Ina Strazdiņa

LTV Ziņu dienesta atbildīgā redaktore

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Moldova ar virzību uz ES cenšas izsprukt no Kremļa ietekmes zonas
Moldova ar virzību uz ES cenšas izsprukt no Kremļa ietekmes zonas
Moldovā nereti dzirdamas bažas: ja kritīs Ukraina, par nākamo Krievijas agresijas mērķi var kļūt nelielā Moldova. Šobrīd valstī pie varas ir proeiropeiski spēki, bet Moldovā netrūkst arī prokrieviski domājošu iedzīvotāju. Moldova cenšas turēties pretī Kremļa ietekmei, centieniem graut tās mieru un neatkarību.
Smiltēns: Moldovai svarīga arī Latvijas pieredze ceļā uz Eiropas Savienību
(papildināts)
Smiltēns: Moldovai svarīga arī Latvijas pieredze ceļā uz Eiropas Savienību (papildināts)
Moldovai ir ļoti svarīga arī Latvijas pieredze ceļā uz Eiropas Savienību (ES), tā Latvijas parlamenta delegācijas vizītes laikā Moldovā norādīja Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns ("Apvienotais saraksts"). Vizītes laikā trešdien amatpersonu viens no galvenajiem pārrunātajiem jautājumiem bija, kā palīdzēt Moldovai pašreizējā sarežģītajā laikā.
Saeimas spīkers Bukarestē: Latvijai un Rumānijai kopīgi jāstiprina NATO austrumu flangs
(papildināts...
Saeimas spīkers Bukarestē: Latvijai un Rumānijai kopīgi jāstiprina NATO austrumu flangs (papildināts)
Latvija un Rumānija ir starp tām valstīm, kuras Krievijas draudus NATO izjūt vistiešāk, tāpēc abām valstīm kopīgi jāstrādā, lai īstenotu NATO Madrides samita lēmumus, stiprinot aizsardzības un atturēšanas spējas alianses austrumu flangā. To vizītē Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē pirmdien uzsvēra Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns ("Apvienotais saraksts").
Kanādas Senāta priekšsēdētājs: Esam plecu pie pleca ar Latviju
(papildināts)
Kanādas Senāta priekšsēdētājs: Esam plecu pie pleca ar Latviju (papildināts)
Krievijas iebrukuma Ukrainā laikā Kanāda grib apliecināt Latvijai un tās partneriem, ka Kanāda stāv plecu pie pleca ar Latviju. Tā Latvijas Televīzijas intervijā norādīja Kanādas parlamenta Senāta spīkers Džordžs Fērijs, kurš ieradies vairāku dienu vizītē Latvijā. Kanāda ir viena no lielākajām Latvijas drošības atbalstītājām, jo vada NATO daudznacionālo kaujas grupu Latvijā un arī ir paplašinājusi savu karavīru kontingentu šeit.
ASV vēstnieks Latvijā: Kopā darbosimies Ukrainas atbalstam
ASV vēstnieks Latvijā: Kopā darbosimies Ukrainas atbalstam
"Latvija ir ļoti tuva partnere un sabiedrotā. Mums ir tik daudz kopīgi darāmā. Bet pāri visam – mēs esam tik vienoti kā nekad agrāk, koncentrējoties atbalstam Ukrainai," intervijā Latvijas Televīzijai saka ASV vēstnieks Latvijā Kristofers Robinsons.
Ukraina apņēmusies uzvarēt arī cīņā par taisnīgumu
Ukraina apņēmusies uzvarēt arī cīņā par taisnīgumu
Ukraina patlaban izcīna divas cīņas – gan par savu dzimteni un teritoriju, gan taisnīgumu – tā vēsta Ukrainas varas iestādes, kas jau kopš Krievijas sāktā kara cenšas apzināt un celt gaismā Krievijas iebrucēju pastrādātās zvērības.
Černihivas ceptuves «Riga Hlib» maize karā Ukrainā palīdz izdzīvot
Černihivas ceptuves «Riga Hlib» maize karā Ukrainā palīdz izdzīvot
"Riga Hlib" jeb "Rīgas maize" – ar šādu nosaukumu Černihivā, Ukrainas ziemeļos, strādā ceptuve, kur top maize pēc Latvijas receptēm. Tā nepārtrauca darbu arī laikā, kad pilsētu bija ielenkuši krievu okupācijas spēki un to smagi apšaudīja. Tagad ceptuve kara dēļ saražo divas reizes mazāk produkcijas nekā pirms kara sākuma, taču negrasās padoties.
«Mūsu mājai uzmeta raķetes, tā dega nedēļu». Harkivas lielākais mikrorajons – nežēlīgu triecienu mēr...
«Mūsu mājai uzmeta raķetes, tā dega nedēļu». Harkivas lielākais mikrorajons – nežēlīgu triecienu mērķis
Agrāk dzīvības pilnā Saltivka, kas ir lielākais Harkivas dzīvojamais rajons, kopš Krievijas armijas uzbrukuma Ukrainai ir teju pilnībā mirusi vieta. Tūkstošiem cilvēku piedzīvoja Krievijas artilērijas apšaudes un aviācijas uzlidojumus. Lielākā daļa ir devusies prom, bet daži vēl mēģina dzīvot izpostītajos namos un cer uz atjaunošanu.  
