Īpašā akcijā centīsies mazināt diskrimināciju darba tirgū

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Ar mērķi mazināt diskrimināciju darba tirgū sāks sociālo kampaņu „Maini skatu punktu”. Kampaņas galvenais izaicinājums ir lauzt izplatītus stereotipus par dažādu sabiedrības grupu pārstāvjiem kā mazāk vērtīgiem darbiniekiem.

Akcijā Latvijas uzņēmumu vadītāji un speciālisti ir aicināti pieteikties arī bezmaksas mācību programmā.

Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūta vadītāja Dace Helmane.
00:00 / 00:56
Lejuplādēt

“Mācību programmas mērķis tieši ir izglītot darba devējus, lai vairotu viņu iecietību, toleranci. Mēs arī aicinām cilvēkus iesaistīties akcijā “Maini skatu punkta”,” stāsta Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūta vadītāja Dace Helmane.

Viņa norāda, ka jau iesaistījušies vairāki sabiedrībā zināmi cilvēki: ''Un jau šobrīd vesela virkne sabiedrībā zināmu cilvēku, arī mūsu finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola ir iesaistījušies, lai norādītu uz atšķirībām, kas var būt kaut kādā situācijā var stereotipu vai citu iemeslu dēļ likt personu diskriminēt, bet tas viņiem nav liedzis būt veiksmīgiem savā profesionālajā dzīvē.

Tas nozīmē – ne mūsu ģimenes stāvoklis, ne izskats, ne etniskā izcelsme, reliģiskā pārliecība vai jebkādas citas redzamas un neredzamas atšķirības neietekmē mūsu profesionālās prasmes.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti