Izveidot kokteili ir iespējams ar viedtālruņa palīdzību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Kādas Singapūras universitātes studenti radījuši virtuālu kokteiļa veidošanas ierīci. Dzērienu var izveidot ar dažādām garšām un aromātiem, lai gan patiesībā tas ir tikai ūdens.

Londonā Nākotnes tehnoloģiju pasākumā atklāts studentu veidots kokteiļu bārs, kurā vienīgie dzērieni ir ūdens un gāzēts dzēriens, taču ar praktiski nebeidzamām garšas un aromātu variācijām.

Londonā Singapūras Nacionālās universitātes studenti izrādīja interaktīvu ierīci, kas lietotājiem ļauj digitāli sajaukt kokteili pēc sirds patikas.

Ierīces tehnoloģija ļauj radīt garšas, smaržas un pat izskatu, lai gan patiesībā glāzē ir ūdens vai limonāde. Ierīce spēj apmānīt acis, radot dzērienam īpašu nokrāsu. Pēc tam īpaši elektrodi sūta signālus garšas kārpiņām, apmānot cilvēku – liekot viņam just, ka tiek dzerts nevis parasts ūdens, bet gan kokteilis ar kādu garšu.

Studenti skaidro, ka tehnoloģija izstrādāta, ņemot vērā cilvēka daudzpusīgo uztveri, iesaistot ne tikai garšu, bet arī redzi un ožu.

Dzēriena nokrāsa tiek iegūta ar LED lampiņām. Pēc tam ar nelieliem gaisa pumpjiem tiek izdalīta smarža, apmānot degunu. Savukārt divi elektrodi uz glāzes ļauj mums iegūt savdabīgu garšu, lai gan patiesībā tas ir ūdens vai gāzētais dzēriens.

Singapūras universitātes studenti izstrādājuši arī mobilā tālruņa lietotni, ar kuras palīdzību var izveidot sev tīkamu kokteili, piemēram, pastiprinot apelsīnu, melnā pipara vai ingvera garšas. Apmeklētājus gan nav viegli apmuļķot, taču arī viņi atzīst, ka šī tehnoloģija ir visai iespaidīga. Vairāki apmeklētāji uzskata, ka šādu kokteiļu tehnoloģija būtu interesants papildinājums tradicionālajos bāros.

Kā galvenais virtuālā kokteiļa trumpis tiek uzskatīts tā nekaitīgums – garšas un smaržas efektu rada nekas cits kā psiholoģiskie efekti.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti