ASV prasa britu bankām pārtraukt darījumus ar Krievijas oligarhiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

ASV pastiprinājušas pūliņus, lai liegtu ar Kremli saistītajiem oligarhiem slēgt biznesa darījumus rietumvalstīs. Tādējādi britu bankas brīdinātas, ka tām jāpārtrauc attiecības ar sankcijām pakļautajiem krievu biznesmeņiem, ja tās vēlas saglabāt pieeju ASV finanšu tirgum.

ASV finanšu ministra vietniece brīdināja, ka britu bankām būs jārēķinās ar sekām, ja tās turpinās veikt nozīmīgus naudas pārvedumus sankcijām pakļauto Krievijas pilsoņu uzdevumos. Pagaidām gan netiek atklāts, kādas sekas būs, ja Anglija neieveros lūgumu.

Šis brīdinājums jau guvis plašu rezonansi Londonā. Tā desmitiem gadu bijis drošs patvērums Krievijas turīgākajām ģimenēm. Krievu investoriem pieder vairāki slaveni nekustamie īpašumi Londonā, kā arī futbola klubs "Chelsea".

ASV jau ilgstoši cenšas pārliecināt Eiropas partnerus, lai arī tās nosaka ekonomiskās sankcijas pret augsta ranga Krievijas amatpersonām, jo Krievijas biznesa saiknes ar Eiropu ir daudz ciešākas nekā ar ASV.

Jau ziņots, ka ASV Finanšu ministrija 6. aprīlī paziņoja par sankciju ieviešanu pret Kremlim pietuvinātiem oligarhiem un amatpersonām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti