Likvidācijai pieteiktā «ABLV Bank» četros mēnešos nopelna 3,7 miljonus eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Pašlikvidācijai pieteiktā "ABLV Bank" šā gada četros mēnešos nopelnījusi 3,7 miljonus eiro, liecina bankas sniegtā informācija biržai "Nasdaq Riga".

Salīdzinājumam banka pērn pirmajos četros mēnešos nopelnīja 21,28 miljonus eiro. Savukārt šogad no janvāra sākuma līdz februāra beigām, kad bankas akcionāri pieņēma lēmumu par likvidācijas procesa uzsākšanu, bankas peļņa veidoja 9,4 miljonus eiro.

Bankas aktīvi šā gada aprīļa beigās bija 2,4 miljardi eiro – tas ir par 1,28 miljardiem jeb par vairāk nekā trešdaļu mazāk, salīdzinot ar bankas aktīviem pagājušā gada beigās, kad tie bija 3,68 miljardi eiro.

"ABLV Bank" piesaistītie noguldījumi aprīļa beigās veidoja 1,6 miljardus eiro, kas ir par miljardu eiro jeb 41% mazāk, salīdzinot ar bankas pērn beigās piesaistīto noguldījumu apjomu –  2,7 miljardiem eiro.

Kredītos banka pagājušā mēneša beigās bija izsniegusi 828 miljonus eiro. Tas ir 16,8% mazāk, salīdzinot ar "ABLV Bank" pērn beigās izsniegto kredītu apjomu – 996 miljoniem eiro.

Bankas kapitāls un rezerves aprīļa beigās bija 351,7 miljoni eiro. Salīdzinājumam pērn beigās tās bija 355,4 miljonu eiro apmērā.

Bankas kapitāla pietiekamības līmenis šā gada aprīļa beigās bija 24,69% (minimālais līmenis 11,5%), bet likviditātes rādītājs — 81,10% (minimālais līmenis 30%).

Ņemot vērā "ABLV Bank" akcionāru pilnsapulces lēmumu par pašlikvidāciju, šā gada aprīlī bankā turpinājās optimizācijas darbi. Pārveidota organizatoriskā struktūra, kā arī turpinājās darba attiecību pārtraukšana ar darbiniekiem, kuru darbs vairs nebūs nepieciešams likvidācijas procesā, teikts bankas paziņojumā.

"Mūsu likviditātes un kapitāla pietiekamības rādītāji joprojām ir augstā līmenī un būtiski pārsniedz regulatīvo minimumu. "ABLV Bank" aktīvu apjoms uz 2018.gada 30.aprīli ir pilnīgi pietiekams, lai segtu visus kreditoru prasījumus, kas ir Latvijas normatīvajos aktos noteiktais pamats tam, lai tiktu pieņemts lēmums par pašlikvidācijas procesa apstiprināšanu," norāda bankā.

KONTEKSTS:

"ABLV Bank" problēmas publiski izskanēja 13.februārī, kad ASV paziņoja par "ABLV Bank" iespējamu iesaisti naudas legalizēšanas shēmās, pēc kā bankai radās grūtības. "ABLV Bank" ārkārtas akcionāru pilnsapulce 26. februārī pieņēma lēmumu par pašlikvidāciju.

FKTK iepriekš pieļāva, ka komisija lēmumu par "ABLV Bank" pašlikvidācijas plānu varētu paziņot līdz aprīļa beigām. Vēlāk šis termiņš mainīts - lēmumu varētu paziņot maija pirmajā pusē. Vēlāk FKTK lēmumu par «ABLV Bank» pašlikvidāciju solīja pieņemt šomēnes.

Pērn beigās "ABLV Bank" bija ceturtā lielākā banka Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti