Kas notiek ar “Jaunās Vienotības” finanšu skandāliem un partiju kontroli?

Arvils Ašeradens, Signe Jantone, Ineta Cīrule, Amīlija Raituma, Renārs Kadžulis, Gunārs Kūtris. Dalībnieku saraksts tiek papildināts.

Jānis Domburs 24.aprīlis, trešdiena 21:15
Raksti
Robežsardzes priekšnieks: Lēmu par visiem uzņemtajiem imigrantiem, «Gribu palīdzēt bēgļiem»: atgrūda...
Robežsardzes priekšnieks: Lēmu par visiem uzņemtajiem imigrantiem, «Gribu palīdzēt bēgļiem»: atgrūda irākiešus ar bērniem
Latvijā no Baltkrievijas teritorijas neielaisto migrantu skaits jau mērāms tūkstošos, taču mēģinājumi šķērsot tā dēvēto zaļo robežu neapsīkst. Gluži pretēji, šogad šī tendence vēl pieaugusi. Vēl pirms Jāņiem Saeimā kā steidzamus plānots pieņemt grozījumus divos Valsts robežsardzes darbību regulējošos likumos, lai atteiktos no līdzšinējās prakses – ārkārtējās situācijas izsludināšanas saistībā ar nelikumīgu robežpārkāpšanas mēģinājumu skaita pieaugumu. Par šo grozījumu piemērošanu praksē un atbilstību starptautisko tiesību normām 7. jūnijā diskutēja "Kas notiek Latvijā?" dalībnieki.
Dinamika caur pulvermucu, «pils gars» un deviņi scenāriji: diskusija par prezidenta vēlēšanām un izm...
Dinamika caur pulvermucu, «pils gars» un deviņi scenāriji: diskusija par prezidenta vēlēšanām un izmaiņām koalīcijā
Valdību veidojošās partijas šodien plāno konsultācijas par iespējamu koalīcijas paplašināšanu – tā trešdien pēc Edgara Rinkēviča ievēlēšanas Valsts prezidenta amatā paziņoja valdības vadītājs Krišjānis Kariņš. Prezidenta vēlēšanu dienas vakarā prezidenta ievēlēšanas "cena" un tās vārdā dotie solījumi opozīcijas partijām, kā arī iespējamā politiskā krīze un izmaiņas valdības sastāvā bija "Kas notiek Latvijā?" viesu diskusijas temats.
Frakciju vadītāji par Valsts prezidenta vēlēšanām: varas līdzsvarošana, «pie dzīva Kariņa» un nabass...
Frakciju vadītāji par Valsts prezidenta vēlēšanām: varas līdzsvarošana, «pie dzīva Kariņa» un nabassaite ar partiju
Nevienam no trim Valsts prezidenta amatam izvirzītajiem kandidātiem arvien nav ievēlēšanai nepieciešamās 51 Saeimas deputāta balss, turklāt valdību veidojošo partiju nespēja vienoties par kopīgu kandidātu novedusi pie tā, ka prezidenta vēlēšanu iznākums arvien ciešāk tiek saistīts ar iespējamām izmaiņām valdībā, precīzāk – līdzšinējās valdošās koalīcijas krišanu un jaunas izveidi. Par kandidātu izredzēm, plusiem un mīnusiem, politisko tirgu un scenārijiem, kā arī to, kāds Valsts prezidents būtu vajadzīgs Latvijai, ciklā "Valsts prezidenta vēlēšanas 2023" diskutēja 14. Saeimas frakciju vadītāji.
Mazāk sarunās pirtī, prezidents bez kundzes un seksisms: Putniņa, Pozņaks un Dravnieks par dzimumiem...
Mazāk sarunās pirtī, prezidents bez kundzes un seksisms: Putniņa, Pozņaks un Dravnieks par dzimumiem prezidenta vēlēšanās
Valsts prezidenta vēlēšanu kontekstā sabiedrībā ir raisījušās diskusijas par to, vai kandidātu var "atlasīt", balstoties uz dzimumu, jo partija "Kustība "Par!"" rīkoja akciju "Mana prezidente", aicinot šim amatam piedāvāt tieši sievietes. Tāpat diskusijas raisījusi ārlietu ministra Edgara Rinkēviča izvirzīšana – vai būtu pareizi, ja Latvijā būtu prezidents bez kundzes. 24. maija raidījuma "Kas notiek Latvijā?" diskusijā dalībnieki apsprieda abas tēmas, antropoloģei Aivitai Putniņai norādot uz nozīmīgu sievietes lomu politiskajos procesos, bet "Twitter konvoja" radītājam Reinim Pozņakam sakot, ka kundzes esamība vai neesamība Latviju globālajā politiskajā  arēnā neizcels.
VIDEO: Kas notiek nedēļā pirms Valsts prezidenta vēlēšanām?
VIDEO: Kas notiek nedēļā pirms Valsts prezidenta vēlēšanām?
24. maija diskusijā "Kas notiek nedēļā pirms Valsts prezidenta vēlēšanām?" piedalās: bijušais labklājības ministrs un partijas "Konservatīvie" priekšsēdētājs Gatis Eglītis,  kustības "Par!" valdes loceklis un izpilddirektors Miks Celmiņš, Publisko tiesību institūta direktors Arvīds Dravnieks, Latvijas Universitātes asociētā profesore, sociālantropoloģe Aivita Putniņa, "Twitter konvoja" dibinātājs Reinis Pozņaks un dramaturģe un komiķe Aiva Birbele.
«Pacients ir rindā, nav viņš centrā», un «medicīna ir totālā krīzē»: ko risinās papildu 140 miljoni...
«Pacients ir rindā, nav viņš centrā», un «medicīna ir totālā krīzē»: ko risinās papildu 140 miljoni veselības budžetā
Mediķu un pacientu organizācijas vēl pirms ārstu protesta pie Saeimas ēkas 11. maijā valsts augstākajām amatpersonām, par nozari un valsts finansēm atbildīgajām amatpersonām nosūtīja atklātu vēstuli, prasot papildu 140 miljonus eiro nozares vajadzību nodrošināšanai. 17. maija raidījumā "Kas notiek Latvijā?" mediķi un pacientu pārstāvji skaidoja – ar šo naudu panāksim, lai slimnieku aprūpe neapstātos.