot, ka resoros līdzekļi paliks pāri, varēja pārpalikumu pārdalīt citām savām vajadzībām. Tagad finanšu ministrs Arvils Ašeradens piedāvā citu līdzekļu pārdalīšanas kārtību – ja ministrijās redz, ka paliks pāri nauda, jānāk pie premjera, un valdībā visi lems, kā ietaupīto tērēt. Trešdien, 1. martā, raidījumā "Kas notiek Latvijā" dalījās domas par to, vai šī pieeja strādās, vairākumam uzskatot, ka – nē, ministri nemeklēs "lieko" naudu, ja zinās, ka tā tiks kādam citam resoram. 
Kam tiek valsts budžets? 710 miljoni no 2,2 miljardiem 2023.gada prioritātēm – neformālās koalīcijas...
Kam tiek valsts budžets? 710 miljoni no 2,2 miljardiem 2023.gada prioritātēm – neformālās koalīcijas diskusijās
"Tiek meklēts labākais sabalansēšanas modelis" – tā finanšu ministrs Arvils Ašeradens diskusijā "Kas notiek Latvijā?" dienu pēc 2023. gada valsts budžeta projekta apstiprināšanas Ministru kabinetā atbildēja uz jautājumu, kā koalīcija sadalīja 710 miljonus eiro tā dēvētajiem prioritārajiem pasākumiem. Resoru pieprasījumi pārsniedza 2,2 miljardus, un valdības sēdes protokolā teikts, ka lēmums pieņemts, "pamatojoties uz valdību veidojošo partiju pārstāvju diskusiju rezultātā panāktajām vienošanām". Taču papildu jautājumi politiķiem un amatpersonām atklāj neskaidrības gan par lēmumu, gan plānoto summu pamatotību.