Rīta Panorāma

Zoom intervija ar Ievu Šlēziņu

Rīta Panorāma

Zoom intervija ar Juriju Perevoščikovu

Skype intervija ar Vjačeslavu Dombrovski

«Saskaņa» pārmet sliktu dīkstāves pabalstu izmaksas kontroli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Valdībai bija nepieciešama labāka dīkstāves pabalstu piešķiršanas kontrole, neuzticot to darīt Valsts ieņēmumu dienestam (VID), intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Saeimas deputāts Vjačeslavs Dombrovskis ("Saskaņa").

Dombrovskis uzsvēra, ka dīkstāves pabalstiem valdība ieplānoja 100 miljonus eiro, bet pusotra mēneša laikā tikuši izmaksāti tikai 5 miljoni eiro. "Salīdzinājumam: Berlīne dažu dienu laikā izmaksāja vairāk nekā vienu miljardu eiro. No valdības puses tā bija kļūda nekritiski uzticēt pabalstu izmaksu VID. VID mentalitāte ir tāda, ka tā ir ļoti fokusēta uz nodokļu maksāšanu. Pabalstu izmaksāšana ir tāpat kā sociālajam dienestam uzticēt nodokļu iekasēšanu," sacīja Dombrovskis.

"Saskaņas" deputāts uzskata, ka dīkstāves pabalstu izmaksā bijusi nepieciešama stingrāka kontrole. "VID noteica kritērijus, ka rets uzņēmums kvalificējas. Mēs tomēr runājam par to, ka cilvēkiem ir jāsaņem pabalstus. Darba ņēmējs nav atbildīgs par darba devēja pārkāpumiem," teica Dombrovskis.

KONTEKSTS: 

Covid-19 infekcijas ierobežošanai Latvijā līdz 12. maijam noteikta ārkārtējā situācija, kuras laikā noteikta virkne ierobežojumu un aizliegumu. Pandēmijas ekonomisko seku pārvarēšanai Latvijā paredzēti īpaši valsts atbalsta mehānismi Covid-19 skartajiem uzņēmumiem, to darbiniekiem, Covid-19 pacientiem un arī visiem uzņēmumiem. Tālab valsts mobilizējusi līdzekļus aptuveni 4 miljardu eiro apmērā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti