Kas notiek ar ekonomisko sadarbību ar agresorvalstīm un mangāna rūdas tranzītu?

Zanda Kalniņa-Lukaševica, Armands Krauze, Ģirts Dubkēvičs, Edvards Smiltēns, Jānis Taukačs, Jānis Endziņš, Rinalds Pļavnieks, Jānis Kasalis

Jānis Domburs 20.marts, trešdiena 21:15
Raksti
Aptauja: mazāk nekā piektdaļa uzskata jauno koalīciju par labāko variantu, divtik vairāk vēlētos cit...
Aptauja: mazāk nekā piektdaļa uzskata jauno koalīciju par labāko variantu, divtik vairāk vēlētos citu «kombināciju»
19% Latvijas iedzīvotāju, kurus pagājušajā nedēļā pēc LTV raidījuma "Kas notiek Latvijā?" iniciatīvas aptaujāja tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS, uzskata, ka jaunā valdības koalīcija, ko veidos līdzšinējā premjera Krišjāņa Kariņa pārstāvētā "Jaunā Vienotība" (JV) kopā ar līdzšinējiem opozicionāriem no Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) un "Progresīvajiem", būs labāka par līdzšinējo Kariņa valdības koalīciju.
«Nevaram pavēlēt», vēzis un salauzta kāja, «kas ir valsts risks?» – diskusija par banku peļņu, uzrau...
«Nevaram pavēlēt», vēzis un salauzta kāja, «kas ir valsts risks?» – diskusija par banku peļņu, uzraudzību un kredītiem
Plānots, ka nākamā gada budžeta likumprojektu paketē tiks iekļauts komercbanku virspeļņas nodoklis, taču vēl tiek vērtēts, kuru scenāriju Latvijai izvēlēties. Lēmumu iecerēts pieņemt līdz septembra vidum. Taču vienlaikus ar šāda nodokļa ieviešanu politikas veidotāji cer panākt banku uzvedības stratēģiju maiņu, tas ir, uzlabot kreditēšanas pieejamību.
Vai banku procenti ir taisnīgi? LDDK Bite: «Situācija dramatiski slikta», Kazāks aicina sūdzēties La...
Vai banku procenti ir taisnīgi? LDDK Bite: «Situācija dramatiski slikta», Kazāks aicina sūdzēties Latvijas Bankā
Kredītprocentu likmes eirozonas valstīs Lietuvā un Latvijā hipotekāro kredītu jomā mājsaimniecībām ir visaugstākās, savukārt biznesa kredītu ziņā Latvija ir antirekordiste. Raidījuma "Kas notiek Latvijā?" 6. septembra diskusijā  dalībnieki sprieda, kā situāciju uzlabot. Tas būtu darāms, bankām samazinot pašu pievienotās procentu likmes, kas netiek darīts. Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks aicināja gan uzņēmējus, gan mājsaimniecības doties uz centrālo banku un ziņot par pretimnenākšanu.
«Satiekas Taņa un Nataša» un reputācijas riski: politiķi un aktīvistes dažādās pozīcijās par Krievij...
«Satiekas Taņa un Nataša» un reputācijas riski: politiķi un aktīvistes dažādās pozīcijās par Krievijas pilsoņiem Latvijā
Skaļu rezonansi izraisījis nodoms grozīt Imigrācijas likuma pārejas noteikumu punktu, kas noteic – jau šā gada 1. septembrī spēku zaudē Latvijā mītošajiem Krievijas pilsoņiem savulaik izsniegtās pastāvīgās uzturēšanās atļaujas. Aiz slēgtām durvīm par grozījumiem Imigrācijas likumā vienojusies aizejošā Krišjāņa Kariņa ("Jaunā Vienotība") valdība. Tagad spēkā esošais likums nosaka, ka Latvijā dzīvojošajiem Krievijas pilsoņiem, kuri agrāk bija Latvjas pilsoņi vai nepilsoņi, palikšanai uz dzīvi Latvijā ar pastāvīgā iedzīvotāja statusu jānokārto latviešu valodas zināšanu pārbaude.
«Nonāvēt apskāvienos», «negribam zīmēt kodolus», «tango saistībā ar Lembergu» – partiju līderi strīd...
«Nonāvēt apskāvienos», «negribam zīmēt kodolus», «tango saistībā ar Lembergu» – partiju līderi strīdas par jauno koalīciju
Ministru prezidenta amatam izvirzītās Evikas Siliņas pārstāvētās "Jaunās Vienotības" valdes loceklis Arvils Ašeradens kā vienu no argumentiem, kādēļ tā arvien cenšas panākt pēc iespējas plašākas koalīcijas atbalstu jaunajai valdībai, min sabiedriskās domas aptaujas, kas liecinot, ka plašāku koalīciju vēlas arī sabiedrība.
«Kas bija tas sliktais, ko mēs izdarījām?», algas no peļņas, lielveikali «brīvā vaļā»: politiķi kons...
«Kas bija tas sliktais, ko mēs izdarījām?», algas no peļņas, lielveikali «brīvā vaļā»: politiķi konstruē jauno koalīciju
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs labklājības ministri Eviku Siliņu oficiāli nominējis par premjeres amata kandidāti, tādējādi aicinot sākt darbu pie jaunās valdības izveides. Pāris stundas pēc šī prezidenta paziņojuma Siliņa un pārējās četras iespējamās valdību veidojošās partijas pārstāvoši politiķi tikās raidījuma "Kas notiek Latvijā?" speciālizlaidumā, kur diskutēja par to, ar ko jaunā valdība atšķirsies no iepriekšējās, kā kliedēs bažas par Aivara Lemberga iespējamo ietekmi, un paveicamajiem darbiem.
«Sankcionēta persona noteikti ir toksiska,» atzīst Siliņa; «normāli punkti» – Valainis aizstāv ZZS l...
«Sankcionēta persona noteikti ir toksiska,» atzīst Siliņa; «normāli punkti» – Valainis aizstāv ZZS līgumu ar Lembergu
Spriežot par jaunās valdības veidošanu, kuru Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs uzticējis labklājības ministrei Evikai Siliņai no "Jaunās Vienotības", un tās sastāvu, jautājums ir par to, cik tuvu vai tālu no Zaļo un Zemnieku savienības atrodas partijas premjera amata kandidāts Aivars Lembergs. Atsevišķi potenciālie partneri izteikuši bažas par to, ka Lembergs, ja ZZS būs valdību veidojošo partiju sastāvā, ietekmēs tās darbu. 24. augusta raidījumā "Kas notiek Latvijā?" ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Viktors Valainis šo jautājumu nodēvēja par "nepamatoti paceltu", savukārt potenciālā premjere atzina, ka šis ir izaicinošs jautājums un, iespējams,  jāatrunā koalīcijas līgumā.
Čakša varētu turpināt, partneriem jāapsver savi talanti un tradīcijas var lauzt – Siliņa modelē vald...
Čakša varētu turpināt, partneriem jāapsver savi talanti un tradīcijas var lauzt – Siliņa modelē valdības sastāvu
"Vai nu Saeimā ievēlēti, vai tie, kas ir profesionāļi, bet vispār nav startējuši vēlēšanās, bet, ja kāds ir startējis un diemžēl nav ieguvis vēlētāju atbalstu, tad tādu cilvēku negribētos," tā ceturtdien, atbildot uz jautājumu par to, pēc kādiem kritērijiem būtu jāizvēlas ministri nākamajai valdībai, raidījumā "Kas notiek Latvijā?" sacīja Ministru prezidenta amatam izvirzītā Evika Siliņa ("Jaunā Vienotība").
«Sagūstītā Kariņa valdība», no baltas lapas un «tu lec, tu nepārlec» – Siliņa un partneri diskutē pa...
«Sagūstītā Kariņa valdība», no baltas lapas un «tu lec, tu nepārlec» – Siliņa un partneri diskutē par veco un jauno valdību
Šodien un rīt Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs tiksies ar visiem Saeimā pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem, lai pārrunātu jaunas valdības veidošanu pēc tam, kad 17. augustā oficiālu demisijas rakstu iesniedza ilggadējais valdības vadītājs Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība"). Dažas stundas pēc Kariņa demisijas piecu politisko spēku pārstāvji tikās raidījuma "Kas notiek Latvijā?" speciālizlaidumā, kur diskutēja par kopīgo un atšķirīgo skatījumā uz nākamās valdības veidolu un paveicamajiem darbiem.
«Vesels kopums», pirktspēja, attīstības indekss – politiķi «tulko» Rinkēviča mērķi 2030. gadā sasnie...
«Vesels kopums», pirktspēja, attīstības indekss – politiķi «tulko» Rinkēviča mērķi 2030. gadā sasniegt ES vidējo labklājību
"Es domāju, ka ir jāpārrunā ar prezidentu, cik reālistiski ir to sasniegt," tā, komentējot Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča mudinājumu jaunveidojamai valdībai izvirzīt konkrētu mērķi – 2030. gadā sasniegt Eiropas Savienības (ES) vidējo labklājības rādītāju, šonedēļ raidījuma "Kas notiek Latvijā?" speciālizlaidumā pauda "Jaunās Vienotības" (JV) nosauktā kandidāte Ministru prezidenta amatam, līdzšinējā labklājības ministre Evika Siliņa (JV).