Operā skatītāju – tik, cik ietilpst patvertnē. LTV reportāža no Kijivas
Operā skatītāju – tik, cik ietilpst patvertnē. LTV reportāža no Kijivas
"Mēs radām pasauli, kur cilvēki var atveldzēties no kara," tā saka Ukrainas Nacionālās operas darbinieki. Karā zaudējuši kolēģus, bijuši spiesti būtiski samazināt skatītāju skaitu un nemitīgi pielāgoties gaisa trauksmēm, mākslinieki turpina uzstāties gan pašmājās, gan dodas viesizrādēs uz ārzemēm.
Zelenskis: Ukraina uzvarēs un cīnīsies līdz absolūtai brīvībai
Zelenskis: Ukraina uzvarēs un cīnīsies līdz absolūtai brīvībai
"Ukraina uzvarēs, par to nav šaubu, un cīnīsies līdz absolūtai brīvībai," tā Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis sacīja īpašā tikšanās reizē ar medijiem Kijivā. Tā notika piektdien, 24. februārī, – dienā, kad pirms gada Krievija sāka pilna mēroga iebrukumu Ukrainā. Ukrainas prezidents gan pateicās sabiedrotajiem, gan veltīja ļoti emocionālus vārdus savai ģimenei.
Ukrainas ciemā Jahidnē okupanti šāvuši suņus un ieslodzījuši cilvēkus
Ukrainas ciemā Jahidnē okupanti šāvuši suņus un ieslodzījuši cilvēkus
Daudzos Ukraiņu ciemos un pilsētās, kas nonāca krievu karavīru okupācijā, iedzīvotāji savām acīm ir pieredzējuši neiedomājamas zvērības un ņirgāšanos. Jahidnes ciems Ukrainas ziemeļos ir viens no tiem. Tā iedzīvotājus krievu karavīri mēnesi turēja pagrabā šausmīgos apstākļos.
Zelenskis paudis ticību Ukrainas uzvarai jau šogad
(papildināts)
Zelenskis paudis ticību Ukrainas uzvarai jau šogad (papildināts)
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis piektdien Krievijas uzbrukuma gadadienā solījis darīt visu iespējamo, lai jau šogad izbeigtu šo brutālo karu. Lai gan iepriekš izskanējušas bažas, ka tieši kara gadadienā Krievija varētu sarīkot kādas provokācijas vai īstenot vērienīgu uzbrukumu Ukrainai, diena Ukrainā aizritējusi salīdzinoši mierīgi.
Pret Ukrainu izvērstā kara gadadienas priekšvakarā Kupjanskā – apšaudes un artilērijas dunoņa
Pret Ukrainu izvērstā kara gadadienas priekšvakarā Kupjanskā – apšaudes un artilērijas dunoņa
Apšaudes un artilērijas dunoņa – tāda ir Ukrainas ziemeļaustrumu pilsētas Kupjanskas ikdiena. Tagad pilsēta atbrīvota no Krievijas okupācijas, un tas ļauj uzelpot, taču apstākļi aizvien ir skaudri. Kupjanskā pirms kara bija 20 000 iedzīvotāju; cik atlicis tagad, neviens precīzi nevar pateikt. Pilsēta dzīvo cerībā uz Krievijas karavīru neatgriešanos. Kupjanskā pabija LTV filmēšanas grupa – Ina Strazdiņa un Aigars Kovaļevskis.
Zemestrīcē cietušo glābēji Turcijā un Sīrijā cer uz brīnumu
(papildināts)
Zemestrīcē cietušo glābēji Turcijā un Sīrijā cer uz brīnumu (papildināts)
Zemestrīces sapostītajos Turcijas un Sīrijas reģionos turpinās izdzīvojušo meklēšana drupās. Pagājušas vairākas dienas, tādēļ cerības pamazām rūk. Pēc pēdējām ziņām, bojāgājušo skaits pārsniedzis 21 000 cilvēku. ANO cenšas šķērsot Sīrijas robežu, lai palīdzētu bez mājām palikušajiem.
Duda: Polija gatava izveidot dzelzs priekškaru ar Krieviju
(papildināts)
Duda: Polija gatava izveidot dzelzs priekškaru ar Krieviju (papildināts)
"Polija būs gatava izveidot dzelzs priekškaru ar Krieviju, lai nepieļautu uzbrukumu," tā kopīgās debatēs ar Latvijas prezidentu Egilu Levitu sacīja Polijas prezidents Andžejs Duda. Ar šo sarunu Polijas prezidents ceturtdien, 2. februārī, noslēdza divu dienu oficiālo vizīti Rīgā. Tikmēr Krievija kārtējo reizi apsūdzējusi rietumvalstis Ukrainas konflikta uzturēšanā, paužot pārliecību, ka no šī kara iznāks spēcīgāka nekā iepriekš.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd